Direktlänk till inlägg 10 maj 2015

Mästarnas mästare

Av Göran - 10 maj 2015 21:41

Som idrottsnörd kollar man förstås på favoritprogrammet "Mästarnas mästare" i SVT. Och ikväll har jag även roat mig med att läsa lite av det tidningarna skriver om programmet samt förstås deras egna små TV-sändningar. Hos Aftonbladet släpper man fram en av deras krönikörer som tycker att programmet är för snällt, för händelsefattigt. Han vill se sex, slagsmål eller åtminstone rejäla konflikter. Jag har ett tips till honom - Titta på Hollywoodfruarna i TV3 istället! Inte precis nåt sex men ganska nära slagsmål har det visst varit då Gunilla Persson nästan slagit bibeln i skallen på nån av de  andra "ankorna".

Och det är väl kanske en av de vettigaste saker man kan använda en bibel till. (För jag utgår såklart från att det var i självförsvar...) Man kan ha den till att försvara sig med om man blir attackerad.

Den kan också med fördel användas för att balansera upp halta möbler där ett ben gått av eller så. Vidare kan sidorna inuti användas för att få igång brasan i öppna spisen eller järnspisen som man lagar mat på i primitiva sommarstugan.

Eller så kan man kamouflera en brännvinsplunta i den när man vill in på nåt dansställe där alkohol ej får medtagas (så gott som samtliga...). Jag menar... vilken ordningsvakt törs nobba en fridtidsprofet med en bibel i högsta hugg.

"I Guds namn befaller jag dig att släppa in mig i denna syndens boning för att sprida ljus och kärlek!", kan man ju alltid försöka med och jag ger mig f-n på att det skulle kunna funka åtminstone NÅGON gång.

Men åter till "Mästarnas..." nu.

Ett oerhört fascinerande program, helt fritt ifrån just de där sakerna som de kommersiella kanalernas dokusåpor är så fulla av.

För mig är detta en helt genialisk programidé! Man hyllar nationens svunna hjältar samtidigt som de tävlar mot varandra i grenar som är såpass tuffa att ingen kan anklaga dem för att vara på lek och låtsas.

Och bäst av allt - kandidaterna till att deltaga tar aldrig slut. Varje år lägger ett antal idrottare skridskorna, skidorna, bowlingkloten eller löparskorna på hyllan och avslutar sina karriärer. Därmed blir de lovligt byte för denna TV-show som så många svenskar tycker om. Tänk bara på alla folkhjältar som ännu inte tävlat i "Mästarnas mästare".

Carolina Klüft har ännu inte varit med och inte Gunde Svan heller. Av de s.k fantastiska 56-orna finns det fortfarande en världsstjärna som hållit sig utanför programmet, nämligen Björn Borg.

Fotbollens Martin Dahlin och Pia Sundhage är två andra liksom hockeyns "Foppa" och Mats Sundin.

Ja, ni ser själva - en nästan outtömlig källa deltagare att ösa ur.

Jag vill avsluta med att omnämna en personlig favoritidrottare som troligen aldrig blir aktuell för detta TV-program. Låt vara att han representerar en av mina närstående favoritföreningar men ändå. Jag talar om en av mina absolut största favoritspelare inom svensk fotboll, Bo Börjesson.

Bosse fotbollsfostrades i Gunnilse utanför Göteborg och kom senare till Örgryte. På den tiden hade de allsvenska spelarna civila jobb och Bosse jobbade som snickare. Under 1970-talets första halva värvades han av hårdsatsande IFK Sundsvall som siktade uppåt och Börjesson jobbade här istället som "dagisfröken" när han inte spelade fotboll.

Hos IFK Sundsvall fick han uppleva att först bli landslagsman som forward (i par med sedermera förbundskaptenen Olle Nordin) sen som mittfältare under Lars "Laban" Arnesson och slutligen som mittback/libero . Vem mer har hållit landslagsklass på tre olika positioner?

Sen är det ju dessutom så att Bo Börjessson hade en helt annan karriär parallellt med den fotbollsmässiga. Innan han blev allsvensk stjärna hann han med att medverka i gruppen "The Shakers" hits på bl.a Tio-i-topp "Too much momkey business". I denna grupp ingick bland andra sedermera radioprataren Tommy Rander

IFK Sundsvall åkte jojo mellan de två svenska högsta serierna och Bosse uppmärksammades av allsvenska Mjällby då Sundsvallskamraterna ramlade ur allsvenskan. De gav honom att anbud man inte borde kunnat nobba. Men Bosse nobbade ändå, eftersom han fått känna av folkets kärlek hos IFK. Under sina sista år som IFK;are var han spelande tränare och plockade då fram ett namn på en assisterande coach som kanske inte är helt obekant - Erik Hamrén.

Ja, just det! Vår nuvarande förbundskapten fick en skjuts i sin tränarkarriär av just Bosse Börjesson!

Eftersom knappast nån annan lär göra det så väljer jag att höja Bosse Börjessom till skyarna lite extra just idag. Tyvärr spelade han aldrig något VM för Sverige men hade han gjort så ger jag mig f-n på att han gjort succé!

Så... Om programrådet bakom "Mästarnas..." mot all förmodan i världen skulle uppmärksamma Bosse så skulle jag applådera dem tills handflatorna värkte.

Därmed anmodas de trogna ordbrukarna en god sömn samt en underbar morgondag.

"May God ride with you! Ten four and.. Good Bye!"

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

11 maj 2015 22:29

Jag har bara sett någon snutt och det mest för att dom är i Italien. Förstår att du har fullt upp med att titta på sporten som tar bort alla andra program. Idag så fick ju Ernst i Toscana utebli. Förbannad blir jag på att sporten kan få ändra alla program-. Det finns ju massor av sportkanaler som ni kan se på

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

11 maj 2015 22:32

Tja... kanske det skulle bli succé om någon kanal profilerade sig som "Garanterat fri från idrott".
Men som gammal ledare inom hockeyn vill jag förstås att så många barn som möjligt ska ha chansen att se hockey i TV och sedan vilja börja spela själva. Och då är det förstås en fördel om VM sänds i någon av de största.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards