Direktlänk till inlägg 6 april 2017

Nya tider, nytt jobb (ett tag)

Av Göran - 6 april 2017 21:37

Ledig igen. Även om jag inte vet exakt hur länge. Men måndag är väl lågoddsaren. Jag står inför något helt nytt nu. Ska ha en (tillfällig) befattning som ingen annan haft på min arbetsplats. Den har inte ens ett namn. 

Jag ska bedriva skyddsutbildning på fyra avdelningar. Korsvis! D.v.s några på varje berörd avdelning har uppgifter som ibland tvingar dem att besöka annan avdelning på olika sätt och av olika skäl. Ingen har gjort skyddsutbildning med dessa förut men jag ska alltså göra det. 

Allra först måste jag dock utbilda mig själv. Vilket kommer att ta åtminstone första veckan i anspråk. Det finns en avdelning som är nästan likadan som där jag jobbar så där räcker det kanske med en dag. Men på de andra två måste jag sätta mig in i någorlunda hur det fungerar.

Sedan är de meningen att cheferna på respektive avdelning ska boka in mig för att utföra denna utbildning med deras personal. Den tid som blir över ska jag ägna åt att se över och revvidera arbets- och skyddsinstruktioner för min egen avdelning samt länka ihop dem med kemiregistret (miljöfarliga varor). Den biten kan jag tänka mig kommer att vara ett hästjobb och därför har jag mina aningar att det kanske förlängs till hösten.

Därför känns det bra att veta att jag har min plats kvar på skiftlag 5 när sommaren är slut och portvaktsvikariatet är över. Jag menar om företaget vill förlänga men inte jag.

Igår, på jobbet, fick jag beskedet att jag slapp jobba nätterna (idag och imorgon) men inte vilken dag jag ska börja nya jobbet. Verkschefen är nämligen i Spanien och rekreerar kropp och själ med sin fru. Men han återkommer imorgon och då gissar jag att han hör av sig.

Imorgon kommer "storbarnet" hem också. "Pappas stora flicka" som fyller trettio i sommar och numera bor i Sthlm. Hon har, som vanligt, jättetajt schema för sin Sundsvallshelg men jag ska plocka upp henne från tåget vid tiotiden och sedan tänkte jag bjuda på lunch på någon bättre resturang. Får passa på att rå om henne en stund för ingen vet om hon hinner mer än så innan det bär av tillbaka till storstaden.

För övrigt så anser hon precis som jag att Donald Trump är farlig för världen och bör avsättas.


 
 
Ingen bild

Catten

6 april 2017 22:09

Det låter som ett spännande uppdrag med skyddsutbildning, framför allt är det ju ett superviktigt jobb - lycka till med det!

Göran

7 april 2017 08:47

Long time - no see! ;-) Kul o se dig igen! Jo, det var ju bl.a därför jag tackade ja. Övriga plus är att jag slipper nattskiften ett tag men får betalt för dem ändå.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Av Göran - Tisdag 9 april 13:10

"Vi har vår i luften, flickor! Var har ni er?" Det skämtet är så gammalt att det inte ens var nytt i min fars ungdom på 30- och 40-talen. Och kanske är jag lite för snabb med att utropa vår bara för att vi här på Sveriges midja är inne på andra dag...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards