Direktlänk till inlägg 12 september 2014

Debatten i TV4 igår

Av Göran - 12 september 2014 10:43

Såg ni partiledardebatten igår i TV4? Jag såg det mesta och blev väl knappast förvånad.

Vem vann debatten?

Tja, det kan kanske diskuteras om det fanns någon vinnare och i så fall vem. Men det var ju knappast Löfvén i alla fall. Att tappa humöret som han gjorde när Annie Lööf försökte lämna över ett papper till honom vinner varken respekt eller väljare. Jag tycker att det var riktigt dåligt agerat av S-ledaren och att han borde bett om ursäkt omgående. Nu är skadan redan skedd och det är väl tveksamt om det hjälper med en ursäkt nu.

Experterna i eftersnacket berömde C-ledaren men även Jonas Sjöstedt. Vänsterledaren framstår, tycker jag, som väldigt trygg och sympatisk. Nästan landsfaderlig på samma sätt som statsministern.

En highlight var major Björklunds berättelse om hur hans farmor/mormor kommit som flykting på skidor till Sverige en gång i tiden och dessutom med sin lilasyster i ryggsäcken.

Hans punchline var helt klockren; "Jag är glad att inte Jimmie Åkesson var gränsvakt då!" Majoren växte faktiskt en aning i  respekt hos mig då.

Det finns dock en sak som jag finner ytterst märklig...

Att samtliga de "gamla" riksdagspartierna tar bestämt avstånd från SD vet vi ju alla. Men VARFÖR spelar de hela tiden, i varje debatt, SD i händerna genom att BARA debattera SD;s hjärtefråga med dem.

Att bomba dem med frågor om flyktingpolitiken, alltså. Alla tittare vet ju redan skiljelinjen mellan SD och resten! Och där är ju Åkesson dessutom påläst och kan underbygga nästan varje påstående med statistik av olika slag. Riktig eller ej kan förstås diskuteras men när det gäller de flesta andra frågor blir han ofta osäker i debatterna. Det tyckte jag märktes tydligt igår flera gånger. Och när Åkesson blir osäker leder han själv nästan alltid om samtalet till att handla om just asylpolitik.

DÄR tror jag man ska rikta in "slagen" om man vill ta väljare från Åkesson & c:o. Alltså allt UTOM flyktingpolitiken!

Annars har ju SD satt sin prägel även på debatten mellan blocken, den är inte alls lika hatisk som tidigare valår. Och det är väl självklart att man inte kan sparka alltför mycket på den man kanske tvingas samarbeta med från och med söndag kväll.

Så... ska då SD betraktas som ett parti som stöder Reinfeldt eller som ett parti som stöttar sossarna?

Frågan behöver väl egentligen knappast ställas eftersom de, under de fyra år man suttit i riksdagen, röstat med de borgerliga i 8 frågor av 10.

Men även det är egentligen irrelevant för vilket block som än blir störst kommer ingendera sidan att släppa in Åkessons parti i en regering utan i så fall hellre samarbeta på helt nya sätt. Kanske dör blockpolitiken på söndag.

En röst på Åkesson är alltså en bortkastad röst! För så länge de inte får egen majoritet i riksdagen kommer de aldrig att få något att säga till om! Åtminstone inte i sina hjärtefrågor.

Så än en gång, mina kära ordbrukare, utnyttja din demokratiska rätt att rösta på söndag! Själv kommer jag varken att nöta sofflocket, bidra till att alliansen sitter kvar eller till att SD växer.

Gör som ditt samvete bjuder men GÅ OCH RÖSTA!

 
ANNONS
 
skogsnuvan

skogsnuvan

12 september 2014 17:13

Jag ska gå och rösta men rösta blankt för jag tror inte ett dugg på någon av politikerna. Den som pratar mest ljuger säkert mest. Förra valet lovades det guld o gröna skogar och vad blev det. Aldrig så illa som nu för oss som bor i landsbygden så inte ska jag då ge en röst till någon för alla verkar vara lika kålsupare.
På tal om sursströmming föresten. Jag gillar också bäst Oskars men det finns inte fileer av den att få tag på åtminstone här så det fick bli röda ulven.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

12 september 2014 17:17

Ok, då är du förlåten. Men Oskars FINNS även i filéform så du får väl hålla utkik då du är på resande fot och kommer till nån större affär. Och bunkra upp då du hittar dem!

 
Flanören...

Flanören...

13 september 2014 09:05

hej
skickar svaret på din kommentar så här med:

Du har helt rätt om SD. Asylfrågor är deras paradgren och de försätter ofta motståndarna i situationer, där de behöver kolla fakta. Men då har ju redan SD fått vad de vill ha.
Jag tillhör dem som var en stor anhängare av Gudrun Schyman, medan hon var V-ordförande och tycker att hon väl skulle kunna axla en ministerpost. F.ö behövs Fi:s röster för att de rödgröna ska få egen majoritet.
Fi kommer att trycka på i de feministiska frågorna, vilket jag inte har något emot, de övriga frågorna, ligger de nog lite lägre i.
Spännande ska det bli.
Får hoppas att V-åra två röster i Äspereds skola i morgon eftermiddag får V-ågskålen att gå i botten definitivt.
Ha det gôtt.

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Tisdag 3 dec 21:50

Har just lämnat TV-soffan efter att ha svettats och lidit i tre perioder. Det skilde nio poäng mellan Timrå och Vita Hästen från Norrköping inför kvällens drabbning, nu skiljer det tolv. Men skillnaderna på isen var marginella och om något lag stundt...

Av Göran - Söndag 1 dec 18:43

Nu har skåningarna runt Kristianstad bevisat att det finns lika dumt folk där som här. Efter förra matchen, lagen emellan, utsattes ju deras buss för stenkastning av någon eller några inteligensbefriade individer. Idag har lagen mötts igen nere i S...

Av Göran - Fredag 29 nov 21:40

Idag har jag, på min arbetsgivares bekostnad, käkat tapas för första gången i mitt liv. En intressant upplevelse! För dig som kanske inte har en aning om vad tapas är så kan jag berätta att det är en spansk företeelse där man beställer flera olika ...

Av Göran - Torsdag 28 nov 20:59

Idag har vi äntligen fått lite snö här på Sveriges midja. Marken är vit och det blev genast mycket ljusare ute. Jag var till mitt närmaste Willys för några timmar sedan och det var en helt annan sak att köra dit jämfört med förra gången då jag fick k...

Av Göran - Tisdag 26 nov 18:32

Eftersom jag var ledig igår hade jag liksom måndag i huvudet hela förmiddagen idag. Vi niokaffet kommenterade jag att det var besynnerligt att ingen av de stora produktonsavdelningarna kört ner sin grå låda till oss. De har varsin gigantisk plastback...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se