Direktlänk till inlägg 31 maj 2024

Skyldig!

Av Göran - Fredag 31 maj 12:18

En avsevärt renare singelfarsa som släpper loss nyduschade fingrar på tangentbordet. Äntligen har jag varmt vatten i kranarna igen. Så det blev en lite extra lång dusch för en stund sen då jag bedömde att vattnet var nog varmt.

Lite ljummet var det redan imorse men jag väntade tålmodigt tills det blivit lite varmare.

Där fick man lära sig hur sårbara vi är i dagens bekväma samhälle. 

Vatten i ledningarna, varmt och kallt, liksom ström i eluttagen är vi så vana vid att vi tar dem för givna, mer eller mindre. Så om en fråmmande makt ville invadera oss vore det kanske där de skulle börja.

Med anonyma, icke uniformerade, sabotörer som slog ut el- och vattenförsörjningen på strageiskt utvalda platser.

Då skapas snabbt kaos och kaos är precis vad en inkräktare vill ha för att kunna skada oss än mer innan vi fattar vad det är som händer.

Ute i världen, alltså den stora världen utanför Sundsvall där jag bor, händer det också saker.

Alldeles nyss kom det upp på de större nyhetsmedierna att presidentkandidaten Trump fällts i domtol på alla 34 åtalspunkterna.

Han är alltså befunnen SKYLDIG! Till bokföringsbrott framför allt.

Så nu ska det bli intressant att se hur det påverkar opinionen i världens rikaste och mest hjärntvättade nation.

Hans anhängare är till allra största delen s.k hill-billies. Lågutbildade och därmed mer lättstyrda än folk med akademisk bakgrund.

Bland dessa sprids även en massa helt grundlösa rykten som ska befästa Trumps storhet.

Det spelar liksom ingen roll om han skulle misshandla en gamling till döds med ett basebollträ inför alla TV-bolags kameror så skulle många av de där människorna inte byta uppfattning om sin "frälsare".

En majoritet av dem är ju också tvärsäkra på att förra presindetvalet var fusk och manipulerat av demokraterna.

Och Donald kränger ju så gärna på sig offerkoftan och säger sig vara utsatt för en stor komplott.

Känns det igen?

Hans närmaste svenska motsvarighet har förstås inte dömts för några brott, såvitt jag vet. Men jag syftar på den masspsykos de båda skapat i respektive nation. Tron att EN man kan genomföra allt det där de tycker ska ske.

"Ein folk, ein führer!"

Parallelerna med trettiotalets Tyskland är skrämmande, tycker jag.

Det ingen för 79 år sen trodde skulle kunna hända igen kan abslout hända igen. OM VI TILLÅTER DET!!!

Folk är lika lätta att manipulera idag som då. Man kunde kanske tro att internet skulle råda bot på den okunnighet där man piskar upp misstänksamhet och fientlighet till hat och våld.

Men det är precis tvärtom. Istället används internet till att ytterligare desinformera och piska upp ännu mer hat och våld. Både där och här hos oss!

Mot den bakgrunden blir ju min avsaknad av varmt vatten i några dagar bara en ynklig petitess. En bagatell!

Så det gäller att fler blir medvetna om vartåt det kan barka om demokratins fiender får breda ut sig ännu mer.

Men nu tar vi väl helg, tänker jag! 

Både Trump och all annan skit lär ju finnas kvar på måndag också. Så till dess ska jag förska att tänka på trevligare saker. Som en skogstur med fyrbent sällskap och lyssna på tystnaden och fågelkvittret.

Så trevlig helg på er, mina vördade ordbrukare i Svinesund, Hästveda, Älgered och Katthammarsvik.

Vi ses igen! Om och när jag får lust...


 
 
Ingen bild

Brimikshallon

Söndag 2 juni 09:17

Ursäkta om jag lägger mej i, men veterinären varnade mej för att bada hundarna i mänskoschampo.. Ville bara vidarebefordra rådet.. Om du inte visste det redan förstas..
Jag ser till min förvåning att jag vunnit sex omgångar wordblitz mot dej.. Fyra om man ska vara ärlig.. För du klantade den två gånger, och dom gångerna räknar jag bort..
Det är lite obegripligt, men jag blir för det mesta hopkopplad med fantomer nästan av din klass.. Jag k a n vinna en och annan gång, men får nästan alltid på pälsen.. Tja, m a k t e r n a vill kanske lära mej ödmjukhet..
Allt gott i sommarvärmen.. Här har det redan börjat strömma in rockbesökare.. Hoppas dom får bra väder när det brakar igång om nåra dar..

Göran

Söndag 2 juni 20:40

Jag köpte hennes schampo på Arken Zoo för att få det som var rätt för henne. Och vad WB beträffar tycker jag att du ska öppna ögonen bakom de där nya brillorna och inse att du växer hela tiden. Och fort också. Om nån månad är vi jämna. Och om ett halvår kanske det är jag som får vara nöjd med enstaka segrar. I Quizspelet drar du ifrån mer o mer hela tiden.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 21 juni 07:52


Glad midsommar på er, mina kära ordbrukare! Bokstavsskötaren (jag) och tangentbordet har inte spenderat så mycket tid ihop som vi brukar den senaste tiden. Därför har inga nya klokskaper eller tokerier författats på ett par dagar. Men nu är den all...

Av Göran - Lördag 15 juni 11:48

Det är en underlig och i sanning föränderlig värld vi lever i. Under min barndom/ungdom hörde jag ofta vuxna säga saker som att nu har väl ändå utvecklingen nått så långt den kan. Nu kan de väl inte uppfinna så värst mycket mer. Och nu vid dryga 66...

Av Göran - Fredag 14 juni 11:28

Det märks att det är sommar. Både utomhus och inomhus. Vi fick lite regn för ett par dagar sen men solen kom tillbaka även om det inte precis är nån värmebölja. Men nån sån behöver jag inte heller, det räcker så bra med rådande 17-20 grader oc...

Av Göran - Torsdag 13 juni 12:47

God eftermiddag på er, kära ordbrukare! Idag har jag både vaknat svintidigt och haft sovmorgon. Går det ens? Jodå, för en lagom finurlig människa är det mesta möjligt. Det började med att jag vaknade en kvart över fyra imorse. Efter 101-15 minute...

Av Göran - Tisdag 11 juni 10:53

"Det är klart att jag ser det i spegeln Att åren har rasslat förbi Och vågar jag titta tillbaka Så ser jag det som har blivit mitt liv Andra får klaga och sörja Och önska sin ungdom tillbaks Jag ser det nog mest som en början Och tänker på det...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards