Direktlänk till inlägg 14 september 2014

Val-fri-het

Av Göran - 14 september 2014 08:02

"Alltså, det där med valfrihet, kan det vara en så stor fråga egentligen? Jag menar, hur många valar i fångenskap kan det finnas på jorden?"

En kär gammal vän i repris får inleda dagens blogginlägg. Jag VET alltså att jag haft den med några gånger förut men fortfarande tycker jag att den är så bra att den platsar en gång till.

Efter fyra år så drabbar oss alltså den där valfriheten igen. Vi har frihet att välja vems sanningar vi tror mest på. Och fr.o.m imorgon är det ju annan sorts val-frihet, då blir vi fria från val i fyra år igen.

Men just idag är det alltså domens dag för våra folkvalda. Några kommer att ratas, andra att väljas in.

Du och jag och alla andra som inte förtidsröstat får idag bestämma vad VI tycker är viktigast med t.ex statistiken över arbetande och arbetslösa. "Vi har fler i arbete idag än för åtta år sen", säger Reinfeldt & c:o och slår sig för sina blågula bröst medan andra sidan pekar på att tack vare befolkningsökningen har arbetslösheten ökat. Och i min värld är det väl det som är det viktiga. Man har inte lyckats om fler är arbetslösa nu än då, oavsett orsaken

Det är som att säga att.... Jag tjänar nästan tio gånger mer än jag gjorde på sextiotalet!

En lek med siffror, alltså. Som när ett storföretag har budgeterat för en vinst på 20 miljoner men nettot blir "bara" 15 Mkr. Då anser vissa företag att de gjort FÖRLUST med fem miljoner.

Var det Mark Twain som sa att det finns tre sorters lögn - Lögn, förbannad lögn och statistik. I vart fall är han en av dem som använt detta bevingade uttryck. En annan sanning är att man kan bevisa nästan vad som helst med statistik, det handlar bara om hur man använder den.

Och statistik har vi bombats med nu under några veckor, än mer än annars då det inte är valår. Men idag är det sanningens ögonblick för politikerna, idag får de folkets dom.

Som så ofta då jag suttit här och producerat smörja håller jag också på att tvätta. Men med skillnaden att tvättstugan under mig är nyrenoverad och vi har fått en sprillans ny tvättmaskin. Nu hörs inte längre centrifugen genom betongglovet och tiden för att få kläder och annat rent har minskat rejält.

Idag har vi high-tech i tvättstugan istället för den orangea maskin vi hade förut, enligt en f.d granne hade den byggts av Archimedes himself i antikens Grekland.

Stor är den också, den där nya maskinen. Så stor att det idag räckte med en maskin för att tömma tvättkorgen.

Allt detta är även hängt på tork och ska hämtas upp om ett par timmar. Då jag lagat och ätit frukost samt tillsammans med sonen varit och lagt mina röster i tre lådor i skolans matsal.

Flera gånger tidigare har jag propagerat för att ni ska använda er demokratiska rätt att rösta men jag gör det alltså en sista gång också. Så du som tvekar, gå och rösta! Följ din övertygelse och rösta för det du tror är bäst för landet.

Gör som du själv vill men RÖSTA! Demokratin är inte så självklar som vi kanske tror. Blir det alltför få som utnyttjar den rätten kanske det dyker upp politiker som vill avskaffa eller urholka den!

Och därmed avslutas min privata lilla valkampanj. Min allra sista valrörelse för denna gång blir att ta mig till den närbelägna skola där alla mina barn gått i 6-9 år och gömma mig bakom en grön tygskärm medan jag fyller kuverten.

Sist tillönskas mina kära ordbrukare en angenäm valsöndag i slott och koja i Treriksröset, Smygehuk, Vissetofta, Aneby och Lesjöfors. Samt i alla andra metropoler, avkrokar och bondhålor i vårt avlånga land.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards