Direktlänk till inlägg 13 juni 2015

"Är ´nte e´kônstut" - Del 2

Av Göran - 13 juni 2015 21:07

http://www.mikewaxman.se/2015/06/13/11114850-alla-lyssnade-inte-pa-mor-far/


Måste lägga in länk till detta genialiska inlägg. Bilden i sig är inte alls rolig men med den bildtexten blir den närmast hysteriskt kul. En av de bloggar jag gillar att läsa och just detta inlägg tycker jag förtjänar lite extra uppmärksamhet! 

Eller vad tycker du?

EN annan länk jag kände att jag måste lägga ut är den här...  

Anlednigen är att då jag gick hem ikväll efter att ha liftat med en arbetskamrat till Statoilmacken här ovanför kände jag så tydligt doften av blommande hägg. Samtidigt som jag såg i villaträdgårdarna hur syrenerna blommade för fullt. Häggen är alltså på väg att blomma ut medan syrenerna precis startat sin blomning.

Det fick mig att känna att jag måste ge mina kära ordbrukare möjligheten att själva upptäcka storheten hos min husgud Lundell. Låten ligger ju verkligen rätt i tiden. Vi befinner oss ju precis där just nu - mellan hägg och syrén!

Annars känner jag efter att ha läst andras bloggar om mina hjärtefrågor att jag måste återkomma till ett av mina favoritämnen - den svenska rasismen och SD;s inverkan på den.

"Är´nt e kônstut" som jag skrev för en tid sen att... Det finns ett enda parti i Sveriges riksdag som har infört nolltolerans mot rasism. Men ändå är det just detta parti som lockar flest rasister...??? Och som är allra mest fokuserade på att tala om att de INTE är just rasister.

Vad är det som gör att de andra etablerade partierna inte känner samma behov av att tala om att de INTE är rasister?

Jag räknar kallt med att mina kära ordbrukare är minst lika smarta som jag och därmed själva kan räkna ut hur det förhåller sig med den saken. Och låter därmed det hela bero...

Rasism är för mig det kanske allra sämsta av sidorna av oss människor. Flera gånger tidigare har jag ifrågasatt om de där som är livrädda för afrikaner, asiater med mera har tänkt igenom sina åsikter. Om de är konsekventa och vägrar köpa t.ex ägg med bruna skal, hundar eller andra husdjur med mörk päls etc.

För enligt deras logik är det just de ljusa färgerna som är lite bättre, lite smartare, lite mer acceptabelt.

Men äggen smakar ju exakt likadant oavsett färg på skalen!

Och hundarna är inte dummare för att deras päls är brun eller svart så varför skulle människor vara sämre/bättre beroende på hudfärg eller religion?

Religion är ännu en sån där konstig sak som jag inte fattar mig på. Idag är många svenskar livrädda för islam. Tror att muslimer är jättefarliga p.g.a att deras tro inte är exakt likadan som vår. Men frågan är snarare om någon religion orsakat mer lidande och plågor än just kristendomen. Hur många liv har inte släckts, hur många liv har inte förstörts i kristendomens namn?

Tänk över det innan ni fördömer islam eller andra trosinriktningar. Religioner i sig är inte alls farliga - det som vi ska akta oss för som pesten är extremism och fundamentalism.

Islam är en fredlig religion, liksom kristendom, judendom eller whatever. Det som gjort religionerna hotfulla är fundamentalisterna, extrremisterna.

För egen del känner jag att det obegripligt att så många i vår upplysta tid fortfarande behöver ha dessa låtsaskompisar. För mig är Gud, Allah, Buddha eller Jesus ungefär lika trovärdiga som Robert Lind i Kramförs eller "Hemlige Mållgan" i böckerna om Alfons Åberg.

Naivt? Ja, kanske det. Men i så fall skäms jag inte alls över att vara just naiv.

Så sköt om er, kära ordbrukare i Nianfors, Mårbacka, Kårböle och Mattmar! Ses gör vi säkert igen. Nån gång!



 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

14 juni 2015 00:26

Den låter skäms inte för sig och passar ju precis just nu. Här slår väl inte syrenerna ut ens till midsommar men häggen blommar i alla fall och sprider en härlig doft över landet.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards