Direktlänk till inlägg 14 februari 2011

Utbränd eller bara lat

Av Göran - 14 februari 2011 06:33

Denna blogg har nu funnits i några år och har väl knappast gjort nån människa gladare. Men den finns ändå. Några gånger har jag i texterna funderat om jag kanske är en aning utbränd. Dessa tankar kommer och går hela tiden hos mig men sista tiden har jag undrat om jag kanske egentligen bara är lat. Ofta, ofta har jag så förtvivlat svårt att få tummen ur ändan och verkligen GÖRA allt det där som jag vet behövs utan hamnar endera här framför datorn eller i soffan vid TV;n.

Idag har jag 3 "projekt" som ska fixas. Jag ska till tvätstugan och fixa en full tvättkorg. Jag ska laga chili con carne - inte precis jobbigt eller svårt men tar rätt lång tid. Plus att jag MÅSTE ta tag i kartongberget i mitt vardagsrum!

Det är nu 2 veckor sen jag lämnade ifrån mig nycklarna till huset men vardagsrummet ser fortfarande ut som en stökig loppis.

Idag är min sista dag på friveckan men jag måste ärligt erkänna att på de föregående 5 lediga dagarna är det inte mycket jag har åstadkommit på den fronten. Några kartonger har försvunnit och jag har satt ihop skrivbordet men inte är det mycket i förhållande till hur mycket tid jag haft.

Utbrändhet eller lättja, det får väl visa sig med tiden men idag har jag i alla fall intentionen att det ska hända lite där. Imorgon börjar jag jobba så de kommande 4 dagarna lär det inte bli mycket gjort.

LG Hockey Games är över och blev ett segertåg för Sverige även om det behövdes straffar för att besegra grannen i öst, Finland. Måste beundra en spelare som Magnus Johansson som visst orkar spela hur mycket som helst när andra skadas. Och dessutom göra det bäst av alla! Bara att gratulera Linköping som har en sån klippa i sitt lag! Vår egen (Timrås) Sebastian Erixon skadades i slutet och jag hoppas vid Gud att det inte är allvarligt för han behövs nu i slutspurten.

Nu är klockan strax sju och jag ska ta min tvättkorg och släpa ner den i källaren till tvättstugan. Ha en underbar måndag och vecka, kära ordbrukare i Hunnebostrand, Mellösa, Hörnefors och Skallböle.

 
 
Gubbfan

Gubbfan

16 februari 2011 08:06

Tycker att jag känner igen det hela.
För min del är det nog bara lat.
Hustru börjar allvarligt prata om att ta pension redan nu vid 64 så att hon kan få Gubbfan att göra något. Hon påstår att inget händer här hemma medan hon är på jobbet. Huset förfaller påstår hon.
Det värsta är att hon nog har rätt, men jag får inte tummen ur.

Men hon har inte alldeles rätt i alla fall. Jag brukar hunnit diska undan kaffekoppen i alla fall innan hon kommer.
:-)

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

16 februari 2011 20:55

Haha! "Det ante mig, sa han som sket en abborre" Måste hedra nyss bortgångna Lena Nyman med att citera hennes rollfigur Bodil ur "Morrhår och ärtor" mot Gösta Ekman. Har sett minnesprogram om henne på TV ikväll! Ett stort litet geni.
Nåja, lättjan är ju uppfinningarnas verkliga moder så jag skäms inte alls för det. Tvärtom har jag ju, i tidigare inlägg, ivrigt försvarat just rätten till lättja och försökt att återupprätta lättjans oförtjänt dåliga rykte.
Tack för kommentar! Kul att se att du fortfarande läser! Länge sen senaste kommentar!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards