Direktlänk till inlägg 2 april 2017

Kalas i förskott

Av Göran - 2 april 2017 23:05

Vi har firat födelsedag här idag. Äldste sonen fyller 25 på onsdag men då jobbar både han och jag så därför fick det bli idag istället. Hans mor och hennes föräldrar, som var de enda gästerna utom vi som bor här, jobbar inte alls så för dem kanske det spelade mindre roll. På hans begäran inköptes en smörgåstårta från närmaste ICA Kvantum och den var suveränt god. Jag har tillverkat ett antal smörgåstårtor själv i mitt liv och visst blir de ännu lite godare än köpetårtor men sen tar det ju ett antal timmar i anspråk att skära bort kanterna på brödet, smeta på fyllning på varje lager samt skiva lax och skala räkor till dekoration. En tolvbitars tårta köpte jag, vis av skadan från tidigare år då jag snålat och köpt mindre. Den betingade priset 665 kr och inte hade det varit så många kronor jag hade tjänat på att göra den själv. Lax och räkor är inte billigt precis!

Det finns dessutom ganska mycket kvar att "steka upp till frukost" som min mormor brukade säga på sin tid. Sonen har laddat en rejäl matlåda att ta med till lunch imorgon men ändå står säkert tre bitar (med butikens mått) kvar i kylen.

Jag är dock inte orolig att den ska förfaras för både sonen och hans syster äter mer än gärna upp dessa rester.

Själv ska jag från och med imorgon bitti återgå till en ganska strikt LCHF-diet. För vilken gång i ordningen vet jag inte alls men eftersom jag vet att det aldrig är för sent att ge upp väntar jag ett tag till med det och tjurar på en gång till.

Dessvärre är mitt förråd av matlådor begränsat inför nästa jobbperiod som börjar på tisdag morgon men jag får väl ägna delar av måndagen åt att fixa i ordning lite mat för jobbet. Rotmos och fläsklägg finns förstås två lådor och de måste jag ju käka upp för ingen annan gör det. FAST rotmoset innehåller lite väl måmga kolhydrater. Mn det är smällar man får ta!

När gästerna lämnat oss blev det soffhörnet för att se årets allsvenska fotbollspremiär för GIF Sundsvall mot nykomlingen AFC Eskilstuna. Det gick som det skulle ungefär. D.v.s GIF gjorde processen ganska kort med det senaste tillskottet i den allsvenska familjen. AFC gör sin första säsong någonsin i högsta serien medan Sundsvall gör sin sjuttonde. Inte i rad dock utan man har ramlat ur och gått upp igen x antal gånger efter vägen. Jag tror att fyra år är den längsta sviten med allsvenskt spel för Giffarna. 

Idag vann de utan att imponera och mot slutet satt jag med andan i halsen då man släppte in AFC i matchen alldeles i oödan.Det håller dock inte i nästa match för då är det Malmö FF på bortaplan som gäller och då kan man inte stå och sova. Jag vill dock minnas att de var vad MFF gjorde förra våren och GIF slog dem i Malmö.

Men vad gjorde det för MFF? De vann ju hela skiten ändå när serien var färdigsplad och kan mycket väl upprepa den bedriften i år också.

En ynka dag återstår av min frivecka. Den frivecka som mycket väl kan vara min sista på 5-6 månader. Ännu vet jag inte när jag ska börja jobba dagtid men det KAN bli så att jag bara jobbar tisdag och onsdag och börjer mitt nya tillfälliga jobb kommande måndag.

Annars? Trump? Han bör fortfarande avsättas och läser man om alla hans galenskaper i pressen så kanske det inte är så långt borta. Även en del av de som röstade på honom börjar ju ifrågasätta om han "riktigt hundra"...

Den som lever får se...

 
 
Ingen bild

Neta

3 april 2017 00:39

Grattis till sonen på födelsedagen. :)
Smörgåstårtan blir väldigt billig om du gör bottnarna själv. Har en matblogg också, om du är intresserad så sök där på Netas smörgåstårta och du får ett bra recept på brödet.
Här i norduppland gick isen idag, de första blåsipporna lyser och inte ett snökorn på marken just nu. Härliga tider!

Göran

3 april 2017 07:56

Tack för tipset! Och eftersom jag bott i norduppland i tre år på 70-talet vet jag ju att våren är ungefär tre veckor tidigare där än här. Snö finns bara i skogen här och på väldigt skuggiga ställen. Men blåsipporna är nog någon vecka bort ännu.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

4 april 2017 14:00

Ja inte vet jag om det blir så mycket billigare att göra smörgåstårta själv. Jag har också gjort egen för länge sedan men allt man ska ha på blir ju dyrare och dyrare så du gjorde nog rätt som köpte en och slapp allt jobb.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

4 april 2017 19:05

Precis! Enda egentliga skillnaden hade varit att jag har handskalade räkor om jag gör den själv. Och med den mängd lax och räkor som var på den här hade bara de två ingredienserna kostat säkert 300. Sen tillkommer ju brödet och annan fyllning. Vacker var den också (Skulle ha fotat den...)
Gästerna var nöjda och jag är också nöjd.

 
gun

gun

6 april 2017 20:03

Mums med smörgåstårta, räkor och lax dessutom.... Förstår att gästerna var nöjda!
Men LCHF kosten tror jag inte på!!! Kan inte vara bra med så mycket fett för kroppen. Äta med måtta och röra på sig är nog det bästa.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Av Göran - Tisdag 9 april 13:10

"Vi har vår i luften, flickor! Var har ni er?" Det skämtet är så gammalt att det inte ens var nytt i min fars ungdom på 30- och 40-talen. Och kanske är jag lite för snabb med att utropa vår bara för att vi här på Sveriges midja är inne på andra dag...

Av Göran - Söndag 7 april 16:47

Jag skriver ju ofta om bloggens backspegel. Om hur bra stöd den är för minnena. Men av just denna dag har jag minnen ändå som härrör från långt innan jag ens hade hört ordet blogg. Och än mindre sett en persondator. Jag talar om den sjunde april 19...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards