Direktlänk till inlägg 28 februari 2010

Stockholmshelg

Av Göran - 28 februari 2010 22:20

Ännu en helg till historien. Men inte som en i raden av vanliga dyng-helger utan kanske den mest minnesvärda för hela detta år. Detta återstår förstås att se men nog kommer den att ligga bra till.

För en gångs skull har jag inte tillbringat den halvliggande i soffan trots OS utan faktiskt inte bara lämnat soffan och huset utan även kommunen och länet.

Storebror i Luleå fyller 60 idag (Grattis, grattis igen!) och han hade sen länge planerat att fly hemorten och resa till London via 2 av hans döttrar som bor i Stockholm. Detta fick jag och syrran veta av brorsdöttrar och svägerska liksom att de planerade en överraskningfest åt honom dagen innan födelsedagen d.v.s igår. Så jag, systern och svågern tog fredagen ledig och kajkade iväg i snöyran mot kunliga hufvudstaden för att helt utan storebrors vetskap ringa på dörren igår förmiddag och gratta på födelsedagen.

Och han BLEV verkligen förvånad att se oss, hade inte alls räknat med det. Särskilt som vi lyckades hålla tand för tunga då han var här i stan för 2 veckor sen och bjöd ut oss på resturang.

Än mer förvånad blev både han och vi när även vår faster med sina vuxna trillingdöttrar dök upp liksom vår halvsyster som är präst i Sthlm (Jag brukar skämtsamt kalla henne familjens svarta får....) med familj. Fastern och kusinerna hade jag inte sett sen min fars begravning 1989 och lillsyrran är det kanske 6-7 år sen jag träffade sist.

Vi var som mest dryga 30 pers. i en normalstor 3-rummare i Hägersten men det kändes aldrig trångt utan var trevligt hela tiden.

Och brorsdottern vars hem vi våldgästade bjöd mig på Mackmyras specialwhisky med en liten touch av hjortron som jag varit så nyfiken på så länge. Men hon jobbar ju där och har kommit över en skvätt av nåt som ännu inte finns att köpa för oss vanliga dödliga. Gott var det, t.o.m godare än i min fantasi!

Så det var med lätt hjärta och lite gladare humör vi satte oss i bilen i eftermiddags för att åka de 40 milen tillbaka till snöns rike från vattenpölar och snöslask i storstaden.

Men nu är det vardag som gäller igen. Snart läggdags för att orka starta en ny arbetsvecka imorgon bitti kl. 6.

Fast nog känner jag att sånt här borde man göra oftare. Åka bort, om så bara för en ynka helg och om så bara en liten bit. För man får liksom lite ny energi av lite omväxling. Så förhoppningsvis orkar jag gå och lägga mig nu.

Godnatt Sverige, var ni än är och vad ni än gör där!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards