Direktlänk till inlägg 15 augusti 2017

Y-frontad snigelkott

Av Göran - 15 augusti 2017 13:55

Har ni sett en Y-frontad snigelkott någon gång? Jag har det inte och visste inte ens att det fanns något sådant till för ungefär en halvtimme sedan. I bilen, på väg hem efter gympasset, fick jag höra att marinbiologer hade upptäckt ett nytt blötdjur. Arbetsnamnet är alltså "Y-frontad snigelkott" vilket fick mig att dra ordentligt på smilbanden.

Som barn hade jag ofta roligt åt vissa djurnamn som Bärfis, Knorrhane (en fisk om jag minns rätt) och några till. Y-frontad snigelkott hade jag förmodligen skrattat läppen av mig åt på den tiden.

Här kan du själv se hur den ser ut via Sveiges radio Göteborgs hemsida. Det är också på den sdan av vårt avlånga land som djuret med det roliga namnet finns. Den äter tydligen havsanemoner och maneter på larvstadiet och sånt har vi inte i Östersjön. I vart fall inte på mina breddgrader.

Annars njuter jag av min ledighet. Gårdagen ägnades åt tvättstugan och slöhet och lättja. Men idag är det annat. Jag kostade på mig att åka ut till "Det Stora Blå" (IKEA) i Birsta och äta deras frukostbuffé för 49 kronor. Sen åkte jag hem och smälte maten i någon timme innan det var dags för veckans första träningspass. Det hårdaste hittills denna sommar.

Igår hade jag ju date med min hälsocoach också och konstaterade att jag inte gått ner i vikt så mycket som jag hoppats men det hade ändå hänt lite med midjemåttet. Och framför allt så närmar sig mitt blodtryck normala nivåer igen vilket kanske var det mest glädjande. Vi kom överens om att orsaken till mina skrala resultat är att jag tränat för lite.

Därför har jag fattat beslutet att utnyttja min långa ledighet till att verkligen snäppa upp motionen. Jag måste alltså plåga mig ännu lite hårdare än jag gjort hittills. Dock ska man komma ihåg att mitt utgångsläge var en rent bedrövlig kondition och även om det inte syntes så mycket på värdena hon räknade fram efter min tur på motionscykel medd pulsband om bröstet så känner jag ju själv att jag har mer ork. Även om det är långt till att klara ett Maratonlopp.

Riktigt dit ska jag ju inte heller. Men jag vill åtminstone klara av att gå 3-4 km i rask takt utan att behöva stanna och vila. Mitt personbästa på stegräknaren är ungeär 8 500 steg. Men det är inte så många gånger jag har varit över 8000.

Målet är 10 000 steg per dag. Når jag bara dit så lär det hända saker både med vikt och midjemått.

Och jag har ju börjat bra, även om det kanske tar mig en vecka eller så att nå målet vad gäller antal steg. Från och med idag och en vecka framåt ska jag också skriva ner allt jag stoppar i mig. Detta för att få veta om jag äter lagom mycket. Nästa date med coachen är den 29;e och då hoppas jag att jag kommit lite längre.

Samtidigt måste jag komma ihåg att jag inte är 25 längre. Eller ens 45. Förbränningen går ju ner med åldern så kanske måste jag justera näringsintaget en aning.

Det kan också vara så att jag äter för lite. Då slår kroppen i bromsarna och stänger ner förbränningen för då tror den att det är kris och vill spara reserverna till sämre tider.

Igår kväll fick jag än en gång se GIF Sundsvall inte räcka till mot allsvenskt motstånd. Häcken på bortaplan blev för svåra och förlustsiffrorna skrevs till 0-2. Och det blir mer och mer tydligt för mig att truppen helt enkelt inte räcker till. Smajl Suljevic saknades p.g.a skada och det märktes även om nya spanjoren Batanero visade betydligt mer än i matchen mot Östersund. Jag har inte varit särskilt imponerad av Suljevic på inre mittfältet under vårsäsongen men det är bara att konstatera att vi har inget bättre på den platsen. Såvida nu inte Batanero kliver fram lite mer. 

Lars Gersson är bra på mitten men han skulle behöva en skickligare lekkamrat.

Sen ställer jag mig också ganska tveksam till Joel Cedergrens laguttagning. Helt riktigt plockade han brt Morsay och Sigurdsson, ingen av dem hade ett enda rätt mot Östersund. Men den kanske bäste giffaren i den matchen, Sebastian Rajalakso fick också börja på bänken.

Det är något konstigt i den klubben för det är inte första gången spelare hamnar i frysboxen fast de presterar på plan. Hannes Sigurdsson för ett par år sedan sidsteppades av Åkeby som ledde laget då. Franzén och senare Cedergren bänkade Robin Selin som sällan gjorde en dålig match och nu verkar det alltså vara Rajalaksos tur.

Nej, GIF går en osäker höst till mötes. Och OM de ändå skulle lykas hänga kvar så ser det ändå mörkt ut inför nästa år. För de kommer garanterat inte att klara av att behålla varken Erik Larsson eller Marcus Danielsson. Båda har utgående kontrakt och kommer säkert att erbjudas rejäla lönehöjningar av storklubbar både inom och utom Sverige. Och utan dessa två ser truppen bedrövligt tunn ut. Särskilt eftersom GIF inte får en enda krona för någon av dem utan måste släppa dem enligt "Lex Bosman". Dessutom går låneavtalet ut med AIK för Noah Sonko Sundberg som lär flytta hem till Solna igen.

Inget ont sagt om Joel Cedergren men jag tycker ändå att GIF borde byta ut honom. Om inte annat så för att signalera till spelarrna och hela föreningen att man har handlingskraft och att man agerar för att bryta det hopplösa läge man sitter i nu. Att skaffa nya spelare fanns det inag pengar till men det måste ske någon sorts förändring som ruskar om alla i klubbem och då återstår bara ett tränarbyte.

Kanske en Y-frontad snigelkott kan bryta dödläget...


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards