Direktlänk till inlägg 22 maj 2024

Försommarlycka

Av Göran - Onsdag 22 maj 12:55

"Håll ett tag, stå stilla här

Vid denna lugna plats

Känn hur häggen med sin doft

Bygger ett palats

Utav själva luften här

Som om den dröjde kvar

Ge mig handen, kom med mig

Vi sätter oss ett tag


Hör hur skogens fåglakör

Liksom dämpas ner

Mitt i festen tystnar den

Som om den inte ville mer

Lätta steg i fjolårsgräs

Är det rådjurskliv

Som närmar sig från dungen där

Med liljekonvaljer i...."


Så vackra ord inleder Ulf Lundells mästerverk, Palatset, som väl nu har bortemot 20 år på nacken. Om inte mer...

Jag brukar ibland säga att jag tycker om ord.

Då menar jag när de där människorna som verkligen KAN sätter ihop dem på ett sätt som gör en alldeles lycklig och mild till sinnes. Som i texten och klippet ovan. Jag rekommenderar verkligen alla att klicka på länken, stanna upp och lyssna igenom hur vackert han lägger orden, hur vackert musiken är komponerad och hur oerhört vackert ord och musik harmonierar med varandra.

Inspirationen fick jag under dagens morgonpromenad då jag kände doften från häggträdet som står utanför grannhuset i väster och som nu står i fullaste blom. En svag västlig bris blåste den till min näsa och jag kände att nu är våren och försommaren äntligen här på riktigt.

De träd som hade musöron för några dagar sen är nu helt gröna och utslagna och häggen blommar, som sagt, för fullt.

En härlig tid som det gäller att ta vara på efter bästa förmåga.

Då låter jag bli att tänka på allt det där som retaroch irriterar mig och skjuter det åt sidan. Och gör det med gott samvete för jag vet ju att eländet inte försvinner utan det finns kvar och blir värre hela tiden.

Förra veckans skandal med SD;s trollfabriker verkar ha blåst över i de flesta nyhetsmedia och som vanligt så ser Åkesson ut att komma undan med att sätta på sig offerkoftan i TV och inta rollen som ledaren för partiet som hela tiden mobbas av de andra. Pekar finger mot de andra partierna och slätar över deras egna övertramp.

Och jag ger mig faderullan på att innan EU-valet om ett par veckor så har SD vuxit en bit till.

För så har det ju sett ut i minst 10-12 år nu. Ju mer och ju grövre saker som grävs fram om dem, desto fler verkar tro att de är garanterna för ett nytt Sverige där alla är blonda och blåögda och ingen begår brott eller har annorlunda kläder eller religion än på 1950-talet. 

Nej, sannerligen om jag vet vad som skulle krävas för att opinionen skulle svänga åt andra hållet. Mot empati och medmänsklighet. Mot tolerans och förståelse.

Men SD skickar istället ut budskapet att de inte har och aldrig haft några anonyma trollkonton. Men att de tänker fortsätta att ha dem även i framtiden.

Få ihop det, den som kan...

Nej, det varkar inte spela nån roll vad de hittar på så får de bara fler sympatisörer. Och arbetar oförtrutet vidare för att förflytta gränserna för vad som är ok att säga och tycka offentligt. Det FINNS t.ex människor som tydligen känner sig kränkta av att de där små runda bollarna av smör, havregryn och socker numera ska benämnas chokladbollar istället för det gamla namnet som innehöll "N-ordet".

Alla dessa struntsaker som de för fram som negativt får tydligen än fler att tycka att det nog är SD som är framtiden.

Hujedamej, hade jag förmodligen sagt om jag varit smålänning. Men eftersom jag kommer från Sveriges midja så säger jag Fy klå´en eller Hugaligen istället. Det betyder ju ändå ungefär samma sak.

I hockey-VM i Tjeckien har Tre kronor nu gått genom hela grundserien utan att tappa en enda poäng. Igår var det Slovakernas tur att få känna på hur den svenska grisen biter.

Speluppehåll idag men imorgon kväll är det kvartsfinal mot grannen och arvfienden, Finland. Som bara med nöd och näppe tog sig vidare från grundserien. Men det har ingen som helst betydelse då pucken släpps. Då är varenda fimländare laddad till tänderna för att absolut ite förlora mot oss. Så det blir svårt. Men KAN gå...

Idag ska jag dock försöka att njuta lite mer av det härliga försommarvädret. Inte jättevarmt kanske men strålande sol från klarblå himmel och bara svaga vindar.

Gör det ni också, kära ordbrukare! Gå ut och njut om ni kan i Bruksvallarna, Tierp, Eslöv och Junosuando.

Vi avslutar idag med en Lundellare till. Ett riktigt lyckopiller som man blir glad av!

Så...GÅ UT OCH VAR GLAD, DIN JÄVEL!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

Söndag 26 maj 04:04

Visst att gå ut och vara glad är minsann inte svårt i dessa fina tider men värme och fågelsång och blommor och dofter och allt fint som finns den här tiden då det gröna riktigt lyser. Det har varit varmt nu riktigt varmt och igår klippte jag gräset för första gången och jag blev så varm och svettig så jag tog första doppet i sjön. Det kändes kallt fast det var 17 grader men jag blev sval i alla fall. Nu är robinson slut och jag blev lite lessen för att inte Alex vann för jag tycker att han var värd det.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Lördag 15 juni 11:48

Det är en underlig och i sanning föränderlig värld vi lever i. Under min barndom/ungdom hörde jag ofta vuxna säga saker som att nu har väl ändå utvecklingen nått så långt den kan. Nu kan de väl inte uppfinna så värst mycket mer. Och nu vid dryga 66...

Av Göran - Fredag 14 juni 11:28

Det märks att det är sommar. Både utomhus och inomhus. Vi fick lite regn för ett par dagar sen men solen kom tillbaka även om det inte precis är nån värmebölja. Men nån sån behöver jag inte heller, det räcker så bra med rådande 17-20 grader oc...

Av Göran - Torsdag 13 juni 12:47

God eftermiddag på er, kära ordbrukare! Idag har jag både vaknat svintidigt och haft sovmorgon. Går det ens? Jodå, för en lagom finurlig människa är det mesta möjligt. Det började med att jag vaknade en kvart över fyra imorse. Efter 101-15 minute...

Av Göran - Tisdag 11 juni 10:53

"Det är klart att jag ser det i spegeln Att åren har rasslat förbi Och vågar jag titta tillbaka Så ser jag det som har blivit mitt liv Andra får klaga och sörja Och önska sin ungdom tillbaks Jag ser det nog mest som en början Och tänker på det...

Av Göran - Söndag 9 juni 13:49

Nu är det gjort! Nu är beslutet taget, verkställt och därmed oåterkalleligt. Kort sagt så har jag varit och gjort min medborgerliga plikt att rösta i valet till EU-parlamentet. Eller nyttjat min demokratiska rätt, om man så vill. Men egentligen tyc...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards