Direktlänk till inlägg 13 september 2015

Reinfeldts A-kassa

Av Göran - 13 september 2015 20:05

Ser i bladen på nätet att vår förre landsfader Reinfeldt plockar ut dryga 150 lax i riksdags/statsrådspension i månaden TROTS att hans företag genererar miljoner varje månad. 

Och så säger folk att man inte kan leva på A-kassan! Nog måste väl det vara en överdrift? Om jag ska vara ärlig, och det ska man väl(?), så är det inte utan att jag börjar fundera på att avgå jag också. Och kvittera ut MINA 150 000 varje månad istället för att slita hund i en varm och skitig fabrik för knappt en femtedel av vad Fredrik får.

Han försvarar sig med att han följer de regler som gäller. Precis som Juholt gjorde. Och Göran Persson före honom.

Det har alltså inget med partitillhörighet att göra. Sossar är lika goda kålsupare som moderutter och andra.

Finns Lars Törnman fortfarande? Han i Kiruna som vägrade dubbla arvoden, om ni minns. Eller har pressen grävt fram skit om honom också så jag blir ännu en illusion fattigare?

De här människorna har missat en viktig sak! (Ja, Reinfeldt, Juholt och Persson m.fl.)

De har följt gällande regelverk och kan därför inte åtalas eller ens ställas inför KU. 

MEN...

De glömmer att det arbetande folket, såna som ni och jag, har en annan uppfattning om heder och ära. Vi som stiger upp innan de själva ens lagt sig ibland och går till fabriken, äldreboendet, förarhytten på bussen eller lastbilen.

Bland oss finns det aldrig nån tveksamhet om vi följt gällande regler om bostadsbidrag, fallskärmar och liknande.

Hos oss finns inga fallskärmar! Ramlar man på botten så är det ju nära till golvet/marken och man får helt enkelt göra som Torsten Flinck och resa sig igen.

När får vi uppleva att en avgången politiker säger att han/hon inte ska ha någon fallskärm eftersom han/hon klarar sig alldeles utmärkt ändå? När tackar en avsatt minister nej till avgångsvederlag eftersom "det finns andra som behöver dessa pengar mycket bättre än jag som redan är priviligierad"?

Är det underligt att politikerföraktet växer? När undersköterskor, fabriksarbetare och lokalvårdare ständigt får höra att "det finns inget utrymme för höjda löner" men i nästa stund får läsa om hur de höjer sina egna arvoden.

Men vad händer i det lilla landet "Lagom" däruppe i norr? I Anslagstavlans och mellanmjölkens land.

Jo, det dyker upp politiker som pekar finger åt flyktingar och säger att det är de som kvaddar vår ekonomi. Och den vilsna pöbeln tror dem och börjar genast spy galla över flyktingar och rumänska tiggare.

För 40 år sedan hade troligen extremvänstern skördat stora framgångar men idag är det högerpopulister som profiterar på det växande politikerföraktet.

Men det finns trots allt lite ljus i detta mörker. Mer och mer tyder på att lille Alan som spolades iland i Bodrum, Turkiet död, drunknad, ändå kanske blev den som fick opinionen att svänga.

Hatarna har försökt med att psåtå att bilden var arrangerad, att det var familjens eget fel eftersom de steg ombord på en fallfärdig båt. Men min känsla är ändå att empati och medmänsklighet håller på att vrida pendeln åt andra hållet nu. För vem kan vara oberörd inför ett litet dött barn?

Låt oss hoppas att det är på det sättet! Att lille Alan blir symbolen för grymheterna i Syrien och andra krigshärdar. Symbolen för att vi måste hjälpa våra medmänniskor efter bästa förmåga. Nästa gång är det kanhända vi som behöver den hjälpen. Jo, jag vet att det låter inte så sannolikt men som Gunde Svan brukar säga; "Ingenting är omöjligt!"

Vi tror att vi kommer att ha det som nu i all framtid men det ska vi inte ta för givet. Demokrati är ingen naturlag! Inte ekonomiskt välstånd heller! Eller fred, för den delen...

Tänk på det, kära ordbrukare i Flen, Graninge, Hyltebruk och Svedala!

 
ANNONS
 
Micke

Micke

14 september 2015 10:53

Jag tror inte att vi kan anklaga dessa fallskärmshoppare direkt. Det är ju ändå någon som godkänt dessa gigantiska fallskärmar. Det är bara svärmorsdrömmar som Gustav Fridolin som avsäger sig sånt där extra påslag om han blir erbjuden.

/M

http://Zeunertz.bloggplatsen.se

Göran

14 september 2015 11:18

Nja, regering och riksdag fattar ju själva besluten om såna där avgångsvederlag så nog är de ansvariga.
Men du har en poäng - Skulle man själv säga nej till 150 Lax extra i månaden. Kunde kanske bli bra att ha på kistbotten när det blir sämre tider...

 
skogsnuvan

skogsnuvan

14 september 2015 11:35

Å vad jag gillar dig. Om jag kunde skriva lika bra som du så skulle jag skriva precis likadant. Politiker är politiker vilket parti dom än tillhör och verkar vilja tjäna massor med pengar på att bara ljuga och prata skit Att dom inte skäms men i så fall har dom väl inte blivit politiker

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

14 september 2015 12:01

Tack min vän! Jo, jag har kommit till den insikten att inga politiker är att lita på. De skor sig själva i första hand och försvarar sig med att de bara följt reglerna. De regler som de själva varit satta att bestämma över...

 
Gubbfan

Gubbfan

14 september 2015 16:02

Kan inte annat än att hålla med.
Men man tycker att dessa politiker borde vara så ärliga så att de erkände att det handlar om girighet. Att de är HAGLADA!
Men kanske börjar det vända lite i alla fall.
Läste att i England hade deras motsvarighet till socialdemokraterna med stor majoritet valt en ny ordförande som bl a har gjort sig känd för att han gått ut med att han representerar folket och inte skall ha några förmåner, att politikernas uppgift är att värna de som hör hemma bland de sköra och värnlösa, att han röstat mer än 500 gånger mot Labours högervridna förslag i parlamentet.
Kanske kanske kanske...

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Söndag 15 dec 20:59

Bara en dryg vecka kvar nu. Till det där som man längtade så vansinnigt till i barndomen. Idag ser jag mer fram emot att det ska vara över än mot själva julen. Hur det blir i år vete gudarna. Möjligen sitter vi här och ugglar för oss själva, yngsting...

Av Göran - Lördag 14 dec 21:31

Jag tycks vara inne i ett stim just nu. Från att ha haft 8-20 besökare per dag får jag pllötsligt 50-60 och t.o.m mer vissa dagar. Man undrar ju om det är någon slumpgenerator i det stora högkvarteret som hängt sig och skickar alla som slumpar runt j...

Av Göran - Fredag 13 dec 21:14

Fredag den trettonde går mot sitt slut utan att några allvarliga incidenter inträffat. Åtminstone inte för mig. Tvärtom skulle jag väl snarare säga eftersom Timrå spelade ut Karlskrona på hemmaisen ikväll och vann med klara 5-1. Siffrorna kan ju lj...

Av Göran - Torsdag 12 dec 21:49

Bromsade in och mellanlandade här ett slag innan sängdags. Kanske blir det ett inlägg, kanske inte. Beslöt mig för att låta fingrarna dansa på tangentbordet för att se om de kan skapa något värt att publicera eller inte. Arbetsveckan lider mot sitt...

Av Göran - Måndag 9 dec 20:11

När jag går och lägger mig ikväll, om någon timme eller så, är det ett helt år tills jag vaknar. Eller? Jo, men det måste det ju vara för då jag lägger mig är jag sextioett och imorgon bitti blir jag sextiotvå. Och det är ju en skillnad på ett år. ...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se