Direktlänk till inlägg 29 februari 2016

R.I.P Josefin Nilsson - Alltid inom mig

Av Göran - 29 februari 2016 21:16

Nästan kusligt! Nästan övernaturligt hur jag för ett par timmar sedan fick lust att höra youtube-klippet nedan med Josefine Nilsson och Totta Näslund. Av en händelse föll min blick på kommentarerna nedanför och jag riktigt fryser till när jag ser ord som "together in heaven" och "Vila i frid, Josefine!".

Totta gick bort för flera år sen i cancer men Ainbusk-tjejen med den sensuellaste röst jag nånsin hört är väl minst tio år yngre än jag, tänkte jag. Inte kan väl hon...?

Men det kunde hon, Det konstaterades då jag kollade nyhetsmedia strax därefter. 

Den nyheten träffade som en spark i magen. Bland svenska sångerskor var hon en av mina allra största favoriter med den där lite hesa, sensuella rösten som aldrig helt lyckades dölja hennes gotländska härkomst. Kanske var det just den där Gotlandsaccenten som gjorde det. I vart fall var det en av de saker som gjorde just henne speciell!

Det märkligaste av allt var att jag satt och läste på Aftonbladets förstasida när ingivelsen kom att gå in på youtube och lyssna på just den låten. Då stod det inget om henne. Men under den minut det kan ha tagit att fatta såpass att jag ville kolla fakta var det toppnyheten på sidan.

Jag kände henne förstås inte alls. Mig veterligen finns inga som helst band mellan oss och ändå händer en sån sak. Men jag beundrade hennes artisteri, framför allt sångrösten och sättet hon sjöng på.

En stor förlust för Sveriges musikliv och jag vet att för lång tid framöver kommer detta blonda skogsrå från Gotlande att leva vidare i mitt och många andras minne. Sov gott, Josefine! Din ljuva stämma kanske har tystnat men lever vidare ändå. Alltid inom mig!

Och du... Jag är övertygad om att om Elvis fått höra vad du och Totta gjorde med hans "Always on my mind" hade han gett er stående ovationer.

 
 
gun

gun

1 mars 2016 19:01

Håller med dig om att Josefin var en duktig sångerska. Lite olustigt med din känsla....
Läste även ditt förra inlägg om Olof Palme och jag kan än känna den
känsla som man fick i taxibilen på Grand Canarias när taxikillen beklagade sorgen. Vi fattade inget och vi kunde inte ringa hem för Sverige var stängt för samtal. Jag kan säga att vi mådde inget vidare, oron innan vi kunde komma fram och få veta....
Ja visst är det plattare här nere än uppe hos dig. Ni har milslånga vägar där man inte ser så mycket... Men i din stad hittar jag bra för den har jag besökt många gånger:).
Du får ha en fin vecka.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Sofia

Sofia

1 mars 2016 21:35

Tack snälla :) Ja hoppas med det! Ja har ramlat å är infekterad i hela munnen nästan så bedövningen gör så sjukt ont men bara den börjar värka så känns det oftast bättre :)

http://bian.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 8 maj 10:20

"Alla klagar på vädret men ingen gör nåt åt det!" Nej, hur skulle vi kunna det? Men klaga kan vi ovh klaga har vi (jag) rätt att göra idag. Maj månad är åtta dagar gammal och utanför fönstren yr det snö i luften.  SNÖÖÖ!!! I MAJ??? Ska det VARA s...

Av Göran - Lördag 4 maj 20:06


Bortrest i några dagar och fick möta våren i sin prydno nere i Södemanland. Men sen jag kom hem till Sveriges midja har det hänt massor här också när det gäller utveckling av ny årstid. Efter två dagar med strålande sol fråb klarblå himmel och förs...

Av Göran - Fredag 3 maj 06:46

Godmorgon på er, kära ordbrukare! Jag har varit på resande fot i några dagar. Kom hem igår eftermiddag efter två dagars besök i Julita i Sörmland. Där bor min storebror, sen några år tillbaka, i ett s.k generationsboende med en av sina döttrar och he...

Av Göran - Söndag 28 april 07:29


  Nu har jag provsmakat! I somras hittade jag ju ett fabrikat av surströmming som jag aldrig ens sett eller hört talas om. Och än mindre smakat. I den FB-grupp för surströmmingsfantaster som jag är medlem av kom flera vitt skilda recensioner av ...

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards