Direktlänk till inlägg 24 september 2009

Go-cart - Är det nåt för "gamlingar"?

Av Göran - 24 september 2009 22:30

Årets hittills bloggfattiagste månad, tror jag att september blir! Vi får se om lusten kommer tillbaka eller om jag kanske är färdig med den här formen av kommunikation med vilt främmande (om än trevliga) människor!
Idag har jag kört go-cart med sonen. Första gången, inte för honom men för mig! Vi kom dit lite för tidigt, de öppnade först kl 14, och medan jag väntade tittade jag på prislistan.

100 spänn för att köra en förvuxen leksaksbil runt en liten bana i 7 minuter!

Nu var det ju inte jag som betalade, men jag tänkte ändå att det var lite futtigt med "bara" sju minuter.

Men när vi blev avvinkade från banan med svartvitrutig flagga precis som i formel 1 kände jag plötsligt att jag var ganska trött. En aning andfådd och ganska varm och lätt svettig! Hade det varit dubbla tiden hade jag antagligen behövt hjälp att komma ur detta lågbyggda fordon.

Medan man körde var det bara roligt, det var väl "pojken" i mig som vaknade till liv, tänker jag. Men efteråt kände jag hur jobbigt det faktiskt var för en otränad snart 53-årig kropp.

Men sonen var helnöjd, han kom på tredje plats av oss sju som körde samtidigt. Så jag lär väl slösa nån hundring på att åtminstone låta honom köra nån fler gång.

Det roligaste som hänt denna vecka för övrigt är väl kanske att min hyresvärd beslutat sätta in en luftvärmepump i huset jag bor i. En tekniskt avancerad  mojäng som, enligt den talträngda försäljaren, kan hitta värme i uteluftens partiklar (om jag fattade det rätt) och sedan komprimera dessa för att värma upp mitt hem till mindre än halva elkostnaden. Och lägre kostnader säger man ju inte nej till.

Eventuellt ökar hyran med en femhundring eller så men det blir vinst ändå om den är i närheten vad försäljaren lovade. ANläggning ska även öka syrehalten i husets inneluft samt fungera som luftkonditionering på sommaren. Vad mer kan man begära?

Snart är det helg också men jag vet inte vad jag ska hitta på för skoj denna gång. Förra helgen var jag och sonen på bio och såg "Sommaren med Göran". Kul film även om det är aningen mindre roligt att inse att de valt det namnet på huvudpersonen mest för att det anses lite töntigt. Jag heter ju det själv men tror jag kan leva med töntstämpeln. Det kunde säkert ha varit värre! Min mormor hette Bernhardina i andranamn och skämdes förskräckligt över det. Och en tidigare arbetskompis hade extrranamnet Gilbert, vilket han inte ville att andra skulle veta.

Därmed har jag bloggat mig trött för idag och önskar mina kära ordbrukare en god natt och en härlig fredag imorgon!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Av Göran - Tisdag 9 april 13:10

"Vi har vår i luften, flickor! Var har ni er?" Det skämtet är så gammalt att det inte ens var nytt i min fars ungdom på 30- och 40-talen. Och kanske är jag lite för snabb med att utropa vår bara för att vi här på Sveriges midja är inne på andra dag...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards