Direktlänk till inlägg 21 maj 2023

Mellan hägg och syrén

Av Göran - 21 maj 2023 21:46

Ännu en helg går mot sitt slut. Inte för att jag bryr mig så värst om veckodagarnas namn men ändå. Man märker ju av att det är helg och vår när man går promenaderna med lilla vovven. På flera ställen i grannskapet spreds röken från utegrillarna och doften av diverse köttbitar, hamburgare och korvar som kremerades på dem. Då är det vår på riktigt.

Och då ska man passa på att njuta. För på de här breddgraderna där jag bor kommer våren oftast så hastigt och innan man vet ordet av är det sommar. Nog för att man kan njuta av den också, kanske t.o.m mer men som jag sagt förr så är just den tid vi nu är inne i min absoluta favoritårstid. När ljusen blir ljusare för varje dag och musöronen på lövträden utvecklas till gröna blad på bara ett par dagar. Utanför grannhuset i väster står den gigantiska häggen i full blom och doften kändes på långt håll. Som alltid då jag känner den doften mindes jag genast en vårkväll i min barndom då kvarterets ungar lekte kurragömma vid grannhuset. Jag klättrade upp i en blommande hägg på den tomten med tanken att ingen skulle hitta mig bakom lövverk och blommor. 

Vet inte om jag fick nån sorts allergisk reaktion men rätt snart fick jag en huvudvärk som var så svår att jag hade svårt att ens gå hem fast det bara var kanske 30-40 meter att gå. Men jag har hört talas om att man kan reagera så om man utsätts för alltför höga koncentrationer av doften från just hägg.

Men ikväll hade jag inga planer på att klättra upp. Tror förresten knappast att Thea hade gillat det så värst. För klättra i träd är nog inte hennes grej.

En annan sak jag tänker på vid såna tillfällen är att då dröjer det inte länge innan en av mina favoritdofter kommer. Syrenerna brukar ju komma när häggen blommat ut. Vilket i sin tur osökt leder mig till den fantastiska låt med Lundell som handlar om just den här tiden. Håll till godo, kära ordbrukare!

Sådärja, nu fick ni en av hans vackraste sånger enligt mina öron. En underbar låt i en underbar tid.

Annars... så väntar jag in måndagen nu och nästa steg i dramat mellan mig och Telia. Jag blev ju skickad tillbaka till dem av firman TechBuddy som skickade hit tekniker för att fixa min digitalbox. Försökte ringa dem i fredags men hittade inte ens ett telefonnummer. Så jag skrev mail till dem som de inte svarade på. Ska ringa dem så fort klockan slår åtta imorgon bitti och nu får de fanimej se till att fixa bort den där fakturan för jag ska då INTE betala den.

I min värld borde det vara Telia som ska dra tillbaka sitt krav men de påstår envist att det är den andra firman...

Fortsättning lär väl följa...

Någon whisky blev det inte igår trots att det var internationella whiskydagen. Hade inge lust att trängas varken inne i city eller i Birstas shopping-mekka. Och att åka till det närmaste systembolaget i Kvissleby avstod jag ifrån eftersom det är så besvärlig väg med alla vägarbeten. Området där jag bor är nästan avskuret från omvärlden på grund av alla dessa vägarbeten. Så det fick vara, jag får väl fira den dagen nån annan gång istället.

Vad det däremot blev igår när sonen kom hit för att senare äta middag var att vi åkte iväg och inhandlade årets mjukglass. Jag brukar äta en sån varje år och igår unnade jag mig det när jag nu inte hade nån whisky.

 

Bilden återbrukar jag från en av förra årets mjukglassar (då blev det mer än en...). Det är sonens hand som syns på bilden. Säger det så ingen ska tro att jag biter på naglarna. Och i bakgrunden skymtar dessutom självaste Madame Citroen. Hon måste ju också få synas nån gång.

Helgen till ända men våren och hockey-VM fortsätter ett tag till. Har dålig koll på när och mot vilka Sverige spelar nästa match men jag har för mig att vi har Österike och USA kvar att möta i gruppspelet.

Därmed tackar jag för visat intresse och går och borstar tänderna inför dejten med min kära kudde.

Ha det gott i slott och koja tills vi ses igen!
För ses gör vi. Förr eller senare!


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

24 maj 2023 17:22

Här har inte ens häggen börjat blomma ännu. Ser att du har en mjukglass. Här finns inga sådana men oj så sugen jag blev nu.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

Göran

24 maj 2023 20:03

Du får åka in till "jämt-stan" för där lät det finnas. Föresten mindes jag precis att sonen o jag gjorde en utflykt till Frösön för kanske 6-7 år sen och på hemvägen köpte vi mjukglass på en mack i Bräcke eller Brunflo. Den låg på höger sida när man åker från Östersund. "Rätt" sida för mig att svänga av på om man säger så.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards