Direktlänk till inlägg 11 juni 2024

Gammal man

Av Göran - Tisdag 11 juni 10:53

"Det är klart att jag ser det i spegeln
Att åren har rasslat förbi
Och vågar jag titta tillbaka
Så ser jag det som har blivit mitt liv
Andra får klaga och sörja
Och önska sin ungdom tillbaks
Jag ser det nog mest som en början
Och tänker på det jag har kvar"
 
Så börjar Michael Wiehes låt "Jag vill bara va´en gammal man". Hörde den på radion igår och tänkte att det där handlar ju nästan om mig. Igenkännandets leende, alltså! Lyssna själva, vetja!
EU-valet är avklarat och nu återstår bara sluträknandet. Men det lär knappast förändras mer än marginellt.
Reslutatet gläder mig såtillvida att jag  är nöjd över att de partier jag tycker allra minst bra om backade sina siffror. Ett av dem rätt ordentligt dessutom!
Redan veckorna innan undrade jag hur välbetänkt det egentligen var av Åkessons parti att publicera valfilmen med rubruken "Vi bygger murar".
Den frasen för i alla fall mina tankar till kalla krigets dagar och järnridån. Men även till förra gången det var presidentval i USA och Donald Duck... (F´låt TRUNK ska det förstås vara. Eller Trumpen kanske...) också lovade att han skulle bygga en mur längs gränsen mot Mexiko.
För över den gränsen kommer en stor del av deras illagala invandring. Och Trump gillar inte mexikaner.
Så att bygga murar ser i alla fall inte jag som nån lockande slogan.
Då kommer nästa tanke. Varför heter SD "demokraterna"? Varför har de med det ordet i partinamnet?
Det blir liksom lite falsk marknadsföring, känner jag.
För i min värld så bygger äkta demokrater inga murar. De RIVER dem! Demokrater utesluter inte vissa grupper utan välkomnar. Demokrater inkluderar istället för att exkludera.
SD underblåser hat och fientlighet när äkta demokrater predikar samverkan, förståelse och empati.
Så därför tyckerr jag att de borde hitta på ett annat namn. Jag skulle kunna komma med några mer passande förslag som speglar verkligheten lite bättre. Men jag avstår för jag vill inte vara för elak. Inte ens mot SD!
Nybildade Folklistan lät inte heller utmärka sig i valresultatet trots affischnamn som Jan Emanuel och den där avhoppade damen från KD som grundade det partiet.
Den enda fråga jag vet att de ville driva som jag hade sympati för var att de ville trygga snusets framtid i Sverige.
Förbudet som råder i resten av unionen är lite av en gåta för mig. Jag menar... Tobaksrökning är ju tillåtet i hela EU och väl resten av världen också, vad jag vet. Den skördare tusentals offer i lungcancer varje år.
De flesta har nog förlorat någon närstående eller bekant till rökningens offer. Men hur många känner ens någon som blivit sjuk och dött på grund av snusning?
Jag gör det inte men många som rökningen varit dödsorsak för.
Missförstå mig rätt, jag vill såklart inte att ungdomar ska börja snusa. För nyttigt är det ju absolut inte. Men eftersom verkligheten ser ut som den gör så låter jag det styra min åsikt i frågan.
Om Jonas Sjöstedt eller hans parti tänker kriga för oss snusare har jag ingen aning om. Ändå blev det han som fick min personröst i söndags.
För att jag tycker han verkar vara en rekorderlig karl med hjärta för de svagaste grupperna i landet och världen.
Jag har alltså personröstat för första gången i mitt liv. Röstat på en enda person alltså och inte ett parti.
Så kanske det blir i fler val framöver. Vi får se och det är ju mer än två år till nästa gång.
Då hoppas jag att den svenska valmanskåren har besinnat sig och insett vad SD egentligen vill.
Då kommer jag, förhoppningsvis, att vara en ännu äldre man än idag. "Förhoppningsvis" skrev jag därför att det ju kräver att jag får fortsätta min jordavandring till dess.
"Vi ska ju alla dö en dag bara vi får leva och ha hälsan någorlunda till dess!", brukade min kära mormor säga bland många liknande små underfundigheter. Men låt oss hoppas att det dröjer länge än!
Därmed tackar jag för visat intresse och önskar fortsatt trevlig tisdag till mina kära ordbrukare i Västerhaninge, Biskopsgården, Skebokvarn och på Tjörn.
Nog tänker jag att vi ses igen!
Förr eller senare...
 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 21 juni 07:52


Glad midsommar på er, mina kära ordbrukare! Bokstavsskötaren (jag) och tangentbordet har inte spenderat så mycket tid ihop som vi brukar den senaste tiden. Därför har inga nya klokskaper eller tokerier författats på ett par dagar. Men nu är den all...

Av Göran - Lördag 15 juni 11:48

Det är en underlig och i sanning föränderlig värld vi lever i. Under min barndom/ungdom hörde jag ofta vuxna säga saker som att nu har väl ändå utvecklingen nått så långt den kan. Nu kan de väl inte uppfinna så värst mycket mer. Och nu vid dryga 66...

Av Göran - Fredag 14 juni 11:28

Det märks att det är sommar. Både utomhus och inomhus. Vi fick lite regn för ett par dagar sen men solen kom tillbaka även om det inte precis är nån värmebölja. Men nån sån behöver jag inte heller, det räcker så bra med rådande 17-20 grader oc...

Av Göran - Torsdag 13 juni 12:47

God eftermiddag på er, kära ordbrukare! Idag har jag både vaknat svintidigt och haft sovmorgon. Går det ens? Jodå, för en lagom finurlig människa är det mesta möjligt. Det började med att jag vaknade en kvart över fyra imorse. Efter 101-15 minute...

Av Göran - Söndag 9 juni 13:49

Nu är det gjort! Nu är beslutet taget, verkställt och därmed oåterkalleligt. Kort sagt så har jag varit och gjort min medborgerliga plikt att rösta i valet till EU-parlamentet. Eller nyttjat min demokratiska rätt, om man så vill. Men egentligen tyc...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards