Direktlänk till inlägg 15 april 2014

Teknikens under (ur en klåpares perspektiv)

Av Göran - 15 april 2014 23:00

Tidigare idag slötittade jag en stund på History Channel och programmet "Pawn Stars". För den som inte vet så är det en slags dokusåpa om en familjeägd pantbank i Las Vegas som drivs av far, son och farfar. Den äldste, farfadern, fick idag lära sig det där med videosamtal på nätet. Om jag fattade rätt hade han ditintills endast använt sin laptop till att lägga patiens.

Och jag tänkte att fast han säkert är närmare 80 år så är jag nog ändå ganska lik honom. Mitt datoranvändande är ganska primitivt också och jag erkänner - jag lägger också en och annan "Kungen" och "Spindelharpan". F.ö används datorn och internet mest till att hålla sig någorlunda uppdaterad i nyhetsflödet, i sportens värld samt att betala räkningar eller förslösa några kronor på spel och dobbel emellanåt.

Och med telefonen är det ännu värre. Jag äger sen drygt två år en I-phone 4S. Alltså en hopplöst gammalmodig mobiltelefon om du frågar någon under 30 år. Lika fullt har den en herrans massa förmågor som jag inte hade en aning om. Jag lär mig nya funktioner stup i kvarten.

Att kolla mina mail och lite annat på den klarar jag men det var först för nån vecka sen som jag lärde mig att den har en inbyggd ficklampa som faktiskt ibland kan vara bra att ha. Och igår då jag ringde min kabelteveleverantör och beställde en ny fjärrkontroll till TV;ns digutalbox fick jag veta att medan jag väntar på den nya fjärrdosan kunde jag tanka hem en app som gav mig möjligheten att använde telefonen som fjärrkontroll.

Herregud, vad hittar de på härnäst? När blir mobilerna så smarta att vi kan låta dem utföra våra jobb och därmed ge oss ännu mer tid att spela Spindelharpan eller Face-booka (nytt verb).

Så den manick jag kallar telefon är alltså förutom det också t.ex ficklampa, kamera, minräknare, TV, radio,  fjärrkontroll och dator. Vem kunde tro det på den tiden då man tyckte att Nokia 3310 var skapelsens största under?

Tyvärr kan ännu inte telefonen skifta däck på bilen som jag borde ha gjort senast idag. Så det får jag försöka fixa imorgon förmiddag parallellt med tvättstugan för fr.o.m imorgon är det visst olagligt att köra med dubbdäck.

Men det ska väl gå. Vi män har VISST simultanförmåga, så det så!

Den sträcker sig dock inte så långt att vi kan göra så mycket annat än att ligga då vi gått och lagt oss. (Åtminstone inte så länge man är ensam i sängen) Och eftersom kudden just nu ropar förföriskt efter min tjocka skalle så avslutar jag med att önska god natt till mina ordbrukar i Hälsingtuna, Askersund, Rödeby och Kaunisvaara.

Sov gott och vakna torrt!

 
 
gun

gun

17 april 2014 21:36

Du glömde att mobilen även har GPS:)!!!
Även jag var sent ute med att byta däck rättare sagt en dag försent... men jag lämnade bort det.
Den teknik som är idag är ute i morgon. Otäckt vad fort det går.
Vad komma ska efter Ipaden?? Jag gillar teknik. Simultanförmåga?!? Jojo.. Hoppas du sov gott.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Göran

18 april 2014 10:57

Mmm... kom på det med GPS;en igår kväll men brydde mig inte om att lägga till det. Budskapet gick ju fram ändå.
Och visst har vi simultanförmåga även om vi inte klarar att virka, läsa veckotidning, se på TV, dricka kaffe och föra ett samtal samtidigt. Men, som jag själv skrivit i ett blogginlägg en gång så känner jag massor av män som helt obehindrat kan dricka pilsner och klia sig i skrevet samtidigt som de med engagemang följer en hockeymatch i TV och svär högljutt över intelligensbefriade domare.
Så det så!

 
skogsnuvan

skogsnuvan

20 april 2014 08:37

Jag har en ännu äldre mobil som man kan ringa och skicka sms på men det räcker gott för mig. Jag har ju datorn hemma och kan fixa allt annat med den om jag vill. Ingen längtan till att skaffa en ny telefon har jag heller. Då har jag heller en längtan till att någon annan än jag ska fixa bytet av däcken. Här är det fortfarande is och snö kvar på landsvägen så ingen polis lär ta mig om jag går några dagar över tiden. Ha en bra helg

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

20 april 2014 10:54

Jo, jag skulle nog också klara mig med en sån lur. Fast det där med GPS som dessutom är gratis är faktiskt riktigt bra att ha ibland.
Google-maps funkar alldeles utmärkt och kostar ingenting. Gratis ÄR gott!

 
gun

gun

21 april 2014 09:29

:):).... har du blivit smålänning??? Vet du om att det finns gratis appar för din mobil som du kan ladda hem på fredagar!?!
Mest spel tyvärr!!
Du får ha en fortsatt fin helg.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Göran

21 april 2014 09:45

Haha! Laddar ALDRIG hem nåt som kostar. Så medelpading jag är!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards