Direktlänk till inlägg 8 maj 2024

Att "gilla läget"

Av Göran - Onsdag 8 maj 10:20

"Alla klagar på vädret men ingen gör nåt åt det!" Nej, hur skulle vi kunna det? Men klaga kan vi ovh klaga har vi (jag) rätt att göra idag. Maj månad är åtta dagar gammal och utanför fönstren yr det snö i luften. 

SNÖÖÖ!!! I MAJ???

Ska det VARA så?

Nåja, det är väl, som alltid, bara att gilla läget, som det heter nuförtiden. Under min uppväxt för en evighet sedan fanns det inte en jävel som "gillade läget". Vi visste helt enkelt inte hur man gjorde eftersom uttrycket inte var uppfunnet på 60- och 70-talen. Så vi bet ihop istället, eller teg och led.

Vilket väl egentligen är ungefär samma sak. Knöt näven i byxfickan och kanske svor en liten ramsa tyst för oss själva. Gillade läget utan att veta att det hette så.

Och jag vet ju att även om det skulle drösa ner an decimeter snö så är den borta inom kort. För våren går inte att hejda även om Kung Bore krigar tappert ända in i kaklet.

Igår kväll blev jag sittande framför Kalla fakta i TV4 som har infiltrerat SD-partiet och deras propagandapparat och fick bekräftat vad jag länge misstänkt. Att de har en gigantisk PR-organisation som byggt upp för att sprida sin propaganda via sociala medier. På Facebook har jag sett en hel del men framför allt på Youtube finns hur många kanaler som helst med SD-vänlig framtoning.

Redaktionen för Kalla fakta hade uppdragit åt en medarbetare att försöka ta sig in i deras organisation för att dokumentera hur det faktiskt går till. Och det gjorde han sannerligen. Han skaffade sig anställning på en av dessa kanaler som säger sig vara obunden. Men deras redaktion låg i samma huskomplex som partikansliet och ledande företrädare därifrån var frekventa besökare på den "oberoende" redaktionen.

Jargongen de flesta där höll sig med sade också tydligt emot Åkessons försäkranden om att SD inte är rasister.

Nej, kanske inte riktigt ALLA Sverigedemokrater har rasistiska åsikter men de som hördes på dokumentären i TV igår kanske får lite svårt att förklara bort vad de kläckte ur sig inför dold kamera och mikrofoner.

Nu var det kanske inte världens största överraskning, åtminstone inte för mig. Och jag tycker att det är bra att man visar upp saker som de verkligen är.

Det borde man göra även på fler håll. Inte minst hos de andra två av de största partierna i landet. Då kanske fler skulle få upp ögonen för hur korrupt vårt kära land faktsikt är.

Men det kommer inget av vår ledande medier att göra. För dessa två giganter har ju redan tummen i ögat på dem. Genom presstödet som de kan hota med att dra in. Då skulle både flera större tidningar och även TV-kanaler antagligen gå i putten för deras verksamheter är uppbyggda kring just de pengarna.

Och pengar talar ju tydligt överallt...

Så jag anser därmed att, precis som i USA, så har vi ingen fri press eller fria medier i Sverige. De är styrda av makteliten som i sin tur är styrda av de som har pengarna. De gör som de rika vill för att hålla dem på gott humör och få fortsätta att stå i låtsasdebatter där de låtsas förstå sig på än det ena och än det andra.

En bekvälm och välbetald tillvaro för riksdagens ledamöter utan egentlig risk att bli avslöjade. Och blir de ändå avslöjade så händer ju ingenting.

Som alla de där politikerna man berättade om i Uppdrag granskning ifjol sommar.

De där som skrev sig på adresser där de inte bodde för att få traktamenten och tåg- och flygresor gratis. Det blev väl lite debatt på sociala medier men inte var det några poliser eller åklagare som började rota runt i skiten för att få dem att göra rätt för sig.

Som alla vi övriga måste göra från sista skolavslutningen fram till pensionen. Eller döden, vilket som nu kommer först.

Men de där människorna tycks jag oftaast ha minst nio liv. Se bara på f.d moderatledarens fiffel som landshövding i Stockholms län. Att hon inte redan sparkats ut är en gåta för mig. Men kanske får inte landshövdingar sparken.

Och får hon ändå det så lär hon väl ha en fallskärm som garanterar henne existensminimum på minst 100 000 i månaden livet ut.

Jag har ofta tänkt att om jag haft mer förstånd borde jag, så snart jag blivit myndig, ha försökt att bli invald i riksdagen. De villkor som rådde på den tiden sa att om man satt i två mandatperioder i följd så hade man sedan rätt till riksdagsmannapension fram till ordinarier pensionålder.

Den pensionen betingade då 80% av en riksdagsmannalönen. Utan krav på någon som helst motprestation.

Och det fattar ju vem som helst att den summan hade det inte varit svårt att överleva på.

Så tänk om jag hade lyckats ta mig in i riksdagen vid valet 1976, några månader före min 19-årsdag och lyckats hålla mig kvar fram till valet -82. Istället hamnade jag i en skitig, varm fabrik i mer än 45 år med taskig månadslön och ännu taskigare pension idag.

Men, än en gång, det är bara att GILLA LÄGET!!!

Nej, det går inte. Gilla det kan jag inte. Däremot tvingas jag ju acceptera hur läget ser ut eftersom jag inte kan göra nåt åt det. Tiga och lida! Knyta näven i fickan och svära en ramsa.

Än en gång, är det kanske det som menas med att "gilla läget"?

Nåväl, jag ska inte plåga er mer, kära ordbrukare i Misenträsk, Almunge, Torsby och Askersund.

Utan jag önskar er en trevlig pig-lördag tillsammans eller var för sig!

Vi ses! Ni får "gilla läget" om det dröjer eller om ni tycker att går för fort...

 
 
Liselotte

Liselotte

Onsdag 8 maj 15:04

Ja det är lätt att hålla sig för skratt när man vaknar och marken är vit och snöflingorna faller och det är maj! 2 grader visade termometern i morse, nu har det stigit till hela 4! Då är det svårt att hålla humöret uppe. Fick plocka fram vinterjackan när jag skulle åka och handla även om jag sagt att jag vägrar ha den på mig efter Valborg. Sopa bilen fick jag också göra! Gilla läget? Verkligen inte!

http://elmaliel.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Söndag 19 maj 19:02

Pingst? Hänryckningens tid? Tja, kanske för 40-50 år sen när det gäller mig. Den enda nytta jag har haft av pingsten i mitt liv är väl när jag gick i skolan och hade måndagen ledig. Dett eftersom det då fanns nåt som hette annandag pingst och almanac...

Av Göran - Fredag 17 maj 13:40

Som de flesta av mina trognaste ordbrukare redan vet så funderar jag en hel del över likheter och skillnader mellan Sverige förr och nu, mellan Sverige och världen. Och då framför allt skilnaderna mellan oss och USA. Och jag vill, för död och pina,...

Av Göran - Torsdag 16 maj 11:43

Nästan nyss var det vinter. Sen kom våren smygande på tårna men motades ut av senkommen snö igen. Som inte stannade så länge utan försvann på några dagar. Men man hann knappt ens njuta av våren för de senaste tre dagarna har vi haft nästan sommarvä...

Av Göran - Onsdag 15 maj 12:42

På mitt förra inlägg fick jag en kommentar från Krister. Han skrev att reklamen spaltade upp min blogg alldeles för mycket. Jag svarade lite uppgivet att jag var medveten om saken men inte visste vad jag skulle göra åt det. Det vet jag nu. Och har ...

Av Göran - Tisdag 14 maj 11:45

Succé även igår i hockey-VM för vårt käraste landslag, Tre Kronor. Igår var det Tysklands tur att få en lektion i "hur den svenska grisen biter". Citatet vet jag inte varifrån det kommer men jag gillar att använda det emellanåt. Det blev rena, rama...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards