Alla inlägg den 23 september 2018

Av Göran - 23 september 2018 21:26

Vilket ord, va´? Nog låter det bra mycket trevligare med vår-dagjämning? I grund och botten samma sak men på våren går liksom allt åt rätt håll. Nu stundar mörker och därefter mer mörker och ännu mörkare mörker.

Men jag ska inte gnälla mer än så. I år fick vi ju i alla fall en sommar värd namnet. Och många fina dagar även efter att almanackan började larma för höst. Dessutom finns det ju ett glädjeämne för mig denna höst - Timrås comeback i högsta serien i ishockey. Och jag måste ju säga att de har börjat gott och väl så bra som jag hade rätt att förvänta mig.

Resultatmässigt, alltså. För om jag ser till prestationen i matcherna har de överträffat mina förväntningar med god marginal. Fyra poäng på tre matcher är klart godkänt. Skulle det snittet hålla ända in i mars så borde vi vara på övre halvan av tabellen men det tror ju ingen. Inte ens jag!

Å andra sidan.... Större under har skett!

Så det blir min livlina genom den vinter som väntar bakom hörnet. 

Sista lediga dagen är det och imorgon bitti är det arbetsdag igen. Men på fredag morgon då vi går av sista natten är vi lediga i två veckor igen. Det brukar vara lite lättare att ta sig igenom skiftcykeln när man vet att det väntar en lång ledighet efter den. Min chef hade inte hunnit/orkat/velat göra något arbetsschema för kommande fyra dagar då jag senast gick hem så vad jag ska göra får bli en överraskning. Nu är det ju inte så många arbetsuppgifter jag roterar på men en viss skillnad finns det ju ändå mellan dem. Med ålderns rätt trivs jag numera bäst i gaffeltrucken där jag servar de andra två i grupperingen med att ställa fram det de behöver och köra bort det efteråt. Lång vana och rutin gör att jag vet exakt hur jag ska lägga upp det för att ge bästa möjliga service åt dem. Dessvärre innebär det oftast att jag får tumma lite på min egen bekvämlighet. Men det spelar ingen roll så länge mina "kunder" är nöjda.

Hinner jag bara få i mig matlådan vid 11-12 någon gång och någon enstaka kaffeskvätt dessemellan så är jag nöjd.

Kanske kommer det nya besked om de förändringar min arbetsgivare vill göra med vår skiftgång och arbetstider.

För åtta år sedan drev företaget på att vi skulle gå med på sexskift där semestern är inbyggd i schemat och utspridd över året. Nu säger man att man vill gå tillbaka till åttatimmars skift men försöker samtidigt att få oss att gå med på att inte ha semester. Det var nämligen där man räknade med att tjäna pengar, vilket man också gjort.

Driften är ganska komplicerad och det tar tid att lära sig jobben. Därför ville man komma ifrån det där med att ha ett tiotal sommarvikarier som skulle läras upp. Nu vill man, om jag fattat rätt, både äta kakan och ha den kvar.

De föreslår att vi ska jobba 2 av vardera av förmiddags- (06-14), eftermiddags- (14-22) samt nattskift (22-06) och därefter vara ledig i fyra dagar. Sommartid tycker de att vi ska jobba ännu mer under de två tredjedelar av sommaren som vi inte är lediga.

Jag hoppas dock att facket kan spjärna emot. För ska de tvinga oss tillbaka till det gamla så får de ge oss sommarsemester igen också på samma villkor som gällde innan.

Men.... allt det där ligger bortom min förmåga att påverka. Förutom att gå på klubbmötena och rösta. Det är bara att vänta och se. Hoppas på det bästa men förvänta sig det värsta!

Nåväl... allt är förberett i alla fall. Mina tvättade arbetskläder ligger i en påse vid ytterdörren så att jag inte ska glömma dem hemma. I kylen står två matlådor med lunch och middag (Ugnsgratinerad korv med mos i den ena och kalops och potatis i den andra) Nu är det väl bara lite sömn som fattas...

Därför säger jag godnatt nu, kära ordbrukare, i Misenträsk, Bollnäs, Julitta och på Ölands södra udde!

Sov gott och vakna torrt! Annars gör någon annan det...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards