Alla inlägg den 20 maj 2024

Av Göran - Måndag 20 maj 11:58

Idag fanns det mycket att läsa i backspegeln för min blogg. Utan den hade jag t.ex inte haft en susning om att det är den internationella whiskydagen idag. Men så är det.

Inte för att jag kommer att fira den. Åtminstone inte genom att dricka någon whisky i alla fall. För någon sådan finnes icke att uppbringa i denna fattiga boning. Och jag minns knappt när det senast fanns heller.

Kan ha varit den skvätt jag fick av exfrun i julas då hon och hennes syster hade delat på innehållet i sina föräldrars barskåp. Och eftersom hon själv inte är så förtjust i denna ädla dryck så fick jag den skvätten.

Det finns förresten ett talesätt om den också; "Det finns tre sätt att dricka whisky. Med vatten, utan vatten eller SOM vatten!"

Fast här får vi vända lite på steken och säga att det finns många sätt att dricka vatten. I whiskyn, till whiskyn eller utan whisky! Så om jag alls firar så blir det nog med bara vatten i så fall.

Sett också i samma backspegel både idag och i flera dagar att jag berört hockey-VM även tidigare år.

Och det är ju inte så konstigt eftersom hockeyn faktiskt är en ännu större passion hos mig än whisky. Även om jag absolut njuter av en god wirre när finanserna så tillåter.

Hittills har det ju gått bra för vårt folkkäraste landslag och ikväll bär det till igen. Frankrike har jag för mig att vi möter idag. Vilket teoretiskt sett borde vara tre rätt säkra poäng till oss.

Men allt kan hända i idrott och kanske särskilt i ishockey. Tror faktiskt att det är just det som gör att det är min favoritsport. Jag gillar fotboll, handboll, innebandy, simning, friidrott och tennis också för att nämna några men hockeyn ligger mig sen länge lite extra varmt om hjärtat.

Varför? Kan man kanske undra...

Tja, kanhända för att det var den första lagsport jag lärde mig förstå och intressera mig för. Eller också beror det på det där gamla talesättet som ju faktiskt även är en sanning; "Det går fort i ishockey!"

Syftande dels på att spelarna får ju upp en annan hastighet på skridskor än fotbollsspelare t.ex men även på att det kan gå snabbt att förlora en ledning eller hämta upp ett underläge. Att förändra matchbilden, som reportrarna i TV gärna vill uttrycka det.

Är det förresten inte ett underligt släkte, de där som kommenterar idrott i TV och radio. Man tycker ju att de flesta (utom bisittarna/experterna) borde ha en journalistutbildning i botten. Och med den ha en skaplig nivå på hur man använder språket någorlunda korrekt.

Men än idag händer det titt som tätt att jag hör dessa yrkesmänniskor säga saker som; "Han/hon tillhör en av de bästa i världen!"

Hur fan gör man då?

Jag menar... Det antyder ju slaveri. För det är väl så det kallas om en människa äger en annan?

Och tillhör man en av de bästa så betyder ju det att en av de bästa i världen rår om en. Äger en, alltså.

När de borde säga; "Han/hon ÄR EN av de bästa" eller "TILLHÖR de bästa"!

Likaså slinker det ofta via både mun, penna och tangentbord igenom orden: "Han/hon slog nytt rekord!"

Fel, fel, fel och FEL!!!

Det finns inte en enda idrottsman eller andra rekordsökare som någonsin har "slagit nytt rekord"!

Inte i hela världshistorien!

Man SÄTTER nytt rekord!

Och SLÅR därmed DET GAMLA rekordet.

Hur jävla svårt kan DET vara att lära sig?

Finns det kanske nån gammal avdankad svensklärare bland mina ordbrukare som håller med? Eller vill säga emot... Nej just det, jag tänkte väl det!

Nu ska jag dock inte plåga er mer utan packa in Thea i hundburen i Madame Citroen för att åka upp till skogen och Svarttjärnen så hon får springa av sig lite energi. Därefter ska köttfärsen jag plockade ur frysen igår förvandlas till nån sorts middagsmat. Köttbullar var tanken ursprungligen men det kan bli nån sorts pannbiffar också. Eller kanske en köttfärssås, vi får väl se.

Så därmed önskar jag mina kära ordbrukare en fortsatt fin måndag i Hissmofors, Veddige, Öregrund och Hamra.

Och om inget oförutsett inträffar så lär jag väl komma tillbaka. Som en bumerang...


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards