Direktlänk till inlägg 15 maj 2022

Grattis Ukraina!

Av Göran - 15 maj 2022 09:13

Det är många år sen jag tittade på stora mellon. I yngre år var det en av årets höjdpunkter och jag kunde t.o.m bli upprörd ibland när min favorit inte vann. Men igår tittade jag faktiskt och jag måste säga att resultatet gör mig lite varmare i hjärtat. När experterna sagt sitt ledde ju Storbritannien ganska klart. Och ganska välförtjänt, om ni frågar mig. Jag tyckte deras bidrag var både rätt bra och även väl framfört.

Men när kreti och pleti, vanligt folk, såna som du och jag fick kliva fram och säga vår mening visade Europa upp en enighet av sällan (eller alrdig) skådat slag och ställde sig bakom en nation som utsatts och utsätts fortfarande för ett skändligt övergrepp, en invasion från en maktgalen diktator,

Europa visade tydligt att man står upp för Ukraina. Just igår kväll fick man chansen att visa det, om än "bara" i en musiktävling som väl Putin knappast bryr sig om. Men en knäpp på hans presidentnäsa blev det ändå.

När jag såg deras bidrag framföras slogs jag av vilken glädje de hade på scenen, hur kul de såg ut att ha medan de uppträdde för Europa och Världen. Jo, det är inte bara Europa som följer detta gigantiska jippo. Australien och USA är också väldigt intresserade och det sänds på TV där också. Australien har ju dessutom fått chansen att delta fast det ligger långt från Europa. Jag tänkte medan jag såg Ukrainas bidrag spelas upp att de verkade ta det lite med en klackspark. Det har ju funnits några såna inslag genom åren och jag mindes ett framträdande från Israel där de sjöng den där "Hoopa Hulle" (eller vad den hette) men även ett bidrag från 70-talet. Schweiz tror jag det var som skickade några som spelade på krattor och vattenkannor m.m som de värsta Bröderna Djup (om nån minns dem).

Hade det inte varit för Rysslands vidriga invasion av landet så tvivlar jag på att Ukraina vunnit. Då tror jag att britterna fått sin så länge efterlängtade vinst. Kanske med Sveriges som tvåa.

Men jag är glad att det blev som det blev. Tror det är viktigt att knäppa Putin på näsan varje chans vi får. Även i det lilla, alltså.

Ryssland och Belarus fick ju heller inte delta i år. Varken på scenen eller i omröstningen. Även det en markering i det lilla. Som kanske inte har nån betydelse alls. Men en markering är ändå en markering!

Tror faktiskt också att de allra flesta övriga deltagare var ganska nöjda med resultatet. Alla vill förstås vinna men jag kan tänka mig att som läget i Europa är idag så bjuder man gärna Ukraina på det och gläds med dem.

Min gissning är att vi idag slipper läsa om artister som är förkrossade att de inte vann. Inga snyftreportage alltså utan bara hyllningar till vinnarna.

Det visar i alla fall att hela Europa folk bryr sig och står bakom det invaderade Ukraina. Och det tror jag känns väldigt skönt för dem även om det inte gör slut på kriget.

Söndag idag och vad jag ska göra med den står ännu skrivet i stjärnorna. Vet bara att jag ska steka fläskfilé och göra potatisgratäng till söndagmiddag. Vill vi sen ha dessert kan vi ta varsin glasspinne som inhandlades på Lidl igår.

Jag köte en 6-pack med plagiat på GB;s Magnum Classic. Den där gräddigt goda glassen men rejäl vaniljsmak överdragen med härlig mörk choklad. Och den kostade bara runt 25 kronor. Köper man originalet från GB får man slanta upp nästan lika mkt för en enda glasspinne. Bra deal, alltså!

Nu ska jag ta reda på om det är någon match i hockey-VM som jag inte vill missa idag och sedan sla jag försöka få ihop nån sorts frukost eller brunch kanske man säger så här dags på förmiddagen.

Ha det gott, kära ordbrukare i Glommersträsk, Veberöd, Färgelanda och Garphyttan!

Vi ses! När andan faller på...


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

15 maj 2022 10:49

Precis som du tycker jag att englands bidrag var bäst men är glad att ukraina vann. Dom behöver all glädje dom kan få. Vi har ca 50 stycken som bor på Älggårdsberget och alla runt omkring kommer dit med grejor och försöker få dom att må så gott det går. Dom får fara och bada och gå i kyrkan och allt annat som finns runt omkring och äta god mat. Allt som man kan göra för att dom ska må så gott det går. Mest bara kvinnor och barn är det.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

15 maj 2022 10:52

Är säker på att era ukrainska gäster är väldigt glada att ha fått komma just dit för det låter som om hela bygden gör sitt för att de ska ha det så bra som möjligt. Medmänskligheten lever ännu! Trots allt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards