Direktlänk till inlägg 20 augusti 2017

Dagen före matchen med stort M

Av Göran - 20 augusti 2017 21:16

Det stundar ödesmatch för GIF Sundsvall imorgon kväll. Kalmar FF kommer på besök och jag kan inte låta bli att påminna om den där junidagen för 41 år sedan då jag stod/satt på läktaren för att bevittna nykomlingsmötet mellan mitt lag IFK Sundsvall som vunnit den norra div.2-serien året innan (Division två var på den tiden den näst högsta serien under allsvenskan) och vinnaren av den södra serien Kalmar FF.

När de tankarna kom i huvudet beslöt jag att tänka efter vad jag egentligen minns av den där, för alla Sundsvalls fotbollsnördar, klassiska matchen. 

Jag minns att Kalmars tränare, Kaj Wieståhl, (som för övrigt fick sparken av KFF efter den förlusten) innan matchen gått ut i pressen och raljerat över IFK som ett ihopköpt lag utan egna produkter. Sant såtillvida att de bärande spelarna hämtats från Örgryte (Bo Börjesson och Lennart Ottordahl), IFK Norköping (Olle Nordin) och andra klubbar. Men totalt sett så bestod truppen av fler spelare från Sundsvall eller åtminstone Medelpad än GIF har idag.

Och varför är då matchen för 41 år sedan klassisk? 

Jo, för att IFK Sundsvall tog hem en jätteseger mot smålänningarna. "Vi" vann med 9-2!!!

Jo, det är sant. Nio mål mot två stod det på tavlan då domaren blåste av matchen efter dryga 90 minuter.

Jag minns att sedermera förbundskaptenen Olle Nordin gjorde tre av målen och stjärnvärvningen Reine Almqvist för en gångs skull också gjorde mål (hans sejour i Sundsvall blev aldrig någon störrre succé).

Jag minns också att en dåtida arbetskamrat som var inbiten GIF;are stannade hemma från jobbet i en hel vecka efter den matchen. Minnet säger också att det var ganska mycket folk på matchen men det är mer osäkert.

Idag är IFK Sundsvall förpassat till de lokala serierna, division fyra eller fem (jag vet inte så noga) och rivaliteten med GIF finns liksom inte längre. Inte ens hos mig (som på den tiden inte unnade giffarna minsta framgång)

Det gör jag dock numera och hoppas att spelarna i Kalmar FF känner historiens vingslag imorgon kväll då de springer in på konstgräset på "Nya Idrottsparken" på samma plats dör naturgräs växte 1976 i juni då deras klubb åkte på en riktigt propp just där och förlorade med 9-2.

Men för mig duger 1-0 eller 2-1 till GIF precis lika bra imorgon. Det viktiga är att ta poäng, helst treor förstås.

Dessvärre är jag dock inte särskilt optimstisk. Jag har ju kunnat konstatera att varje motståndarlag som gjort hemläxan och sett att GIF:s anfallsspel nästan alltid går via Erik Larssons fötter och sett till att neutralisera honom också brukar vinna matcherna mot GIF. Malmö FF och Östersunds FK är praktexempel på det. Nu tog vi visserligen EN poäng hemma mot ÖFK men det var ju tack vare en synskadad domare så det räknas liksom inte.

Nej, GIF har problem i allsvenskan 2017. Stora problem! Därför anser jag att klubben borde sparka tränarna och ta in nya röster i omklädningsrummet.

Inget ont sagt om varken Joel Cedergren eller hans spanska kollega men jag tror att föreningen måste visa spelartruppen att det finns handlingskraft även om det inte finns pengar att värva spelare för. 

I mina ögon har Joel gjort vad han kunnat med det material som ställts honom till förfogande. Men det räcker liksom inte. Och då tror jag att man måste agera på annat sätt. 

För att "väcka" en slumrande spelartrupp och försöka hänga kvar i allsvenskan. 

Imorgon kväll ska jag göra min del, åtminstone. Åker in och deltar på plats på "Norra Stå" och skriker så mycket jag bara orkar. Såvida det inte hällregnar...

Resten är upp till spelartruppen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards