Alla inlägg den 28 maj 2024

Av Göran - Tisdag 28 maj 08:00

Moral? Vad är det? Och vem har det? Vem har det inte? Tja, min erfarenhet efter 66½ års levnad är det det oftast är de som talar mest om det har minst av det själva.

I USA, som jag skällt så mycket på här i bloggen, talar maktens människor mycket om moral, skyldigheter och gör det gärna med bibeln i handen. Eller handen på bibelm.

Men är det god moral att det finns barn som lever i absolut fattigdom à la tredje världen???

I världens rikaste nation någonsin???

Är det god moral att McDonalds i USA betalar sin personal så skamlöst dåligt att de inte har råd att hyra en enrumslägenhet för sin lön. Inte om de dessutom vill ha mat, kläder, transport till och från arbetet m.m

Nåja, vi svenskar ska kanske inte slå oss alltför hårt över bröstet för vi är på väg åt exakt samma håll.

Det är nämligen vad följden blir när de rikaste hela tiden ska berika sig mer och mer. På de fattigastes bekostnad.

Här liksom där flyttas hela tiden pengar från de fattigastes konton till de rikaste.

Girighet, hyckleri och dubbelmoral kallar jag snarare det.

Och att tjäna pengar ska man tydligen få göra på vad som helst. Och försvara sig med att man bara ger folk vad folk vill ha.

Här i Sundvall var de nån sorts veteranbilsmarknad på Bergsåkers travbana under den gångna helgen. Och lokaltdningen hittade en "knalle" som inte erbjöd förgasare till en Cheva från 1954 eller navkapslar till nån annan gammal bil. Nej, han tyckte att  det var en bra idé att sälja nazistsymboler istället.

Flaggor, litteratur, vimplar och diverse hakkors erbjöds till hugade spekulanter. Länk till artikeln nedan...


https://www.st.nu/2024-05-26/knalle-salde-naziprylar


Själv tog han, enligt egen utsago, avstånd från nazismen. Men hade inga samvetsbryderier med att sälja deras symboler till andra.

Rösta sade han sig göra på SD. Nån som blir förvånad??? Hand upp!

Nog är det väl egendomligt att det parti som allra envisast hävdar att de inte är varken nazister eller rasister lockar till sig så många med såna åsikter. Eller med en moral som ger utrymme i deras samveten att tjäna pengar på att sälja hakkors och nazisymboler.

Jag har inte läst deras partiprogram. Men jag kan så mig i backen på att det inte innehåller ETT enda rasistiskt ord eller uttryck. Ändå har dess företrädare en jargong sinsemellan som tydligt bevisar vilken agenda de har.

Och denne "marknadsknalle" var alltså inget undaantag.

Undrar bara när svenskarna ska vakna upp och inse att det paradis som SD målar upp att de vill skapa av vårt land aldrig funnits och aldrig kommer att finnas.

De underblåser hela tiden främlingsrädslan till hat och hets och tar gärna på sig offerkoftan när de avslöjas med brallorna ners. Som i Kalla Faktas dokumentär om deras trollfabriker.

Då skäms inte Jimmie för att stå och beklaga sig över TV4;s smutsiga mmetoder.

Men om det är smutsiga metoder som behövs för att avslöja deras och andras agendor så måste det nog få bli så. Smusslande och trollverksamhet ska avslöjas. Oavsett vad partiet heter.

Och jag kan lova er att de andra partierna i vår riksdag också har ett och annat lik i sina garderober.

Röstningen till EU-parlamentet har startat och pågår väl till 9/6 om jag minns rätt. Jag är dåligt insatt men vet i alla fall att inget parti ur Tidömaffian ska få nån röst från mig.


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards