Direktlänk till inlägg 25 maj 2020

"My name is Corona"

Av Göran - 25 maj 2020 11:59


Man får ju variera sig lite... Klippet ovan hittade jag då jag satt och slösurfade. Och kände genast igen det som ett lätt omarbetat manus från TV-seren Lorry, om ni minns den. Stefan Sauk var ju med lite där och bl.a gjorde han en monlog som började..., "Goddag, mitt namn är Cancer". Därefter sa han ungefär detsamma som han gör här. Dock med skillnaden att han gjorde den på svenska med finsk brytning.

Den gången tyckte jag att den var tänkvärd och bra men nu är jag inte riktigt lika säker. Det förstås, om man plockar ut valda delar som t.ex där han talar om hur vi jäktar och stressar omkring så att vi glömmer bort att leva.

Min gode vän som är smittad har jag inte pratat med ännu idag men igår var han feberfri så jag hoppas att det håller i sig och fortsätter på det spåret så kanske han snart är återställd.

Jag jobbar hemifrån idag men har egentligen inte åstadkommit något av större värde. Men det tar jag väl igen imorgon då jag ska dit och köra min rond. Jag hade inte presterat så värst mycket mer om jag suttit på mitt kontor heller men det är mindre långtråkigt att göra ingenting hemma.

Den lille anarkist som bor någonstans längst inne i mig föreslog mig imorse att jag kunde betala mina räkningar på arbetstid. Det finns ju ingen risk att bli påkommen med att sköta privata ärenden när jag sitter här. Så det har jag gjort och känner mig inte alls lika nyrik som imorse då lönen hade rullat in på kontot. Men blodsugarna har fått sitt nu så nu får de hålla käften en månad igen.

Och nu tycker den där lille anarkisten att det väl inte spelar någon roll om jag åker och storhandlar också på betald arbetstid. Ta med jobbtelefonen, säger han. För ditt jobb just nu går ju ut på att vara tillgänglig och har jag bara arbetstelefonen med mig och påslagen så går det ju alldeles utmärkt att få tag i mig.

Och skulle jag, mot all förmodan i världen, stöta ihop med någon av företagets chefer så får jag väl bara säga att jag är ute på lunch. Och genast därefter fråga va han/hon själv gör där! På arbetstid!!!

Jamen, jag tror nästan att jag gör det. Tar tillbaka lite av all tid jag bjudit på genom åren. Tid som jag aldrig fick något för. Om vi tänker oss att jag gjorde det kanske fem timmar per år (låååågt räknat) de första trettio åren så har jag ju 150 timmar innestående bara på den tiden. Så jag tänker inte ha det minsta dåligt samvete!

En tur till Willys får det bli. Och en sväng förbi Candy World i Birsta och bunkra upp med en stock Generalsnus.

Dessutom behöver Madame Citroen få nåt att dricka, det börjar närma sig röda fältet på bränslemätaren såg jag igår.

Så.... jag sticker iväg och jobbar lite på mina egna uppgifter och återkommer förr eller senare. 

Ha en fortsatt härlig måndag, kära ordbrukare, i Bälinge, Gnarp, Hälleforsnäs och Hissmofors. Vi ses!



 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

25 maj 2020 23:19

Klart du ska göra det. fara och handla alltså. Dagen går säkert fortare också om du har lite att göra. Jag har jobbat hårt idag men det kommer jag till om jag hinner blogga.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards