Alla inlägg den 21 april 2009

Av Göran - 21 april 2009 22:35

Ibland undrar jag hur de människor som skapar vår reklam egentligen är funtade. Eller kanske än mer... hur de tror att vi andra är funtade!

På den tiden då det bara fanns två TV-kanaler såg man reklam bara på bio och då kunde det t.o.m vara lite kul. Jag minns t.ex en snutt för Marabou med en ung tjej som hoppar på en båt i sista sekunden i vad som ser ut att vara t.ex grekiska övärlden. Den skäggige skepparen ser att en chokladkaka faller ur hennes väska och utbrister på knagglg svenska att han bott här i några år och Marabous choklad var visst ett av hans mer positiva minnen.

Idag är det ICA-Stig och Boxer-Robert så fort man slår på TV;n. Det har gått så långt nu att jag nästan har svårt att se en långfilm i SVT, det blir ju inga pauser då man kan hämta vatten, släppa in/ut katten, gå och pinka eller bara röra lite på sig.

Visst, en del reklamfilmer är roliga! Men inte 711;e gången man ser dem!!! Och en del är ju så idiotiskt gjorda att man blir förbannad. Ta den där om medicinen mot munsår t.ex "Får du också munsår när du som minst behöver det?"..... Men hallå, vem har nånsin behövt munsår? Har en enda människa på jorden nånsin tänkt; "Jo jävlar, till helgen skulle det sitta fint med ett riktigt fläskigt munsår!"

Eller den där som gick för ett par år sen med några killar i 10-årsåldern som under skratt slevade i sig lasagne för att sen rusa iväg. Sen dyker "mamma" upp med en förfärad min och utbrister; "Åh, nej, det är ju helt intorkat!"

I helvete heller! Det finns inga ungar i den åldern som sitter kvar vid bordet  så länge att maten hinner torka fast på tallriken. Såvida man inte har spikat fast dem! De som gjorde den reklamen har antagligen aldrig träffat ett barn och förmodligen inte varit ett själv heller. (Givetvis fixade YES maskindisk bort allt det "intorkade" så gratängformen glänste!)

Ipren-mannen ska vi bara inte tala om och inte heller alla idiotfilmer för olika pensionsfonder!

Radioreklamen är ännu värre! Dessa övertöntiga små reklamjinglar som värkts fram på reklambyråkontoret under toapaus från andra mer välavlönade uppgifter. Och nu finns dessutom ICA-Stig i radio och den reklamen är i flera delar men var och en för sig hinner driva mig halvt från vettet när jag hör dem. Det enda riktigt roliga jag kan minnas ur ICA-följetongen var när figuren "Roger" skulle skrivas ut ur reklamsåpan. Det gick till så att han hittade den "hemliga" dörren ut, öppnade den och dansade bort över ängarna för att aldrig mer återkomma. DÅ skrattade jag för det tyckte jag var fyndigt!

Å andra sidan... Hade inte TV- och radioreklam funnits så hade jag måstat hitta på nåt annat att gnälla om ikväll så... inget ont som inte för nåt gott med sig! Kanske man kan säga... Eller?

Godnatt kan jag i alla fall säga! Nu kan ni andas ut - det är över för denna gång!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards