Direktlänk till inlägg 13 september 2019

Dåligt genrep = Bra premiär? (Igen)

Av Göran - 13 september 2019 21:08

Det blev ett "igen" inom parentes i rubriken eftersom jag använt samma rubrik för inte så länge sedan. Har tillbringat en del av fredagskvällen framför datorn och lokalbladets web-TV-sändning av Timrå IK;s sista träningsmatch innan allvaret börjar. Och det jag såg var sannerligen inte mycket att hurra för. Är laget inte ett par klasser bättre än så då serien startar på riktigt om en vecka så ser det inte särskilt lovande ut inför kommande vinter.

Men jag vet ju också att träningsmatch är en sak och seriespel en annan. Man ska aldrig dra för stora växlar på vare sig framgång eller motgång under försäsongsspelet. Kvalitet finns i laget för att vara med och kriga om platserna upptill i tabellen men det gäller att man "får ihop det". Man kan ha hur många spelare som helst som var för sig är hur skickliga som helst men lyckas man inte få dem att agera som ett lag spelar det ingen roll vilka meriter varje enskild spelare har.

Jag väljer dock att vara full av tillförsikt inför stundande hockeyvinter. Tror på mitt lag och att de ska vara som bäst framemot mars-april då det verkligen gäller.

Imorgorn eftermiddag ska jag sätta mig tillrätta i soffan och se om det blir någon "Gustavsson-effekt" för GIF Sundsvall efter tränarbytet man valde att göra. Jag hoppas verkligen att Tony hittat vägarna för att skapa vinnare av spelartruppen igen. På papperet har de definitivt ett lag för allsvenskan, åtminstone i mitten av tabellen. Men teori och verklighet går ju inte alltid hand i hand, tyvärr.

Därför hoppas jag innerligt att man åker ner till Örebro imorgon och hittar ett sätt att vinna matcher igen. En trepoängare skulle verkligen sitta oerhört skönt imorgon. Kvaliiteten fiinns i laget, det gäller bara att få spelarna själva att förstå och tro på att de är bra spelare som kan skapa ett bra lag och vinna fotbollsmatcher.

Annars.... så har jag varit på rehab-möte på jobbet idag. Det första sedan februari månad.

Jag har ju äntlgen fått tid på sjukhuset för att prova ut en utrustning som jag ska lära mig att sova med och som då ska se till att jag får mer syre och färre andningsuppehåll.

Detta ska i sin tur ge mig bättre kvalitet på sömnen och därmed mer ork och kraft att ta tag i allt annat som hotar min hälsa. Förhoppningsvis ska dessa nya krafter ge mig ork och disciplin att komma igång med mer motion och träning samt bättre disciplin över vad jag låter passera mina läppar och svalg.

Den första oktober ska jag dit och hoppas då att jag får med mig utrustningen hem samma dag. Men det återstår förstås att se. I kallelsen stod det bara att jag ska prova ut utrustningen men när jag får den stod det inget om.

Så tills vidare ska jag fortsätta jobba dagtid på förrådet. Samma antal timmar i månaden som ordinarie skiftlag arbetar, precis som senaste dryga halvåret.

Och jag har väl förlikat mig med min situation, vid detta laget. Tar en månad i taget och får ju själv utforma mitt arbetsschema och bestämma när jag vill ta ut mina lediga dagar.

Så.... varför klaga? Jag har fått många kvitton av mina tillfälliga(?) arbetskamrater att de är nöjda med vad jag åstadkommer under mina arbetsdagar. Jag försöker ju såklart att avlasta de ordiarie så mycket jag kan.

Nu stundar helg och jag avnjuter en liten skvätt whisky innan sängen medan jag sätter dessa ord på pränt.

Det som återstår att göra idag är att kolla hur det gick på travet i Östersund där jag lade ner en knapp famtiolapp på V64-spelet plus givetvis kolla av min stående rad på Eurojackpot.

Håll tummarna för mig, kära ordbrukare, att jag får casha in de dryga 320 miljoner som jackpoten ger ikväll!

'Eller åtminstone få in en hundralapp eller så på travet.....

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards