Direktlänk till inlägg 2 september 2012

Kalmar - Tur & Retur

Av Göran - 2 september 2012 13:10

Helvete så långt det är till Kalmar! För att inte tala om hur långt det var tillbaka hem till Sveriges midja. (Om Sundsvall är Sveriges midja så är väl Kalmar typ knäna eller nåt...)

Självklart är resan tillbaka exakt lika lång som resan ner men normalt sett brukar man uppleva hemresan som kortare än vägen till målet då man åker nånstans där man aldrig varit. Men det gjorde jag alltså inte denna gången.

Antagligen berodde det på att då vi åkte söderut var vi tre i bilen plus sonens katt. Dels hade man då nån att prata med hela tiden och dels var vi två med körkort så jag behövde bara köra själv ungefär halva vägen.

Men på väg hem var det inga "vi" utan bara en ensam gubbe, d.v.s jag, och lika många med körkort.

Och jag kan ju säga att det bästa med resan är att nu är den över och gjord. Vi åkte vid elvatiden i fredags kväll och landade i Kalmar vid nio igår morse. Då hade min omtänksamme son ordnat så jag fick låna en säng i hans kamrats lägenhet och kvarta ett par timmar medan han själv och två kompisar lastade ur den hyrda släpvagnen samt åkte till det lokala IKEA och handlade soffa och lite annat. Lite hade jag förstås sovit i bilen men de timmar jag fick då var guld värda sen under mina 80 mil tillbaka till Medelpad.

Men nu är det, som sagt, gjort och släpet är återbördat till uthyraren. Sovit har jag väl gjort i 5-6 timmar också så man börjar så smått att återvända till de levandes skara.

Och som alltid då jag åker bort så hände nåt sånt där som bara inte får hända...

Med c:a sex mil kvar av resan ner stannade vi i Oskarshamn och tankade och sonens kompis skulle köra sista biten. Då jag betalat bensinen råkade jag stoppa bankkortet i byxfickan tillsammans med mobilen. Sen satte jag mig tillrätta i baksätet och slöt ögonen. Men John Blund tycktes inte ha tid med mig just då så jag halade upp min I-phone för att läsa lite dagstidningar och så på Internet. Vilket gjorde att mitt betalkort låg oskyddat i byxfickan och självklart hade det gått i tre bitar då jag tog upp det nästa gång.

Tror ni att jag hade bankdosan med mig och kunde föra över pengar så sonen kunde ta ut kontanter åt mig? Nej, just det - naturligtvis inte!

Men med hjäp av en god vän och diverse kringelkrokar fick jag låna upp lite pengar som fördes över till grabbens konto och jag fick kontanter nog för att ta mig hem. Dessa är nu återbetalda och ett nytt kort beställt.

Det kontantlösa samhället är alltså inte helt okomplicerat. Utan sitt kort står man sig ganska slätt.

För du kan ju inte heller gå in på ett Swedbankkontor och hämta ut dina surt förvärvade slantar i cash. Nej, de har slutat med kontanthantering!!! Kanske har också de andra bankerna gjort det, jag vet inte, men i min värld är det ganska absurt att en bank inte längre hanterar pengar... Utan bara siffror och nästan fiktiva pengar.

Hur gör äldre människor som inte vill betala med kort? För dem måste det vara ett h-e.

Nåja, det ordnade sig ju och jag kom hem strax efter klockan två inatt och kun de med en lättnadens suck krypa ner mellan svala lakan i den egna sängen och sluta ögonen. Ibland är det där med att få gå och lägga sig bland det bästa som finns. Tänk om man vetat det när man var barn och spjärnade emot sänggåendet med näbbar och klor!

Och jag lär säkert åka fler gånger till Kalmar. Men då ska jag åka UTAN släpkärra efter bilen. Och ordna med övernattning så jag hinner provköra bron över till Öland där jag heller aldrig varit. Det finns faktiskt en hel del att se i Sverige och mitt intryck av Kalmar var mycket positivt. En fin liten stad, verkade det som.

Idylliskt var även Söderköping (också det en helt ny bekantskap) där jag tankade bilen med bensin och mig själv med mack-kaffe på hemvägen. Mycket vacker liten stad!

Men jag väntar nog med att åka igen tills hjärnan har glömt hur helvetes drygt det var denna gången...

Nu tillönskas ordbrukarna en fortsatt skön söndag i Brämhult, Kortedala, Näsåker och Karlholmsbruk. Vi ses när andan faller på!

 
 
Gubbfan

Gubbfan

2 september 2012 15:49

Jaha, då kommer han i fortsättningen alltid se till att han också har en fyra-fem hundringar i plånboken.
Det finns faktiskt en del affärer som på sin dörr har en skylt att att de inte accepterar kort. Och jag förstår dem. Handlar för mindre än 40-50 kronor äter kortavgifterna upp hela förtjänsten för dem.
Annars kan man faktiskt också få ut kontanter på sparbanken här i Sala.
Men de är väl en fristående bank som har fattat att en hel del av kunderna är gamlingar som gubbfan och som fortfarande tycker att det är skönt med cash och som inte anser att "Storebror" har med att göra vad de handlar.
Dessutom är man nog lite mer sparsam om man måste titta i plånboken innan man handlar. Något att fundera över tills dess det är dags att leva på den alltför lilla pensionen.

Ha så bra och konsumera inte så mycket. Pengarna behöver du när det är dags för pension.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards