Direktlänk till inlägg 14 juni 2024

Det där med sommaren

Av Göran - Fredag 14 juni 11:28

Det märks att det är sommar. Både utomhus och inomhus. Vi fick lite regn för ett par dagar sen men solen kom

tillbaka även om det inte precis är nån värmebölja.

Men nån sån behöver jag inte heller, det räcker så bra med rådande 17-20 grader och lite svag vind.

Minns att på den tiden jag bodde i villa hade  jag abbonnemang på lokalbladets papperstidning. Då märkte man även tydligt på den att det var sommar. För då var den så mycket tunnare än annars så när man bar den i samma grepp som man brukade göra så mindes ju fingrarnas muskler hur man skulle hålla.

Vilket gav följden att man tappade tidningen på väg in från postlådan eftersom den var så tunn.

På TV-tablåerna märks det nästan allra tydligast för sommaren är reprisernas tid. På gott och ont...

Jag menar... många av de program de repriserar på sommaren kan jag tycka att de aldrig borde ha sänts ens första gången. Och än mindre sändas i repris...

Men det handlar förstås om pengar. Repriser på egenproducerade program antar jag är gratis att sända. Och kanalcheferna försvarar sig säkert med att det ändå är så få som ser på TV på sommaren.

Sommaren märks också på statsistiken över beökare på den här bloggen. Jag brukar titta på den nån gång ibland mest av nyfikenhet.

Nu kommer jag väl aldrig att få tusentals eller ens hundratals besökare per dag men när det nån enstaka gång går uppåt 40-50 personer blir jag ändå lite glad. Men som det ser ut nu är det bara en handfull människor som frivilligt eller med slumpknappens hjälp tittar in och kanske läser.

Kommentarer är det också rätt tunnsått med. Men den saken brukar ju gå lite upp och ner så det bekymrar mig inte så värst. Men ni ska veta att jag uppskattar dem jag ändå får.

Ja, visst blir jag glad över de kommentarer jag får. Tycker liksom att en kommentar är ett kvitto på att någon läst mina ord och funnit dem värda att reagera på. Och man måste absolut inte bara stryka mig medhårs utan jag är också mottaglig för konstruktiv kritik för då lär jag mig ju nåt. Och utvecklas kanske lite.

Från och med i eftermiddag kommer jag att på ännu ett sätt märka av att det är sommar. För idag bommas skolorna igen här i stan och det kommer att höras ungar ute alla dagar i veckan framöver. Barn som njuter av sommarlovet. Det ord man tyckte var det vackraste som fanns mellan 1964-1975. D.v.s de år jag gick i skolan och hade sommarlov.

Hon är nåt år yngre än jag, den där lilla ljuslockiga norska flickan som låg på svensktoppen med denna odödliga klassiker i börjab av sjuttiotalet. Och än idag händer det att den spelas i min lokala P4-kanal.

Nu är ju inte alla sommarlåtar en hyllning till årstiden heller.

Den är ännu äldre än Anita Hegerlands sommarplåga men fortfarande en låt som gör mig glad. För jag tycker att det var väldigt modigt av Bengt Sändh att sjunga in och ger ut denna käftsmäll på nåt så heligt som svensk sommar.

Och det är ju rätt mycket sanning i den också, känner jag. För visst kan det bli lite för mycket av det goda.

Det finns ju hur många sånger som helst som hyllar sommaren så det kanske behövs lite motvikt också!

Min personliga favorit bland sommarlåtar blir ändå den här.

Ja, jag VET att jag lägger ut Lundell-låtar stup i kvarten. Gilla läget eller scrolla förbi om det inte passar!

"Är det kärlek du vill ha så är kärleken här nu

Den väntar på ditt drag, på ditt första steg

Några blickar, några ord

Det är allt som behövs nu

Se dig omkring, det är en öppen väg

Om sommaren..."

Jag tycker om melodin, jag tycker om texten och hur text och musik harmonierar. Det är ännu en i raden av sånger jag tvivlar på att jag nånsin kan tröttna på.

Därmed ska jag nöja mig för idag och hoppas att mina kära ordbrukare gör det bästa ni kan av just er sommar. Hur den än blir och så länge den nu räcker i Västerfärnebo, Glanshammar, Trelleborg och Altersbruk.

Tack för besöket och välkommen åter! Kommentarer uppmuntras vänlig men bestämt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 21 juni 07:52


Glad midsommar på er, mina kära ordbrukare! Bokstavsskötaren (jag) och tangentbordet har inte spenderat så mycket tid ihop som vi brukar den senaste tiden. Därför har inga nya klokskaper eller tokerier författats på ett par dagar. Men nu är den all...

Av Göran - Lördag 15 juni 11:48

Det är en underlig och i sanning föränderlig värld vi lever i. Under min barndom/ungdom hörde jag ofta vuxna säga saker som att nu har väl ändå utvecklingen nått så långt den kan. Nu kan de väl inte uppfinna så värst mycket mer. Och nu vid dryga 66...

Av Göran - Torsdag 13 juni 12:47

God eftermiddag på er, kära ordbrukare! Idag har jag både vaknat svintidigt och haft sovmorgon. Går det ens? Jodå, för en lagom finurlig människa är det mesta möjligt. Det började med att jag vaknade en kvart över fyra imorse. Efter 101-15 minute...

Av Göran - Tisdag 11 juni 10:53

"Det är klart att jag ser det i spegeln Att åren har rasslat förbi Och vågar jag titta tillbaka Så ser jag det som har blivit mitt liv Andra får klaga och sörja Och önska sin ungdom tillbaks Jag ser det nog mest som en början Och tänker på det...

Av Göran - Söndag 9 juni 13:49

Nu är det gjort! Nu är beslutet taget, verkställt och därmed oåterkalleligt. Kort sagt så har jag varit och gjort min medborgerliga plikt att rösta i valet till EU-parlamentet. Eller nyttjat min demokratiska rätt, om man så vill. Men egentligen tyc...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards