Alla inlägg den 14 maj 2024

Av Göran - Tisdag 14 maj 11:45

Succé även igår i hockey-VM för vårt käraste landslag, Tre Kronor. Igår var det Tysklands tur att få en lektion i "hur den svenska grisen biter". Citatet vet jag inte varifrån det kommer men jag gillar att använda det emellanåt.

Det blev rena, rama utskåpnngen av fjolårets finalister och silvermedaljörer och de svenska gossarna fortsätter att imponera. Men för mig är det samtidigt lite oroväckande...

Låter det konstigt? Jo, kanske det, men min erfarenhet säger att de år då det gott riktigt bra i VM för oss så brukar vi inleda med en eller två halvdålga matcher för att sen spela upp oss och bli bättre ju längre turneringen lider. Men såna "sanningar" är väl till för att motbevisas. Så jag väljer att se det positivt ändå!

Nu är det vilodag för grabbarna idag och imorgon innan vi möter Kaszakstan på torsdag. Sen kommer det matcher mot Lettland och Frankrike innan den verkliga värdemätaren i sista grundspelsmatchen då Slovakien står för motståndet.

I den bästa av världar blir det sedan kvartsfinal, semifinal och sist final där Sveige tar hem guldet.

Men det får vi se. Ikväll ska jag nog inte se så mycket hockey för ikväll kommer del två i Kalla Faktas dokumentär om SVerigeddemokraternas Trollfabrik. Den tycker jag alla ska se. Oavsett om man gillar eller ogillar SD och deras politik och arbetsmetoder för att påverka svenskarnas åsikter.

Min personliga uppfattning är att de där trolllfabrikernas främsta syfte är att flytta gränserna för vad man får säga och inte säga i kampen mot invandringen och den islamisering de tycker sig se i landet och världen.

Man arbetar också hårt med att håna, förlöjliga och förminska sina motståndare inom oppositionen.

Det är ju bara att titta på de andra partierna i Tidö-trojkan och hur mycket dessa har närmat sig SD i åsikter och praktisk politik. Tre partier som för bara nåt år sen hävdade att de minsann ABSOLUT INTE, under några som helst förhållanden skulle samarbeta med SD. Varken i regeringsställning eller i opposition!

Men nu sitter både M, KD och L i Åkessons knä och lyssnar på vad han vill. För att sedan utföra det mesta av Jimmies önskningar som lydiga marionetter. Jag tror att det kommer en dag i framtiden då både Kristersson, Busch och Pehrsson kommer att ångra det samarbetet. Och det redan om två år då det åter är riksdagsval i Sverige.

Då kommer oppositionen att gå ut hårt med kritik mot deras regerings misslyckanden och Åkesson kommer att slå ut me armarna och säga ungefär att; "Skyll inte på oss! Det är M, KD och L som har styrt Sverige! Vi fick ju inte vara med i regeringen!"

Men kan de tre partierna i regeringen göra likadant...???

Kan de peka finger mot Jimmie och säga; "Men det var ju HAN som sa att vi skulle göra så!"

Naturligvis inte! Utan SD räknar med att folk då ska tycka att regeringen varit svag och sedan ska ännu fler rösta på SD för att ge dem egen majoritet.

Hemska tanke...

Det nya "arbetarpartiet" som vill försämra sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen. Som vill kunna åtala barn i domstol. Var det 12 eller 13 de tyckte att man skulle vara för att kunna kallas ansvarig för sina handlingar?

Nej, jag måste säga att jag oroar mig för den mentala hälsan hos landets väljare. Många tror tydligen att med SD vid makten så kommer vi att få åka tillbaka till någon sorts Sörgården-Sverige där far ror och mor är rar. Där man hajar till om man ser en mörkhyad person eller någon med huvudduk eller färgglada fotsida kläder.

Men det är ju på det viset att tiderna förändras. Har alltid gjort och kommer alltid att göra. På gott och ont...

Vi får inte tillbaka varken 50- eller 60-talet utan när 20-talet är över kommer det ett nytt 30-tal.

Då det blir hundra år sedan nazisterna fick makten i Tyskland och hur det sen gick vet vi ju alla.

Ja, utom förnekarna förstås! De där som hävdar att förintelsen aldrig har ägt rum.

Är det samma människor som idag hävdar att klimatkrisen är vänsterpropaganda?

Jag håller bara med SD om en enda sak, egentligen. Att vi tog emot alldeles för många flyktingar under några år för 8-9 år sen. Missförstå mig dock rätt - jag vill att vi ska ha en generös flyktingpolitik och hjälpa så många vi kan.

Men felet var att vi då försökte hjälpa fler än vi klarade av.

Jag tycker att vi ska ta emot så många vi kan. MEN... de vi tar emot ska vi ta emot på ett bra sätt. Ett sätt som gynnar både dem och Sverige.

Där de kan få besked om uppehållstillstånd myclket fortare. Där de får hjälp att snarast lära sig svenska och komma i arbete och få egna bostäder. Annars skjuter vi liksom oss själva i foten. Och det är vad jag anser att vi gjorde då.

Idag kommer inte många alls. Nu har man stramat åt de generösare reglerna och efter den stora ökningen av våldet på gator och torg är vi kanske inte heller lika attraktiva att försöka få komma till.

Ja, ja, jag SKA  sluta nu. Men se Kalla fakta ikväll. Eller genast om du har tillgång till TV4Plus via dator eller digitalboxen. Har du inte sett förra veckans avsnitt så gör det gärna innan om du kan.

Ha nu en riktigt härlig tisdag, kära ordbrukare i Hånick, Västerfärnebo, Ystad och Treriksröset.

"Öm Gud vill å pjäxer´m håll, så no´ tänk´ je vi ses na mer inna vi lägg´ ´jen ygan!"

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards