Direktlänk till inlägg 9 januari 2015

Messerschmidt eller Besserwisser

Av Göran - 9 januari 2015 21:39

En arbetsdag av fyra avklarad, tre kvar! Jag borde vara (nästan) död så här dags. Jag sov nämligen inte en blund igår natt. Vet inte varför, sånt händer nån enstaka gång ibland. Jag har alltså varit vaken i runda slängar 36 timmar och lite till. Ögonlocken borde vara tunga som bly och jag borde gäspa käkarna ur led men nej!

På jobbet. mellan 10-11 nån gång blev jag sådär sjukt trött att hade jag bara gett efter det minsta så hade jag somnat där jag satt.

Men... det hade jag inte riktigt råd med, tyckte jag. Sittplatsen var nämligen bakom ratten på en 7-tons gaffeltruck.

Jag stod för tillfället stilla och väntade på att en arbetskamrat skulle bli klar med sin del av vårt samarbete så jag kunde frakta bort grejer efter honom. Så därför steg jag ut ur mitt arbetsredskap och uppsökte ett personalrum för några muggar iskallt vatten. Lika kallt vatten i ansiktet och sedan ut på en balkong i närheten för att dra i mig lite frisk luft. Jag beredde mig på att det skulle fortsätta så hela dagen men efter den lilla svackan har det bara funkat.

Och det trots att min kollega med samma uppgifter som jag för dagen gick hem efter halva skiftet och jag tvingades serva två arbetslag istället för ett. Och det gick nästan oförskämt bra.

Visst har det gått åt ett antal fler koppar kaffe än annars och jag har "syndat" mot LCHF-gudarna genom att äta säkert 10-15 pepparkakor till detta kaffe. Tänkte att om jag kombinerar kaffet med något som är sött så går koffeinet snabbare ut i blodet och håller mig vaken. Minns knappt när jag senast åt något sött annars men idag ansåg jag mig inte ha nåt val.

Underhållningen i radio, "Marika i P4" vars efternamn jag glömt för stunden men jag tror hon heter som jag själv och rallyförar´n (ni vet han "på taket"). Hon och roliga gäster pratade om fenomenet besserwissers och jag skrattade gott och igenkännande flera gånger för mig själv. Och om jag ska vara alldeles ärlig så hemfaller jag nog kanske själv också åt det där då och då. FAST jag tycker ganska illa om det.

Vad jag dock tycker ännu mer illa om är de där människorna som är så in i h-e tvärsäkra och överlägsna i sin attityd fast de är fullständigt ute och cyklar. Älskar scenen i filmen "Yrrol" där Johan Ulvessons och Claes Månssons rollfigurer ska koppla ihop en ljudanläggning för att lyssna på "Upp till tretton" med Ulf Elfving medan deras fruar ska ut på krogen. Båda två parodierar såna människor helt underbart i den sketchen. ("Jo, man KAN ju göra så! På den här modellen. Men det är ju inte rätt!)

Nej, jag måste vakta på mig själv och inte hemfalla åt sånt där! I programmet läste de också upp mail och meddelanden från sociala medier från lyssnare som var lika roliga som de som satt i studion och bland annat påpekades en sak som jag så väl vet. Att... ens barn gör inte som man säger, de gör som man GÖR!

Så alltså om jag inte passar mig så har jag väl snart fyra odrägliga förstå-sig-påare som sitter och drygar sig över mitt sätt att använda språket, verktyg eller i vilken ordning jag gör saker när jag lagar mat. (Jaså, du kryddar INNAN du tillsätter grädden...) Till exempel!

Vore jag religiös och skulle be aftonbön så skulle jag be chefen däruppe att han gjorde mig lite mer ödmjuk. Jag FÖRSÖKER vara det, så gott jag kan. Men blev alltså idag pinsamt nog påmind om att jag kanske inte lyckas sådär himla lysande...

Nåväl... John Blund får säga vad han vill, måste gå och lägga mig även om jag inte är sömnig för jag kan nog inte räkna med att klara morgondagen utan åtminstone 4-5 timmars vila i horisontalt läge. Eller heter det horisontellt?

Hmm... Kanske finns det nån Messerschmidt, f´låt besserwisser, bland de kära ordbrukarna som kan upplysa mig. Annars överlever jag säkert utan den kunskapen också... Och gör jag inte så får ni väl hitta nån annan bloggare som kan tråka ut er så NI kan somna! Godnatt, vänner och andra i Teckomatorp, Tärendö, Västerhaninge och Jättendal!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

11 januari 2015 16:40

Så du ser dig som en besserwisser. Aj aj, låter minsann inte alls bra tycker jag. Dom som alltid vet bäst är nog så jobbiga. Jag hade ett gäng sådana gubbar på jobbet som trodde att dom alltid hade rätt och det var inte ens nån mening att käfta emot möjligen man kunde dra till med Stenmarks bevingade ord: Det går inte att förklara för den som inte begrip.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

11 januari 2015 16:49

Njaeä... inte hela tiden. Jag försöker verkligen att låta bli. Men då och då ramlar jag i den fällan, gör vi inte alla det?
Fast överlägsen är jag nog aldrig (hoppas jag)!

 
Anna

Anna

12 januari 2015 08:35

Att ha lagt märke till, att ha "fått fatt på" en egenskap hos sig själv som inte är önskvärd - är verkligen inte alltigenom trevligt. Fast - redan där är halva loppet vunnet - tänker jag. Att vara medveten om den och utrycka den i ord - om än i en halvanonym blogg - är modigt. Med det modet - kommer du att komma långt. . . Lycka till! Vänligen/Anna

http://kanintevaratyst.bloggo.nu

Göran

12 januari 2015 09:40

Oj... Måste erkänna att jag är medveten om fler egna svagheter som jag kanske inte alls vill lufta här. Jag känner dock att gränsen mellan ödmjukhet och självförakt ibland kan vara hårfin.
Liksom samma gräns mellan gott självförtroende och högmod...
Livet är sannerligen en balansgång! (Och jag som har så dålig balans...)

 
Ingen bild

Anna

12 januari 2015 09:57

Funderar av och till mycket på det där med skillnaden mellan självförtroende - och självkänsla. Med god självkänsla verkar det som att självförtroendet inte längre är viktig. Med god självkänsla, spelar det ju liksom inte längre någon roll hur "duktig" jag är på någonting - eftersom det, inte påverkar mitt egenvärde. Den tanken - har hjälpt mig mycket. Samt humorn. Jag skämtar ju väldigt ofta (och mycket) om mina tabbar och tillkortakommanden. . . . Jag tycker det känns sorgligt att du tycker gränsen mellan ödmjukhet och självförakt är hårfin.Varför skulle någon förakta sig själv för sina svagheter - är det inte våra svagheter - som gör oss så rörande - mänskliga. . . ?

Göran

12 januari 2015 14:46

Skrev det mest för att tanken kom upp och jag tyckte att orden var ganska tänkvärda då jag skrivit ner dem. Därför lät jag dem stå kvar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards