Alla inlägg den 15 maj 2024

Av Göran - Onsdag 15 maj 12:42

På mitt förra inlägg fick jag en kommentar från Krister. Han skrev att reklamen spaltade upp min blogg alldeles för mycket. Jag svarade lite uppgivet att jag var medveten om saken men inte visste vad jag skulle göra åt det.

Det vet jag nu. Och har dessutom gjort det.

Jag läste och besvarade kommentaren från ett garage väster om staden dit jag åkt för att få bromsbeläggen bak bytta på Madame Citroen för en billig penning.

Det var på vägen hem som jag började fundera över saken och mindes då att jag, för ett par år sedan, hade ett program installerat som plockade bort sån där pop-up-reklam.

Men det programmet, som var ett gratisprogram från början, började tjata att jag skulle betala för ännu bättre skydd och när jag inte gjorde det började programvaran att ställa till problem med datorn.

Så på mina datakunniga söners inrådan plockade jag bort det. Och sen dess har reklameländet bara ökat.

Först var det såna där pop-up-rutor under och vid sidorna om mina texter. Men på senaste tiden började reklamrutorna att spränga sig in i själva bloggtexterna också.

Som sagt så funderade jag ett slag om jag skulle intsallera nåt sånt där Add-blocker-program och hemma igen tänkte jag att jag kanske ska kolla i inställningarna för bloggen om det går att göra nåt därifrån.

Och då blev jag både belönad och avkrävd pengar på samma gång.

Under "Inställningar" fanns en punkt som hette "Reklaminställningar". Det visste jag inte innan men när jag hittat den valde jag att betala för att slippa reklam i tre månader. 50 kr kostade det (20 för EN månad) och jag gissar att den summan kommer på nästa telefonfaktura.

Så jag har denne man, Krister, (http://boosta.bloggplatsen.se/) att tacka för att jag ens försökte. För jag är väldigt glad och nöjd med att ha fått bort eländet. Och det för en rätt billig peng dessutom!

Så därför får ni en länk till hans blogg så kanske ni hittar en till som ni vill läsa. Som ett extra tack till honom.

Så igår var en rätt bra dag ändå. Inget oljud från stål mot bromsskiva längre och reklamen borta från bloggen.

Och framgent får man väl pröjsa för att  slippa den, Så länge det inte är dyrare än så kan jag leva med det.

Sen blev jag såpass sen hem att jag missade början på Kalla Fakta som jag absolut ville se. Men det var ju bara att via Telia Play klicka på "Starta om" så kunde jag ju se det i sin helhet.

Och det är naturligvis rent förjävligt vad Sverigedemokraterna håller på med. Än mer förjävligt är det att se Herr Åkesson sitta och försöka se oskyldig ut och bagatellisera agerandet.

Humor kallade han det när de visade upp ett manipulerat klipp där Maagdalena Andersson tittar rakt in i kameran och säger ungefär att "Tillsammans ska vi förgöra Sverige". 

Därför slår jag tillbaka genom att än en gång länka ut den här lilla videon om just Sverigedemokraterna. 

Och DEN, kära ordbrukare, är INTE manipulerad alls. Utan alla säger det de säger PÅ RIKIGT! Och menar det...

Den är förstås rätt gammal nu men jag tror inte att så värst mycket är så värst annorlunda. Min personliga favoritsnutt i den är när Jimmies dåvarande svärmor står och räknar om Euro till kronor och tror själv på vad hon säger. "400 000 Euro motsvarar Fyrtiotusen Miljarder kronor"

Jag kan bara säga samma som jag tänker om SD;s andel av riksdagen; "Det blev många nollor för mycket!"

För i min värld är 400 000 Euro c:a fyra miljoner svenska kronor. En viss skillnad mot Fyrtiotusen miljarder...


"Upp flyga orden, tanken stilla står" Har för mig att citatet kommer från Shakespeares "Hamlet". Nån mer litteraturkunnig ordbrukare får förstås rätta mig om jag har fel.

Ni ska förresten få ett annat YT-klipp också. Men detta är pinfärskt. Jag delar det därför att jag tycker att centerledaren uttrycker precis vad jag också känner. 

Hoppas att min lill hämnd på SD gav åtminstone några av er ett igenkännandets skratt eller åtminstone leende!

Därmed ska jag utgå till annan verksamhet med min fyrbenta sambo.

Så ha en härlig pig-lördag, kära ordbrukare i Hammarstrand, Göksnåret, Hyllie och Arvika.

Vi ses! Om inte snart så om ett tag...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards