Direktlänk till inlägg 16 maj 2024

Att fånga våren

Av Göran - Torsdag 16 maj 11:43

Nästan nyss var det vinter. Sen kom våren smygande på tårna men motades ut av senkommen snö igen. Som inte stannade så länge utan försvann på några dagar.

Men man hann knappt ens njuta av våren för de senaste tre dagarna har vi haft nästan sommarvärme här på Sveriges midja. 24 grader mitt på dagen igår och det är väl ändå mer sommar än vår.

Och allt går ju så fort. I måndags såg ju små späda musöron på den stora björk som parkerar några meter från min balkong. Och imorse då jag och Thea gjorde dagens första lilla kissrunda såg jag att musörnen nu redan är nästan helt utslagna. Gräsmattorna här är nu minst lika gröna och fina som de var i Sörmland för två veckor sedan då jag besökte storebror med fru och dotter och dotterns familj.

Idag är det precis två veckor sedan vi åkte hem igen och nu är vi ungefär lika långt komna med våren som de var då. 

Bara en sån sak att de senaste tre kvällarna då jag gått ut med vovven har jag kunnat gå utan jacka, i bara kortärmad skjorta utan att frysa. Och jag har sett många andra som även tagit fram shorts, sandaler och brottarlinnen.

En härlig tid på året, min favoritårstid. Synd bara att den försvinner nästan lika fort som den kommer.

Så man får försöka passa på att njuta medan man kan. Liksom "Fånga Våren"  istället för att sörja över att tiden som den pågår är så kort.

Idag bär det till igen för Tre Kronor i ishockey-VM. Idag är det visst Kazakhstan (stavade jag rätt nu, tro...?) som står på andra sidan isen och vill försöka lugga oss på poäng.

Men med rätt fokus i de svenska skallarna plus lite ödmjukhet inför uppgiften känns det som tre ganska säkra poäng att lägga till de nio vi redan har.

Sen... så har jag skrivit en del om Kalla Faktas "Wallraffande" i Sverigedemokraternas Trollfabrik. Jag såg igår både hur Jimmie urskuldade sig och ville förminska och förringa det reportaget så tydligt visade.

Jag tänker på den främlingfientlighet och islamofobi som var så oerhört närvarande i alla smygfilmade sekvenser från högkvarteret.

Såg även Kristersson som tycktes hålla tillbaka kritiken så mycket han kunde utan att låta som om han höll med dem.

Och frågan är väl om det inte är just de tre partier som formellt utgör Sveriges regering som förlorar mest på skandalen innan det är färdigt. För de som inte vill ha med SD i regeringsunderlaget kanske tycker att det var dessa tre som släppte fram dem till den maktposition de nu har.

Vad gäller L och KD så är ju risken stor att väljarna straffar dem i nästa riksdagsval genom att skicka ner dem under fyraprocentspärren och därmed ut ut riksdagen.

Och om de händer tror jag att båda får svårt att ta sig tillaka in i värmen. Då måste nån sorts nya konstellationer bildas för att skapa majoritet i kammaren för vilken regering det än blir sedan.

Innan dess är det EU-val om mindre än en månad. Och jag har, ärligt talat, inte bestämt vem/vilka som ska få min röst. Just nu lutar det åt ett perrsonval från min sida snarare än på ett visst parti. Just nu ligger förre V-ledaren Jonas Sjöstedt bäst till hos mig. Inte som represenant för sitt parti utan som representant för norra Sverige.

Jag har ju liksom förlorat det lilla förtroende jag en gång kanske hade för nästan alla partierna i riksdagen.

Alla åtta har ju klart och tydligt bevisat för mig att de skiter totalt i vad folket vill och tycker. De har en väl utvecklad härskarteknik för att tysta oss. Både i utfrågningar i media och när man skirver till partiet eller dess företrädare.

De läser inte ens våra mail utan har programvaror som läser, tolkar och svarar.

Det betyder att om du mailar fyra ministrar från samma parti så får du fyra HELT identiska svar där de svamlar en massa ovitigheter som du inte ens frågat om.

Mot bakgrund av det kan jag inte tycka att det vi har i Sverige kan kallas en öppen demokrati. Politiker är bara till för att hålla de rikaste på tillräckligt gott humör för att de inte ska fly landet och ta sina pengar med sig.

Sen skiter de väl i hur ensamföräldrar, sjuka, arbetslösa, pensionärer eller nån annan har det.

Så länge de kan kvittera ut sina feta löner och fallskärmar utan krångel. Det vet inget alls om verkligheten och bryr sig inte om den heller. Inte så länge de själva har sitt på det torra.

Men vi ska tydligen vara nöjda med att få avge vår röst till dessa korrumperade partier vart fjärde år och tro att vi är med och bestämmer. När det i själva verket kvittar nästan helt vilken sida som regerar.

För ALLA går ju den ekonomiska maktens ärenden i första hand.

Nej, hjärntvättade och grundlurade in på bara skjortan är vi allihop. Det är en skendemokrati som råder här och vi har absolut INGENTING att sätta emot. För makten håller ihop!

Och innan året är slut kanske det kryper fram att de flesta andra partierna också bedriver samma verksamhet som SD fast de kanske kallar det nåt annat än Trollfabriker.

Makten vinner! De vinner alltid eftersom de håller ihop mot folket.

Nu ska den lilla del av folket som utgär min egen ringa person lasta in lilla fröken Thea i Madame Citroens bakre skåp och frakta oss upp till skogarna runt Svarttjärnen och få lite sol, vind och fågelkvitter i oss samtidigt som vi rör lite på våra halvgamla kroppar. Fånga våren innan den har flytt!

Sen ska här stekas rimmat fläsk och lagas löksås till middag innan hockeyn börjar.

Så gör det ni också, kära ordbrukare i Stenugnsund, Flatruet, Stigtomta och Gökböle. Gå ut i friska luften, fånga våren och laga sen nåt ni tycker om att belöna er med efter naturupplevelserna.

Vi se! Hoppas jag...

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

Fredag 17 maj 10:10

Nog är det härligt och skönt med det plötsliga sommaren som kom. Om jag inte vore så allergisk trots medicin så vore allt helt underbart. Blommor grönska flyttfåglar som har kommit. Att upptäcka livet på nytt är fint. Jag gräver i jorden och sätter potatis och frö. Njuter av fågelkvitter och skiter i att jag inte fått sommardäcken på och att plåtslagaren som skulle komma och titta på nedrasade stegen inte har kommit den här veckan som han sa. Nja, jag litar ju inte på politiker och inte på handverkare heller utan går ut i solen och får skit under naglarna och fågelsång i öronen. Göken gal i väst och västergök är bästergök så allt ordnar sig nog.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

Fredag 17 maj 10:21

Rätt inställning! Det mesta löser sig sa han som sket i vasken.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 21 juni 07:52


Glad midsommar på er, mina kära ordbrukare! Bokstavsskötaren (jag) och tangentbordet har inte spenderat så mycket tid ihop som vi brukar den senaste tiden. Därför har inga nya klokskaper eller tokerier författats på ett par dagar. Men nu är den all...

Av Göran - Lördag 15 juni 11:48

Det är en underlig och i sanning föränderlig värld vi lever i. Under min barndom/ungdom hörde jag ofta vuxna säga saker som att nu har väl ändå utvecklingen nått så långt den kan. Nu kan de väl inte uppfinna så värst mycket mer. Och nu vid dryga 66...

Av Göran - Fredag 14 juni 11:28

Det märks att det är sommar. Både utomhus och inomhus. Vi fick lite regn för ett par dagar sen men solen kom tillbaka även om det inte precis är nån värmebölja. Men nån sån behöver jag inte heller, det räcker så bra med rådande 17-20 grader oc...

Av Göran - Torsdag 13 juni 12:47

God eftermiddag på er, kära ordbrukare! Idag har jag både vaknat svintidigt och haft sovmorgon. Går det ens? Jodå, för en lagom finurlig människa är det mesta möjligt. Det började med att jag vaknade en kvart över fyra imorse. Efter 101-15 minute...

Av Göran - Tisdag 11 juni 10:53

"Det är klart att jag ser det i spegeln Att åren har rasslat förbi Och vågar jag titta tillbaka Så ser jag det som har blivit mitt liv Andra får klaga och sörja Och önska sin ungdom tillbaks Jag ser det nog mest som en början Och tänker på det...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards