Direktlänk till inlägg 6 juni 2024

"Natt-journal-dagen"

Av Göran - Torsdag 6 juni 12:36

God nationaldag på er, kära ordbrukare! Eller ska jag kanske börja kalla er Sverigevänner istället. Bara för att markera att det där näst största partiet i landet inte har ensamrätt på det ordet.

Nej, jag lär nog fortsätta att använda salig Åke Catos trevliga benämning på mina läsare. Han skulle fylllt nittio år i år om han fått hänga med. Men om jag minns rätt blev han några och åttio innan han lade ner pennan för gott.

Igår blev det ett glatt inlägg som motvikt till all galla jag så ofta spyr över politiker och andra misshagliga personer eller företeelser.

Och jag uttyckte visst även en liten from förhoppning om utdelning på mitt travspel.

Och kan ni tänka er, det BLEV det! Absolut ingen förmögenhet men sex rader med fem rätt gav ändå en femtiolapp per styck. Och 300 kronor tillbaka på satsade 120 är väl ändå mer än godkänt. Särskilt om man räknar om det till procent för då blir det ju över 100% i vinst.

Såna summor tar jag dock aldrig ut utan de får stå kvar och betala för nästa gång jag får lust till spel.

På Facebook har jag sett de senaste dagarna att jag inte är ensam om att tycka att det är sjukt gott om flugor i år. Jag letade förgäves efter min flugsmälla men börjar tro att den kanske gått sönder men att jag glömt det. Eller möjligen om kanske yngstingen fick den med sig när han flyttade ut. 

Så länge han bodde här fanns oftast flugsmällan i hans rum eftersom han är betydligt mer aggresiv mot allt vad insekter heter än jag. Men när det surrar omkring 14-15 st i köket när man lagar mat eller sitter och käkar så blir även jag smått irriterad.

Och när jag skrev närmast ovanstående stycke dök det upp en sån där gammal anekdot som jag inte tänkt på sen många år. Det var en semesteravlösare på jobbet som berättade att hans farfar eller morfar hade listat ut ett eget sätt att avliva flugor.

Han ställde helt enkelt in ett fat med något som lockade dem i microugnen. Nåt som blivit lite för gammalt eller lite sirap/homung eller nåt annat sött. Sen ställde han tidsvredet men lämnade luckan öppen tills han såg att en eller några flög in.

Då smällde han raskt igen luckan och efter vad mannen berättade så knalldog flugan direkt.

Den varianten har jag dock inte prövat och rekommenderar ingen annan att göra det heller.

Med flugsmällan vet jag ju att de inte plågas utan får en omedelbar himlafärd. Hur fort det går med microvågorna har jag ingen aning om. Och flugor är ju faktiskt också levande varelser.

Och apropå nationaldagen så kanske någon minnesgod ordbrukare kommer ihåg en annan liten anekdot jag berättade för ett par år sedan. Just den här dagen.

På en tvärfacklig kurs jag deltog i var det en sjuksköterska som berättade om en morgon då hennes sambo hämtade henne från nattskiftet på sjukhuset.

Deras lille son var med i bilen och var ilsken över att de fått vänta så länge på  henne.

Då hade hon förklarat att hon inte kunde gå därifrån förrän hon hade berättat för nästa skift hur läget var på avdelningen. Och bland annat hade non sagt att de måste gå igenom "Natt-journalen".

Då hade pojken tittat på henne och frågat om de brukade sjunga "Natt-journal-sången" också! 

Den tyckte jag var kul förra gången jag skrev ner den och den är ju lika kul än idag.

Därav dagens rubrik, förstås!

Torsdag är det ju också och jag mindes precis att jag ju faktiskt har en portionsförpackning ärtsoppa kvar från senaste koket. Finns det nåt svenskare att hedra nationaldagen med?

Vardagsmat, kanske någon säger och tycker att man förtjänar nåt lite finare på en röd dag. Men då har man, kan jag kosta på mig att skryta lite om, inte smakat min hemtjorvade ärtsoppa. Bara tanken fuktar min munhåla redan nu!

Så det börjar allstå att bli dags att kolla efter extrapriser på rimmad fläsklägg och köpa hem ett paket gula ärtor.

Ingen mat för varma sommardagar kanske, men just idag är det inte så himla varmt så det stör.

Vad är svenskare än ärtsoppa?

Snoddas kanske.

Vem hade kunnat tro att nån skulle damma av hans gamla paradnummer från femtiotalet och göra rocklåt av den.

Men det är precis vad gruppen "Den svenska synden" har gjort. Varsågoda! Lyssna och njut/tjut!

Därmed ska jag avsluta och kliva i skorna och knalla till COOP X-tra för att handla hem några småsaker. Thea får förstås följa med men väntar utanför medan husse handlar.

Så fira vår nationaldag och gör det på ert eget sätt, kära ordbrukare i Ankarsvik, Bromölla, Veddige och Kumla.

Vi ses! Endera dagen...


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

Lördag 8 juni 06:16

Jag brukar nästan aldrig ha flugor men i år har det dykt upp en hoper med små flugor som är väldigt irriterande.Här firade Kinabror och jag dagen med att åka till Kälarnedagen och mingla bland gamla bekanta och äta lunch på hotellet. Annars är det slut med värmen. Bara en grad i natt och jag hoppas det inte blir frost för potatisen har kommit upp och alla mina pelargoner är ute.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

Lördag 8 juni 07:20

Usch! Håller tummarna för att du ska slippa frost åtminstone. Värmen kommer snart tillbaka.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 21 juni 07:52


Glad midsommar på er, mina kära ordbrukare! Bokstavsskötaren (jag) och tangentbordet har inte spenderat så mycket tid ihop som vi brukar den senaste tiden. Därför har inga nya klokskaper eller tokerier författats på ett par dagar. Men nu är den all...

Av Göran - Lördag 15 juni 11:48

Det är en underlig och i sanning föränderlig värld vi lever i. Under min barndom/ungdom hörde jag ofta vuxna säga saker som att nu har väl ändå utvecklingen nått så långt den kan. Nu kan de väl inte uppfinna så värst mycket mer. Och nu vid dryga 66...

Av Göran - Fredag 14 juni 11:28

Det märks att det är sommar. Både utomhus och inomhus. Vi fick lite regn för ett par dagar sen men solen kom tillbaka även om det inte precis är nån värmebölja. Men nån sån behöver jag inte heller, det räcker så bra med rådande 17-20 grader oc...

Av Göran - Torsdag 13 juni 12:47

God eftermiddag på er, kära ordbrukare! Idag har jag både vaknat svintidigt och haft sovmorgon. Går det ens? Jodå, för en lagom finurlig människa är det mesta möjligt. Det började med att jag vaknade en kvart över fyra imorse. Efter 101-15 minute...

Av Göran - Tisdag 11 juni 10:53

"Det är klart att jag ser det i spegeln Att åren har rasslat förbi Och vågar jag titta tillbaka Så ser jag det som har blivit mitt liv Andra får klaga och sörja Och önska sin ungdom tillbaks Jag ser det nog mest som en början Och tänker på det...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards