Direktlänk till inlägg 5 april 2011

Tisdagskvällssvammel i väntan på John Blund

Av Göran - 5 april 2011 22:40

"õm en sulle....."  gå och knyta sig, kanske. Men det är liksom ingen mening med att försöka förekomma John Blund för jag vet ju att den pajsar´n kommer när han kommer. Och ännu är han inte här!

Apropå det.... Har jag återberättat den där lilla historien om den lille gossen som skule lägga sig? Hans mamma hade läst saga, stoppat om och sjungit en stump då pojken gnuggade sina ögon.

- Mamma, det kliar så i ögonen, sa han.

Mamma ler och klappar honom på kinden.

- Det är för att John Blund har strött sovsand i dem så du ska blunda.

Pojken lägger sig lydigt tillrätta och blundar men efter ett par sekunder studsar han till och tittar upp och ser ganska irriterad ut.

- Mamma, nu är den där John Blund i rumpan också!


Jo, det vet vi ju alla att klia kan det göra lite varstans och han använde ju bara barnets omedelbara logik. Den är inte så dum den, undrar varför nästan alla vuxna har tappat den.

Jag har latat mig ganska ordentligt idag, endast gjort det nödvändigaste. Varför göra idag det som går att skjuta upp till imorgon? Vem vet, imorgon kanske nån annan gjort det och då slapp man ju. Så jag skulle kunna göra en lång lista över allt jag inte gjort idag.

Ändå känner jag mig nöjd med dagen. Hade hyresvärdens serviceman här på förmiddagen för att försökautröna hur i h-e det kan börja lukta rök i min lägenhet när grannen ovanpå eldar i sin öppna spis. Han lärde mig att fläktreglaget över spisen i köket ska stå i ett viss läge när man eldar så jag får pröva det nästa gång. Likaså visade han mig hur jag ska säkra spjället i min öppna spis nästa gång jag tänder en brasa. SÅ nu kan jag elda igen av hjärtans lust. Fast det är snart för varmt för att man ska vilja ha nån brasa inne. Men till hösten så... Då vet jag en som ska elda i spisen var och varannan kväll!

Sen fick han mig att känna mig lite dum...

Jag monterade och hängde upp en ny lampa över matsalsmöblerna i vardagsrummet i lördags. MEN.... den lyste inte. Jag mätte i uttaget med spänningsprovare men det var helt dött. Samma sak konstaterade även vaktmästaren idag. Men strax därpå pekade han på väggen strax intill fönstret.

Och tror ni inte att det sitter en strömbrytare där som jag inte lyckats upptäcka!

Visserligen skyms den lite av gardinerna men ändå!

Jaja, misstag gör vi alla som den närsynte igelkotten sa när han klev av skurborsten. Nu tror jag John Blund kanske kan vara i antågande ,även om jag tror att han missade för det kliar bara på ryggen en så länge. Men han får en ny chans!

Därmed önskar jag läsekretsen en fantastisk natt och en underbar aprilonsdag imorgon i Garphyttan, Näsåker, Morkarla och Vinslöv.

Jag kommer tillbaka! När andan faller på.....


 
 
Ingen bild

Ulrika

7 april 2011 16:23

Vilken intressant blogg du har må jag verkligen säga! kan du inte berätta lite granna om dig själv i ett inlägg, Intresserad!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards