Direktlänk till inlägg 1 juni 2024

Sommaren är här

Av Göran - Lördag 1 juni 12:37

"Nu är det sommar i storstad och snår, Ågren kommer och Ågren går. Han struntar i alla protester..."

Så går en textrad i Ola Magnells "Ungmön dansar" som jag lade ut i en version med Triple and Touch för åtta år sen, just idag.

Den versionen verkar vara nedtagen från Youtube numera.

Därför bjuder jag istället på självaste originalet, upphovsmannen i egen hög person...

 

En av många favritlåtar hos mig från denne kraftigt underskattade vispoet, musiker och artist. 

Ola Magnell gick ur tiden för några år sedan, alldeles för tidigt. Men hans musik lever och lär så göra ännu i många år framåt.

På de allra tidigaste inspelningarna Ola gjorde hade han fått för sig att lägga in inslag av falsettsång i många låtar. Lite som finlandssvensken MA Numminen. Men tack och lov lade han ner det där mer och mer och jag tycker att han bara blev bättre och bättre som sångare med åren.

Sommar ska det ju vara från och med idag. I alla fall i almanackan. Och den verkligehet som jag ser utaför fönstren säger inte alls emot. Klungor av folk med barn och hundar vallfärdar till den strand i Östersjön som ligger bara ett par hundra meter öster om huset där jag bor.

Det är shorts, brottarlinnen, Foppatofflor och solglasögon. Samt små solhattar på småttingarna som åker barnvagn. Så då är det väl sommar då. På riktigt.

På min f.d arbetplats finns säkert också ett antal människor som blivit tilldelade sina semesterveckor med start nu i dagarna också.

Då sexskiftet avskaffades begärde facket att semestern skull fördelas på två perioder. På det sättet skulle den första perioden starta runt midsommar och den andra skulle vara slut ungefär då skolorna öppnar igen.

Så var det i många år innan sexskiftgångern startade 2011.

Men företaget ville lägga ut semestern på tre perioder för att minska antalet vikarier och på så sätt spara pengar.

Att nästan ingen vill börja semestern innan barnen fått sommarlov eller att ännu färre ville avsluta den när det nästan blivit september var inget som man brydde sig om från arbetgivarhåll.

Tack och lov är det bekymret nu avskaffat från mitt problemregister eftersom jag ju numera har ledigt 52 veckor om året. Eller inte ledigt alls, beroende på hur man väljer att se på saken.

Men visst tycker jag ändå lite synd om f.d kollegor och vänner som missgynnas av en snål arbetsgivare. Dessvärre får de ju bete sig så eftersom det ryms inom semesterlagen. De är skyldiga att erbjuda sin personal fyra veckors sammanhändande ledigjet under perioden juni-augusti. Och det uppfyller man ju så det är lite lönt att protestera.

Och mindre lär det bli. I alla fall så länge Tidötrojkan får härja i maktens korridorer och fatta beslut som gynnar miljonärer, aktieägare och företag. På arbetstagarnas bekostnad förstås.

Men... Som sagt, så ligger ju den delen av livet bakom mig numera så varför fundera över det? 

När solen skiner och fåglarna kvittrar och ljumma sommarvindar krusar havet här nedanför mitt hem.

Duschade gjorde jag ju igår. Men bara för att jag hade möjlighet började jag även den här dagen med att ställa mig under varmt strilande vatten en ganska god stund imorse.

Men det finns ju en till som också behöver det.

Thea har jag haft frissarvecka med, Tagit lite i sänder sen i söndags.

Det ska slutföras idag. Utomhus har jag tänkt. Så det inte blir så mycket hår för snabeldraken att svälja efteråt.

När det är gjort ska även hon ställas i badkaret och schamponeras och sköljas av ordentligt.

Sen ska jag faktiskt ta och rulla köttbullar fast det bara är vi två hemma. Har tagit fram blandfärs som tinats i kylen över natten och av den ska det bli en laddning köttbullar.

Därmed drar jag mig tillbaka för den här gången och önskar er alla, kära ordbrukare, en härlig junilördag i Svenstavik. Vattholma, Åtvidaberg och Eksjö.

Gör nåt kul! Ät och drick nåt gott! Njut av livet och sommaren tills vi ses igen!

Tack för visat intresse!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 21 juni 07:52


Glad midsommar på er, mina kära ordbrukare! Bokstavsskötaren (jag) och tangentbordet har inte spenderat så mycket tid ihop som vi brukar den senaste tiden. Därför har inga nya klokskaper eller tokerier författats på ett par dagar. Men nu är den all...

Av Göran - Lördag 15 juni 11:48

Det är en underlig och i sanning föränderlig värld vi lever i. Under min barndom/ungdom hörde jag ofta vuxna säga saker som att nu har väl ändå utvecklingen nått så långt den kan. Nu kan de väl inte uppfinna så värst mycket mer. Och nu vid dryga 66...

Av Göran - Fredag 14 juni 11:28

Det märks att det är sommar. Både utomhus och inomhus. Vi fick lite regn för ett par dagar sen men solen kom tillbaka även om det inte precis är nån värmebölja. Men nån sån behöver jag inte heller, det räcker så bra med rådande 17-20 grader oc...

Av Göran - Torsdag 13 juni 12:47

God eftermiddag på er, kära ordbrukare! Idag har jag både vaknat svintidigt och haft sovmorgon. Går det ens? Jodå, för en lagom finurlig människa är det mesta möjligt. Det började med att jag vaknade en kvart över fyra imorse. Efter 101-15 minute...

Av Göran - Tisdag 11 juni 10:53

"Det är klart att jag ser det i spegeln Att åren har rasslat förbi Och vågar jag titta tillbaka Så ser jag det som har blivit mitt liv Andra får klaga och sörja Och önska sin ungdom tillbaks Jag ser det nog mest som en början Och tänker på det...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards