Direktlänk till inlägg 24 juli 2019

Fan tro´t...

Av Göran - 24 juli 2019 13:34

"Jonathan Dahlen kommer hem och spelar med Timrå IK igen!"

 

Ryktena startade redan för ett par månader sedan. Då intalade jag mig att det bara var så typiskt Timråsupportrar som historiskt sett varit experter på att sprida rykten om alla möjliga overkliga värvningar. Men... några av dessa rykten har ju också visat sig stämma. Så nu inväntar jag med spänning upplösningen i ryktesfloden om Jonathan Dahléns påstådda hemflytt och spel med Timrå i allsvenskan kommande vinter.

Ännu vågar jag inte riktigt tro att det ska bli verklighet för jag vill inte ha besvikelsen som följer med. Men om...OM det ändå skulle hända så kan han vara skillnaden mellan toppstrid och en anonym tillvaro i tabellens mitt.

OM det händer så blir det utan konkurrens årets värvning på den nivån. SHL-klubbarna kommer att stå och dregla efter att få honom i sina led men han ryktas ändå att välja spel med Timrå.

Han gjorde ju bejublad succé förra året då han var med och spelade upp Timrå i SHL. Därefter åkte han över till Vancouver där han blev både sjuk och skadad och fick nästan bara lira i farmarlaget. Under senaste säsongen trejdades  han till San José men inte heller där blev det några  NHL-matcher.

Så chansen att denna overkliga nyhet ska bli sann ligger nog i så fall i att Jonte vet att om det finns någonstans där han kan hitta tillbaka till den storform han visade under säsongen 2017-18 så är det i Timrå IK. Han känner och gillar ledarna där och många av spelarna. Han har kompisar och familj inom nära avstånd och därmed tryggheten som behövs för att man ska må så bra som man kan.

För klubben skulle det betyda oerhört mycket om det blir av. Dels är han en kanonförstärkning rent sportsligt men han höjer också lagets och klubbens attraktionskraft. Jag gissar att många fler företag blir intresserade av att sponsra om en sån fixstjärna finns i laget. Mer folk på matcherna blir det också och överhuvudtaget mer intresse kring hela föreningen. Så jag ber till den Gud jag aldrig trott på att det ska vara sant.

Den som lever får se...

Oavsett hur det går så behövde jag den lilla glädjekick som nyheten gav mig. Jag stod och stekte köttbullar på ett kilo färs då jag först hörde lokalradion berätta om saken. Innan var jag sådär lagom surmulen eftersom min älskade Madame Citroen verkar börja krångla igen. I helgen då jag övningskörde med sonen hörde vi ett gnisslande ljud varje gång han trampade ner kopplingen och igår då jag åkte en sväng till Willys hördes det igen. Och på hemvägen, då jag var nästan hemma, hängde kopplingen upp sig men jag lyckades lägga ur fyrans växel och rulla av f.d E4 här ovanför.

De stackars metrar som återstod funkade den igen men efter att ha pratat med ett antal människor som kan mycet mer om bilar än jag verkar det som jag åker på att renovera kopplingen. En koll på nätet säger att lameller, urtrampningslager och tryckplatta kan köpas för tusenlappen och uppåt. Men sedan ska arbetet utföras också och det är väl det som kostar. Min närmaste bildoktor, Magnus, har jag inte pratat med ännu. Misstänker att han har stängt för semester. Märkesverkstaden som fixade fläkten vidi midsommar trodde att kostnaden skulle landa runt tiotusen.

Och så mycket lägger jag inte på en bil som troligen inte ens är värd så mycket. I vart fall inte som inbytesbil.

Samtidigt bär det emot att skrota en bil som annars går kaanonfint och dessutom har otroligt lite rost för en fransk femtonåring av plåt. Det är bara att börja hoppas på den där eurojackpoten igen. Nästan 300 miljoner var den visst uppe i nu, tror jag. Eller att jag är ensam om åtta rätt på V86 i Östersund ikväll.

I så fall kan jag ju kosta på mig att reparera henne och sedan låta henne gå i pension i något fint garage för att plockas fram några gånger per år och visa upp för eventuella framtida barnbarn.

Men den sannolikheten är ju så försvinnande liten att den nästan inte finns.

Ändå gör den det! Fan tro´t, som sagt...

Precis som sannolikheten att Jonathan Dahlén kommer hem till Timrå och spelar här i höst. Den sistnämnda är nog kanske lite större än att vinna på Eurojackpot.

Eller vad tror du, kära ordbrukare?





 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

25 juli 2019 22:13

Ja du är det inte tänder så är det bilar som krånglar. Nu får vi sitta här och ängslas och fundera hur vi ska ha råd. Ack jag du tunga värld.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

26 juli 2019 14:08

Ja, precis!"Är det inte det ena så är det det andra!" som flickan sa när hon blödde näsblod! Troligen har jag hittat en privatskruvare som kan fixa kopplingen på bilen till någorlunda rimliga pengar. De är guld värda, de där som tycker att det är roligt att skruva med gamla bila!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards