Alla inlägg den 5 juli 2013

Av Göran - 5 juli 2013 07:02

Glad sommar på er, vördade ordbrukare! Ser att det glesnar allt mer mellan inläggen här så kanske denna blygsamma lilla blogg är på väg att självdö. Kanske har den "gjort sitt"...

Det tycks gå allt längre tid mellan gångerna som jag känner behov av att uttrycka något här så kanhända är jag slut som bloggare. Eller också kommer skrivlusten tillbaka rätt som det är, man vet aldrig.

Sommar är det i alla fall även om gårdagens och dagens väder inte precis inbjuder till några glädjesprång. Nejdå, jag klagar inte. Totalt sett över juni månad och så här långt in i juli har det varit riktigt fina dagar.

Jag befinner mig just nu i senare delen av en 14-dagars ledighet som inte är så ledig som den skulle kunnat vara. Har redan hunnit jobba ett övertidsskift i fabriken samt suttit i skyddskommittémöte hela dagen igår och måndag och tisdag ska jag jobba extra igen innan mitt eget skiftlag börjar jobba på onsdag. Så nästa vecka blir tuff med 72 timmars arbete på sex dagar. Men det är ju självförvållat så jag gnäller inte. För därefter är även augustilönen säkrad på en nivå som gör att jag klarar av att hjälpa min inkomstlöse son med hyran på hans lägenhet i Kalmar och i september får han ju sina studiemedel igen så då går det runt ändå.

Så från och med nästa frivecka ska jag försöka njuta lite av sommaren eftersom jag inte riktigt orkat det förut.

Imorgon ska jag på bröllop för första gången på dryga 30 år. Dock inte mitt eget, tack och lov! Det är systerdottern som gifter sig och döper halvårsgamla dottern i Alnö Gamla kyrka. Så då hoppas jag, för hennes och blivande makens skull, att den kommunalgrå himmel som råder idag har blånat ordentligt och att solen lyser från nyss nämnda himmel över fattiga och rika.

Tittade lite slött på debatten mellan Jonas Sjöstedet (V) och Anders Borg igår och slogs av att de nästan verkade vara polare. Tänk er, ni som är gamla nog att minnas, Gösta Bohman och CH Hermansson resonera i en kamratlig ton.... Nej, precis! Skulle inte tro det, va!

Vad ska man då göra av denna dag som inte inbjuder till nåt pressande på nån filt på nån strand eller gräsplättt? Tja, jag måste först och främst in till "Gruvan" en sväng och skriva protokoll från gårdagens möte medan de hjärnceller som innehåller den infon fortfarande lever. Jodå, jag har ju en hel del anteckningar också så det går nog.

Sen ska jag faktskt laga köttfärslimpa och bjuda mina vuxna barn på. På tal om barn föresten så har mitt hem blivit rena rama kattkollonin i sommar. Dotras två katter var ju inte kastrerade då hon flyttade hit så nu ligger det tre stycken små kattbebisar och piper i en kartong där dottern har "boat" åt deras mamma. Sonen har också med sig sin katt så inalles bor det fem stycken här nu. Märkligt för en människa som själv aldrig nånsin skaffat sig en katt...

Men så blir det inte så värst länge till! Kattungarna ska iväg så snart de är gamla nog att lämna mamman och deras far kommer att förlora möjligheten att bli far fler gånger så snart min nästa lön rullat in på kontot. Sen åker ju en av de vuxna katterna med sin husse hem till Kalmar i slutet av nästa månad så då blir det "bara" två igen.

Nu börjar jag bli sådär lagom kaffesugen så jag tror jag går och kör igång bryggaren och brer en smörgås eller två så kan jag åka iväg och fixa protokollet sen när jag har käkat lite.

Ha en fantastisk fredag, kära ordbrukare, i Sotenäs, Korpilombolo, Ljungskile och Smålands stenar. Sköt om er så inte nån annan måste göra det! Om ni är riktigt snälla kanske jag lägger ut bilder på kattungarna nästa gång...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards