Direktlänk till inlägg 23 april 2012

Doping och tacos

Av Göran - 23 april 2012 10:03

Ett favoritprogram på TV är tillbaka - Mästarnas mästare. Självklart tittade jag både igår och förra veckan. Och reagerade igår PRECIS som Gunnar Larsson som idag får skit av nån krönikör på Aftonbladet för att han vågade visa vad han kände inför Linda Haglunds förklaring till sin dopingavstängning.

Det är ju alldeles fantastiskt besynnerligt, det där att nästan ingen dopingfälld har en aaaaaaaning om att de fått i sig otillåtna preparat. Såvitt jag kan minnas är det bara gamle brottaren Tomas Johansson som krupit till korset så gott som genast och erkänt.

Jag är säker på att allra minst 99,5 % av dopade idrottare mycket väl vet vad de stoppat i sig, hur mycket och hur länge. Tränare eller ledare som lurar i sina adepter dopingpreparat kanske finns nån enstaka av men så gott som utan undantag hävdar jag att idrottarna vet själva. Liksom syftet med dopingen, att bygga mer muskler än vad som är möjligt utan doping och därmed bli större, starkare, snabbare och vinna mer. Ära förstås men till syvende og sidst, som dansken säger,  handlar det förstås om pengar. Prissummor i miljonklassen kan väl få ganska många att bli mindre nogräknade.

Jag tror också att mörkertalet är gigantiskt och att ganska många världsrekord skulle dala en bra bit om man kunde testa innehavarna av dem i efterskott. Och tvärt emot många andra tror jag inte att Sverige skulle vara så mycket renare från doping än andra länder. Kanske är vi istället duktigare på det och därför har färre svenskar fällts än vad som är fallet i många andra länder.

Så.... jag förstår Gunnar Larssons reaktion i programmet som även Linda själv registrerade. Han hade reagerat på att hon ett år efter avstängningen plötsligt krympt en bra bit och dessutom hade hennes röst förändrats tillbaka till hur hon låtit några år innan. Samma reaktion hade jag och mindes det genast då jag såg bilderna igen.

Nåja, jag är inte mannen att fälla varken Linda Haglund eller nån annan. De brott hon eventuellt begick gjorde hon ju i så fall framför allt mot sin egen kropp och dessutom är det väl bara mord som inte är preskriberat efter dryga 30 år. Så varför gräva i gammal skit?

Gråvädret fyller nog minst 8-9 dagar idag, det är knappt jag minns när vi senast hade en dag med vackert väder. Det har snöat och regnat om vartannat i mer än en vecka. Typiskt aprilväder, jag vet det, men när man har sin 14-dagars ledighet vore det ju trevlig med lite sol och vackert väder.

Sonen har vädjat om tacos till middag idag så det blir väl att ta en tur till nån livdsmedelsaffär och handla tortillas, tacosås, tacochips och gräddfil. Resten av tillbehören inkusive köttfärsen finns redan hemma. Han ville ha guacamole också och undrade om jag inte kunde göra den själv. Nu är jag ingen vän av avocado och kan alltså knappt bedöma när en avocado är fräsch och inte men jag ska surfa runt efter recept för att få en aning om var svårighetsgraden ligger i hemgjord guacamole. Jag misstänker att det lönar sig bättre att köpa en liten burk.

Därmed tror jag det får vara slutsvamlat för denna gång. Inte hade jag nåt att skriva om egentligen med har ändå lyckats sätta en ansenlig mängd bokstäver i mer eller mindre korrekta grupperingar till ord.

Och... Gnäll inte, ingen tvingar dig att läsa din nyfikna jävel! *S*

Ber Gudarna om en underbar måndag åt alla i Molkom, Ljusnarsberg, Vikmanshyttan, Alingsås och Västra Frölunda!

Och alla andra städer, byar, förorter, avkrokar och bondhålor också då för husfridens skull...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards