Alla inlägg den 11 juni 2011

Av Göran - 11 juni 2011 15:37

"Nu är de sommar i storstad och snår. Ågren komme och Ågren går. Han struntar i alla protester..." Dessa rader av Ola Magnell kom jag på mig själv att gå och nynna på imorse. Sen började jag fundera över sångtiteln men det var först alldeles nyss jag mindes att den heter "Ungmön dansar". Gammal låt från 70-talet men jag tycker den håller bra än idag.

Hmm... tiden går och dåligt bloggat blir det! Men vad gör det? Bättre hålla sig i stillhet än att spy ur sig inlägg "bara-för-att"! Inte för att jag påstår att det jag brukar åstdkomma har nåt större värde heller men sista dagarna har inte ens DEN nivån av inspiration kommit till mig. Friveckan sjunger på sista versen, bara refrängen kvar. D.v.s söndagen för på måndag morgon är det jobbardags igen.

Sommar har det blivit också, både i almanackan och i mina trakter. Juni månad är snart halväten och just nu är det visst pingst också. Hänryckningens tid sägs det men inte kan jag påstå att jag känner mig särskilt hänryckt. (Hur nu DET känns...)

Fast igår var jag ju ganska nöjd en stund. Strax efter kl. 15 satte jag in annons på "Blocket.se" på min gamla trogna SAAB. Funderade på hur mycket man kunde begära för den utan att skämmas. Ett tag tänkte jag att den knappast var värd mer än nån tusenlapp så rostiga som mina framskärmar var.

Men... när jag skrev annonsen klämde jag i med 5000 kr som pris. Sen skjutsade vi in sonens tjejkopmpis från västkusten till hennes tåg och medan han vinkade av henne ringde mobilen. En spekulant som ville komma och titta så vi gjorde upp tid. På vägen hem ringde en till och jag bad honom återkomma eftersom jag redan hade bokat in en presumtiv kund.

Den presumtive blev också kund för mindre än 2 timmar efter annonsens införande var bilen såld. Och... han försökte inte ens pruta!

Så nu undrar jag... Var jag för snäll i prissättningen ändå FAST jag tyckte att jag högg till i överkant? Och hade kunden frågat så hade jag troligen dragit av en tusing ganska snabbt. Men det kvittar för jag är ju nöjd med priset!
Kanske kan det varma vädret ha bidragit till att köparen fattade tycke för min SAAB eftersom ACC:n funkar perfekt i den och han kände ju förstås hur snabbt den blev sval och skön inuti. Eller kanske var det det faktum att han fick en prima Bahco-skruvmejsel på köpet. Den tjänstgjorde ju som startnyckel efter stöldförsöket i januari så jag tyckte att han kunde få den för samma peng.

Nu ska jag bara ha ordning på ACC:n i den bil jag köpt men det verkar som om säljaren tar sitt ansvar och slantar upp vad det kostar att fixa den. Det lät i alla fall så när jag pratade med honom från verkstaden igår.

Men så mycket är säkert att det varma vädret kommer att bestå åtminstone tills luftkonditioneringen i min bil är fixad. Tänk vad det är svårt att vara utan när man vant sig vid att ha svalt och skönt när man kör!

Så gå ut med er, kära ordbrukare, och bränn er på rygg och axlar i solskenet i Brämhult, Fellingsbro, Arholma och Vittangi eller var ni nu befinner er! Det hör sommaren till att flagna åtminstone en gång!  

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards