Direktlänk till inlägg 14 september 2014

Det gick åt helvete

Av Göran - 14 september 2014 23:04

Strax innan sängen konstaterar jag besviket att det gick åt helvete! Det gick åt helvete för 87 % av Sveriges väljare. Det gick åt helvete för rasistmotståndet, för nästan alla partier utom ett.

Det är dags för självrannsakan nu för alla partier och deras ledare. Nu gäller det att reda ut vad ni gjort fel och vad ni måste ändra på. Och sen genomföra det illa kvickt.

Jag tycker synd om Stefan Löfvén. Han kommer att få uppdraget att bilda en regering men kommer inte att kunna bygga en ministär som har majoritet i riksdagen. Ex.ministern Tomas Bodström stod nyss i TV och tyckte att mittenpartierna (C och FP) borde ansluta sig till Löfvén och sossarna för att få en stark regering.

Det kommer de INTE att göra, det kan jag nästan sätta pengar på. Vilket vore vågat eftersom jag knappt har några.

Tänk er bara OM de skulle gå med på att hjälpa S att regera Sverige. Hur ska de då kunna försöka få nytt fortroende för alliansen nästa gång, Då skulle de alltså från regeringsställning köra valrörelsen ihop med moderaterna EMOT sina egna regeringskolleger.

Så om det, mot all förmodan i världen, skulle bli en regering med de rödgröna ihop med C och FP så är ju blockpolitiken död för alltid och det tror jag varken Lööf eller Björklund vågar.

Just nu känns det mer sannolikt att det blir nyval. Men då kanske SD blir ÄNNU större.

Både vänstern och miljöpartiet försökte hålla skenet uppe och verka belåtna från sina valvakor men jag tror att de är ganska skitnödiga egentligen. Liksom Stefan Löfvén själv. Jag skulle inte vilja vara i hans sits.

Så för en gångs skull är jag glad att jag har det skitjobb jag har. Jag stiger upp imorgon bitti vid pass halv fem, klär på mig, packar matväskan, åker till jobbet och gör mitt i 12 timmar och åker sen hem i två dagar. Sen gör jag ungefär detsamma i två nattskift och belönas därefter med sex dagar ledigt.

Bättre än det som väntar Löfvén? Ja, alla dagar i veckan! Även om han säkert tjänar mer än det dubbla.

Men vad är pengar? Mot ett lugnt och stilla liv?

Intressanta veckor följer...

 
 
Gubbfan

Gubbfan

15 september 2014 18:09

Även om han säkert tjänar mer än det dubbla.
Jo mer än det fyrdubbla skulle jag tro. Socialdemokraternas ledare brukar få en lön från partiet som motsvarar statsministerlönen, dvs ca 160 tusen i månaden.
Men det skall man nog vara tyst om ute på golvet. Viss oro kan spridas bland de som skall permitteras pga att företag gärna flyttar jobb utomlands till sämre löner och osäkrare förhållanden.

Men möjligheterna att få ihop en regering ser mörka ut.
Löfvén har ju stängt dörren för Vänsterpartiet i vanlig fackföreningsordning.
Fast...
Med tanke på landets svåra parlamentariska läge och utlandets sjunkande förtroende för svensk ekonomi (Sjunkande kronkurs) så kommer en del inom alliansen (läs moderaternas nya ledning) att ta sitt ansvar för landet och medborgarna och bilda en sosse/moderat/miljöpartist-regering.
Det kommer att bli en del krumbukter i början, men det är ju ingen konstig lösning. Tre i grunden borgerliga partier regerar ihop.

Men jag håller med dig: Det var ett skitresultat.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Göran

15 september 2014 18:53

Definitivt! Men Mona Sahlin sa faktiskt ett par kloka ord i TV igår kväll då resultatet började bli klart; "Nu måste alla partier börja lyssna på Sverigedemokraterna. Inte själv partiet utan de som röstat på dem."
Kunde inte ha uttryckt det bättre själv. Ta reda på vad de EGENTLIGEN är mest missnöjda med och åtgärda dessa problem. För att resultatet är en misstroendeförklaring mot etablissemanget är glasklart för mig.
Och SÅ många är knappast främlingsfientliga innerst inne?
Hoppas jag...

 
gun

gun

15 september 2014 21:46

Håller med om det är dags att åtgärda problemen som folket är missnöjda med. Skulle inte vilja byta jobb nu med dem.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

18 september 2014 11:32

Nåja för mig gick det just nu åt helvete. Dom kommer att dra in lantbrevbäringen så jag får 8 km till att hämta min post. Det står väl inte på innan man drar in telefonen också. Vi har här Sveriges dyraste skatt och dessutom högre skatt för att jag är pensionär och har det extra taskigt ställt. Inte tror jag att det gör någon som helst skillnad vilka som styr. Dom sitter där i Stockholm och har ingen koll. Hela sverige ska leva känns verkligen som ett hån.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards