Direktlänk till inlägg 17 april 2024

Försigkommen liten kille

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45

Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet.

Då plötlsigt fick vi ögonkontakt, han och jag. Och då jag lyfte armen och vinkade åt honom såg jag att det liksom ryckte lite i hans arm också. Så jag provade igen med att lyfta den andra armen och vinka. Jajamensan, han bytte också arm och rörde lite på den. Jag testade flera gånger och samma sak hände varje gång.

Och för varje gång blev det mer och mer uppenbart att han försökte göra likadant som jag!

Han har alltså redan börjat sina studier av världen och människorna i den. Registrerar och försöker härma fast han bara är knappt fyra veckor gammal.

Hans mormor filmade så gott det gick och jag har försökt att ladda upp den videon men tyvärr har jag inte lyckats med det ännu. Men en bild från samma tillfälle ska jag visa upp så ni får se vilket vackert barnbarn jag har.

 

Här är han ju klarvaken och man riktigt ser att han liksom "är med". Kollar in. Registrerar. Lär sig.

Jag minns ju från mina egna barns första tid att när de bliivit några månader gamla kan man ju göra miner med ansiktet och se att de försöker härma. Det är ju så alla barn egentligen lär sig nästan allt - genom att härma.

Så han har alltså påbörjat förvandlingen från litet knyte till mer och mer människa. Otroligt fascinerande!

Idag åker de hem till Småland och jag hoppas att det inte dröjer så länge innan endera de kommer tillbaka eller att jag själv får möjligheten att åka ner och hälsa på hos dem.

Fick också en nyttig påminnelse om vilket jobb det är med småbarn. Det ska matas, rapas, bytas blöjor och vaggas till sömns. Antagligen därför någon myntade uttrycket att barnbarnen är livets efterrätt.

Jo, för nu är man ju så priviligierad att när knytet skriker eller börjar lukta illa så räcker man bara över barnet till närmaste förälder och försöker se lite osäker ut.

Med orden att; "Nu vill han/hon visst gå till mamma/pappa, tror jag"

Som alla säkert redan fattat så är jag redan svårt förtjust i denna lilla nästan spritt nya människa och hoppas få vara med så länge som möjligt och se honom växa och utvecklas.

Annars... så hade jag tvättstugan igår och medan jag strök mina skjortor hade jag TV;n på. Eftersom inget som intresserade mig fanns att se så hade jag SVT2 på med sändningar från riksdagen och kommentarerna till vårbudgeten. Och kunde än en gång konstatera att de olika sidorna i politiken har helt åtskilda verklighetsuppfattningar.

Finansministern stod leende och synbart självbelåten och talade om att de gjort en historisk satsning på vården. Trots att det kommer att bli stora uppsägningar i just den sektorn.

Sen när det blev Vänsterpartiets tur att tycka till så sa deras finanspolitiska taleskvinna att budgeten innebar en historisk stor nedskärning inom just samma vårdsektor.

För jag utgår ju ifrån att det är samma "vårdsektor" de talar om.

Jag undrar vem av dem som ligger närmast sanningen...

För i min naiva obildade skalle finns det alltid bara en sanning. Om två personer säger två vitt skilda saker i såna här frågor så kan inte båda ha rätt. Är det nån mer än politikerna själva som tycker det???

Nåja, de som är trogna besökare på den här lilla bloggen vet jag att jag sen rätt länge har tappat alla illusioner jag eventuellt hade nån gång om politiken och politikerna.

Nej, det är som den numera avlidne amerikanske stå-upp-komikern, George Carlin, sa redan för mer än 15 år sedan.

Fritt översatt från Carlins stand-up följer andemeningen i det på svenska nedan...


"Vi tror att vi har ett val. Men det har vi inte!

Vi tror att det är parlamentet och regeringen som bestämmer. Men det är det inte!

De är bara springschasar åt den där lilla klicken som äger nästan allt i landet. Och de utför glatt sina uppdrag eftersom de får bra betalt för det till ytterst liten ansträngning.

De rikaste gör sedan sitt bästa för att skapa splittring bland folket i landet. Får oss att bråka med varandra både gruppvis och på individnivå. På så sätt får de själva lugn och ro ooch kan skratta hela vägen till banken.

De rikaste tar nästan alla stålar åt sig själva men gör i stort sett ingenting som bidrar till vinsterna. Inte heller vill de bidra till den gemensamma kassan via skatterna. De hittar alla kryphål som finns för att betala minsta möjliga slant.

Sen har vi medelklassen...

Som gör allt jobb, betalar all skatt och ser till att allt fungerar så att pengarna tickar in på de rikas konton.

Sist har vi fattigaste...

Och de finns där bara för att skrämma skiten ur medelklassen så de inte slutar att springa som råttor och tjäna ihop nya och större rikedomar till överklassen."


Frågor på det???

Nej, jag tänkte väl det!

Håller du med om ovanstående så rekommenderar jag att du kollar på några klipp på Youtube med den eminente George Carlin. Jag lade ju ut ett här för en tid sen men fick just ingen reaktion. Men han är klart sevärd.

Det finns en brittisk, nu levande komiker som är ungefär inne på samma tankar. Ricky Gervais heter han och jag rekommenderar även hans små filmer på tuben.

Nu ska jag strax iväg och handla lite småsaker som är upphällningen här hemma. Så jag ska avsluta och bespara er fler av mina "klokskaper". 

För den här gången!!!

För jag lär säkert återkomma i alla de ämnen jag skrivit om idag mer än en gång.

Tilll dess önskar jag trevlig pig-lördag till alla mina kära ordbrukare i Gäddede, Hargshamn, Sysslebäck och Ljustorp.

Vi ses igen! 

Om ni vill, vågar och kan...


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

Onsdag 17 april 12:45

Så roligt med den lilla sötnosen. Hoppas att ni ses snart igen. Jag har inga barnbarn och Sonen och hans Sambo är för gamla för att få barn men jag har många brorsbarn och brorsbarnbarn till och med så det finns tillfälle att leka fortfarande. Snön har gått bort fläckvis på åkrarna så rådjuren har kommit fram och äter gammelgräs. 6 st har jag här och massor med flyttfåglar. Kanske kommer våren snart men just nu snöar det igen.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

Onsdag 17 april 12:53

Det är väl ofta så att vintern är både strängar och längre i inlandet. Här nere vid kusten är det bara snöhögarna som lastmaskinerna skottat ihop som ligger kvar. Men de har sjunkit ihop rätt mycket. Så om det inte kommer bakslag så borde vi har barmark till Valborg i alla fall.

 
Ingen bild

Brimikshallon

Torsdag 18 april 12:12

Hej..
Jag ser att du fått fram förfrågan och jag har tackat ja.. Har varit hos Elgiganten, och en mycket vänlig man förklarade för mej, att jag har två konton, ett gammalt och ett nytt.. Troligen är det det gamla du har varit inne på och försökt nå mej.. Fortsättningsvis finns jag på g-mail kontot med katten..
Det är allt jag kan säja.. Nåt annat begriper jag inte..
Vi ses på frågesporten, förhoppningsvis..

Göran

Torsdag 18 april 13:13

Precis vad jag listade ut för en stund sen. Jag har redan spelat min första rond

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Söndag 28 april 07:29


  Nu har jag provsmakat! I somras hittade jag ju ett fabrikat av surströmming som jag aldrig ens sett eller hört talas om. Och än mindre smakat. I den FB-grupp för surströmmingsfantaster som jag är medlem av kom flera vitt skilda recensioner av ...

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards