Direktlänk till inlägg 18 juni 2015

Om bil och buss och lite om midsommar

Av Göran - 18 juni 2015 06:43

Vill ni ha ett gott råd? Eller... föresten, ni får det vare sig ni vill eller ej - skaffa aldrig bil! Och om ni ändå gör det - skaffa aldrig en gammal, skruttig, rostig rishög som när som helst ger dig obehagliga överraskningar.

Ja, just precis, min gamla blå SAAB, som jag trots allt allra innerst inne älskar djupt, är i onåd igen. Den står just nu på verkstaden och skäms och jag och mitt bankkonto är mäkta irriterade på den.

Natten mellan måndag och tisdag skulle jag sluta halv två på morgonen eftersom jag var kallad på möte kl. 12:30 på dagen. Dotra slutade klockan ett och skulle plocka upp mig på vägen hem.

MEN... Då fick plötsligt SAAB-helvetet för sig att gå i strejk. Varken hot eller böner hjälpte, den var stendöd.

Hos min lokala bilskruvare sa datorn att det är ett gas-spjäll som måste bytas.

Nytillverkat hos märkesfirman kostar detta runt sjutusen kronor så det blev att besöka bildelsbasen på nätet och handla där istället. Frågan är väl om bileländet ens är värt sjutusen i fungerande skick så de summorna lägger jag inte på reservdelar. Sen hoppades jag i det längsta att de skulle leverera snabbt och att det skulle anlända hit igår. Men se det gjorde det ju inte. Så min enda möjlighet att inte vara bil-lös hela helgen är att det sms-plingar till i telefonen ganska snart så jag får försöka hitta ett sätt att snabbt ta mig i till stan och tillbaka. 

Men jag misstänker att med min tur(?) så kommer kanske detta sms i bästa fall på eftermiddagen då Magnus bommat igen sin fordonsklinik och åkt hem för att fira midsommar. 

Så... det lär inte bli nåt av med att åka varken till syrrans stuga eller till ex-svärisarnas för något midsommarfirande. Det lutar åt att helgen får avnjutas från soffhörnet. 

Men nu är det väl egentligen ingen större katastrof, nog överlever jag det också. Matjessill finns och lite färskpotatis kan jag gå och köpa på Tempo här i området. Och om minnet inte lurar mig så ligger det en halvflaska Ålborgs jubileum baktill i kylskåpet nånstans så jag kan skåla in helgen med dotra eller hennes katt utifall avkomman väljer att fira nån annanstans. Sill och snaps därtill alltså!

Dessutom arrangerar den lokala hyresgästföreningen midsommarfest nere på badstranden ett stenkast härifrån om jag skulle drabbas av lust att dansa runt stången. Men den risken är i det närmaste helt obefintlig. Som jag har berättat tidigare är detta inget som lockar mig det minsta. Jag kan för all del gå dit men att skutta omkring och leka danslekar håller jag mig undan ifrån. Med ålderns och överviktens rätt om inte annat.

Har man inte bil får man gå, cykla eller åka kommunalt. Men det där sistnämnda är inte så enkelt som det låter. I lokalpressen har jag sett att många insändarskribenter har skällt på lokaltrafiken här. Att bussen ofta helt sonika inte kommer alls. Att den är sen är visst mer regel än undantag men att den inte kom överhuvudtaget trodde jag var överdrivet. Men idag vet jag bättre!

I förrgår efter mötet på jobbet stegade jag iväg till hållplatsen i god tid innan bussen skulle komma. Och där väntade jag. Och väntade. Och väntade.

28 minuter efter utsatt tid och därmed bara två minuter innan nästa buss enligt tabellen skulle komma har jag plötsligt turen att Magnus (min bildoktor) kommer förbi och får syn på mig, stannar och plockar upp mig.

Likaså igår eftermiddag då jag tänkte åka till Kvissleby för att handla lite på ICA lyste bussen med sin frånvaro.

Efter nästan tjugo minuters väntan gick jag då istället över gatan till hållplatsen åt andra hållet och beslöt åka till stan istället. Eftersom DEN bussen då borde vara på G.

Men då fick jag syn på den buss jag väntat på uppe på f.d E4 och skyndade mig tillbaka till ursprunglig hållplats. 

Jag tänkte för nån sekund att jag skulle gnälla lite surt över förseningen men damen bakom ratten hade ett så vänligt leende att jag lät bli. Jag tänkte att det ju knappast var hennes fel så varför skulle jag spy galla över någon som log så vackert när jag betalade? Ingen hade ju blivit varken hjälpt eller lyckligare av det.

Som tur är har jag ju i alla fall en fungerande cykel igen. Så jag får väl använda den om jag behöver ta mig från A till B eller nån annanstans. Tyvärr kan jag inte lasta så värst mycket på den eftersom pakethållare saknas. Möjligen ligger det en gammal cykelkorg i förrådet som jag kan hänga på den. Och jag har redan lagt in i minnet att inhandla och montera en pakethållare så fort Magnus & c:o har botat SAAB-ens krämpor så man tar sig till Biltema.

Hur glad min egen blir är tveksamt men till er, käraste ordbrukare, önskar jag en sjusärdeles fantastisk midsommar.

Ta det vackert med snapsar och annat så det inte blir för er som för midsommarfirare Lindeman i Hasse Alfredssons tappning. ("Jag törs inte ta av mig hatten för då springer huvudet i bitar!")

Med det sagt önskas härmed trevlig midsommar i Harstena, Öregrund, Lysekil och Junibosand. Som en u-båt dyker jag upp igen. Förr eller senare...

 
 
Micke

Micke

18 juni 2015 07:45

Nej gamla bilar ska man undvika. (Precis som dagens bussar gör med en själv). Trevlig midsommar! :)

/M

http://zeunertz.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

18 juni 2015 14:33

Nu tycker jag synd om dig och förstår precis hur du känner. Inte för det missade midsommarfirandet utan för trasig bil. Min bil går också som skrutt nu men jag hoppas att den går till sig men jag vågar inte åka på några långturer utan får hålla mig där jag känner folk som kan hjälpa om jag blir stående på vägen. Hoppas att det inte blir för dyrt för dig. Det har en förmåga att bli det men var glad att du har en gammal bil. Brukar gå att få billigare reservdelar i alla fall. Ha en bra midsommar i alla fall Kram

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

18 juni 2015 14:36

Hmmm... det jävliga är ju att de nästan aldrig "går till sig" av sig själva. Tvärtom så brukar det bli sämre och sämre. Jag har hämtat det där spjället nu och lämnat det på verkstaden så chansen finns att de fixar den innan de går hem. Men jag törs liksom inte hoppas för mycket...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 13 maj 08:23


Den trettonde idag. Men inte fredag den trettonde som jag hade som rubrik på mitt hittills enda blogginlägg för detta datum. Lite märkligt att det bara finns ett eftersom jag redan för två år sedan satte upp målet att varje datum på året skulle inneh...

Av Göran - Söndag 12 maj 06:08

Ibland undrar jag om demensen redan börjat smyga sig på mig. Fast om jag bara tänker efter en aning så vet jag ju att det inte är nåt nytt. Att då och då vara lite disträ är kanske en del av min personlighet. Då låter det genast mindre negativt. Bä...

Av Göran - Lördag 11 maj 11:18

Nu är det en tid på året som jag, som barn och tonåring, såg fram emot rätt länge. Eller... Rättare sagt så är det  TVÅ tider på året som jag såg fram emot då. Samtidigt dessutom! Dels är det ESC-finalen ikväll. Stora "Mellon" alltså. Fram till kan...

Av Göran - Onsdag 8 maj 10:20

"Alla klagar på vädret men ingen gör nåt åt det!" Nej, hur skulle vi kunna det? Men klaga kan vi ovh klaga har vi (jag) rätt att göra idag. Maj månad är åtta dagar gammal och utanför fönstren yr det snö i luften.  SNÖÖÖ!!! I MAJ??? Ska det VARA s...

Av Göran - Lördag 4 maj 20:06


Bortrest i några dagar och fick möta våren i sin prydno nere i Södemanland. Men sen jag kom hem till Sveriges midja har det hänt massor här också när det gäller utveckling av ny årstid. Efter två dagar med strålande sol fråb klarblå himmel och förs...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards