Direktlänk till inlägg 24 april 2011

Så går en dag ifrån vår tid och kommer icke mer....

Av Göran - 24 april 2011 22:44

Vad passar väl bättre som avslutning på en bra dag än lite lagom slött bloggande?

Så vad är då definitionen på en bra dag? Svaren är nog lika många som det finns människor på jorden. Eller egentligen kanske 10 eller 100 gånger så många.

För... en bra dag denna vecka kanske inte är den ultimata dagen om en månad eller två. Då menar jag för samma människa för vi förändras ju och växer hela tiden.

Men dagen för mig har inneburit en mycket lyckad middagsbjudning där äldsta dottern och yngste sonen deltog men hedersgästerna var nog ändå mina f.d svärföräldrar.

Runt jul blev jag tillsammans med de två äldsta barnen hembjudna till dem på middag och jag sa då att bara jag kommit i ordning i nya lägenheten skulle jag bjuda igen. Och idag blev den dagen!

Inspirerad av TV-programmet "Halv åtta hos mig" beslutade jag att bjuda dem på en trerätters middag. Något jag aldrig tidigare gjort!

Förrätten blev "Luffarens kräftsoppa" som jag bjöds på hos min syster i höstas. Varnrätten blev dragon- och vitlökspotatis med stekt laxfilé, färsk sparris och sockerärtor. Båda mycket uppskattade!
Men vid desserten sket det sig lite. Tanken var att servera bourbonglass och varma hjortron med en touch av whisky men.... Hjortronen var slut överallt så det fick bli björnbär istället. Och utan whisky för sådan fanns ej heller att uppbringa i mitt för-löne-fattiga hem. Men det spelar ingen roll för jag vet ändå inte om björnbär och whisky skulle passa så bra ihop.

Hur som haver så verkade mina gäster nöjda och glada ändå! Trots att de varken fick hjortron eller whisky.

Efter maten tittade vi på "Mästarnas mästare" tillsammans och imponerades än en gång av fenomenet Ingemar Stenmark. Jag gillar verkligen programidén och konceptet att låta föredettingar tävla på alla möjliga sätt. Och källan att ösa deltagare ur är väl närmast bottenlös. Tänk så många stora stjärnor som ännu inte varit med! T.ex Gunde Svan, Pernilla Wiberg, Björn Borg, Stefan Edberg, Frank Andersson, Bengt Baron, Ragnar Skanåker, Linda Haglund, Henrik Larsson och tusentals andra. En nästan outtömlig källa att ösa ur med andra ord. Så... serien kommer nog att pågå så länge SVT vill att den ska göra det.

Måste säga att jag högaktar mina ex-svärisar för att de inte stängt ut mig efter skilsmässan utan tvärtom fortsatt välkomna mig i sitt hem och sina liv. Har även talat om det för dem ikväll och det känns bra att de nu vet det också.


Sen... efter att de åkt hem sätter jag mig vid databurken och ser detta...

http://www.expressen.se/noje/extra/1.2413560/suri-cruise-varldens-aldsta-femaring

Och.... man blir som trött! När ska vuxna inse att barn ska vara barn och inte miniatyrer av vuxna? Hur kommer denna stackars flickas liv att gestalta sig när hon inser att livet inte bara handlar om smink, kläder och lyx.

Föräldrarna (Tom Cruise och Katie Holmes är scientologer och om dem vet jag inte så mycket men enligt Expressen.se har de inställningen att barn ska betraktas som självständiga individer som är mogna att fatta egna beslut. Varför uppfanns då fenomenet föräldrar, undrar jag.

Jag tycker så synd om alla barn som inte får vara barn på det sätt de SKA vara. Det hör till uppväxt och mognad att göra en massa misstag och med föräldrars (och andra vuxnas) hjälp lära sig att hitta rätt väg. Barnen är vår framtid! Det är av dem vi har lånat denna värld vi lever i!

Vi har alltså inte ärvt världen av våra förfäder - vi har lånat den av våra barn!

Tänk på det, mina kära ordbrukare, när ni går till sängs i Bälinge, Mattmar, Grycksbo och Karesuando. Fred och lugn inatt i mänskoland! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards