Alla inlägg den 16 mars 2015

Av Göran - 16 mars 2015 00:08

Uppesittarkväll. Men om en knapp timme ska jag åka till andra sidan stan och hämta hem arbetande dotter från jobbet. Och jag klagar inte - igår och i förrgår slutade hon klockan fyra på morgonen så ett blir en betydligt mer tolerabel tid. Men ingen mening att lägga sig innan, känns det som. 

Så... jag sitter väl här och försöker krysta ur mig ett inlägg. Vi får väl se hur det går med det...

För ni ska veta att för det mesta blir det inget alls. Ingen (inte ens jag själv) vet hur många blogginlägg jag påbörjat men sedan refuserat och bara låtit försvinna. I de flesta fall är detta defintivt till läsekretsens fromma för de texter jag kastar är alltså ännu sämre än de jag publicerar. Vilket öde dessa rader går till mötes står ännu skrivet i stjärnorna.

För en gångs skull tittade jag på hela Wallander-filmen ikväll och som vanligt var den välgjord. Men jag börjar ana att Henning Mankell är på väg att avliva eller åtminstone pensionera sin huvudperson eftersom Kurt tydligen har drabbats av Alzheimers. Och det fattar väl alla som träffat någon med denna fruktansvärda sjukdom att då blir det svårt att vara mordutredare.

Hallåmannen i TV4 sa innan att "nästa helg sänds den näst sista Wallander-filmen" i denna omgång och jag har mina aningar att det är den näst sista för gott också.

Bra, på ett sätt, för jag tycker att man ska sluta innan det går slentrian i både manusförfattande och skådespelarnas jobb med rollerna. Har svårt för evighetsserier som bara pågår och pågår.

Hur många Beck-filmer har man t.ex gjort?

Nu har ju filmerna med Peter Haber som Beck inte mycket med böckernas Martin Beck att göra. De skrevs i en annan tid än denna och hade man velat göra dessa filmer på det röda sjuttiotalet hade troligen både Maj Sjöwall och Pehr Wahlöö slagit ifrån sig. Ni som minns böckerna kanske också kommer ihåg att de flesta av Becks kolleger hade ganska radikala åsikter. Huvudpersonen själv yppade dock aldrig några politiska värderingar vad jag minns.

Däremot var han humanist precis som de flesta av sina närmaste medarbetare.

Inte heller hade han någon granne med stödkrage som stod på balkongen och frågade om han ville ha en stänkare utan det är nåt som manusförfattarna själva lagt till.

Och självklart har de rätt till sin konstnärliga frihet att göra som de vill. När Bosse Widerberg filmade den utmärkta romanen "Den vedervärdige mannen från Säffle" (Filmen "Mannen på taket")  på 70-talet fanns de folk som klagade på att han tagit bort de två svårt korkade skånefödda ordningspoliserna Kristiansson och Kvant ut handlingen. Men Widerberg röt ifrån och sa att om folk ville se Kling och Klang så kunde de titta på Pippi Långstrump.

Nuförtiden finns det rätt gott om både Klingar och Klangar i de där filmerna tycker jag. Men så är ju inte heller BW inblandad varken i dem eller andra filmer längre eftersom han lämnat jordelivet.

Nej, det var bättre förr - ju förr desto bättre!

Det mesta både i världen och TV förändras ju. På gott och ont.

Bara anslagstavlan består. Det svenskaste av TV-program!

Det måste väl föresten (näst efter Aktuellt och Sportspegeln) vara ett av de äldsta programmen i landet...?

Så härmed K-märker vi Anslagstavlan, tycker jag! K-märk också den där lilla sången från sjuttiotalet som ofta ingick i AT. Minns ni den? 

"Anmäl alltid ändrad inkomst till försäkringskassan för din egen skull!"

Så sjöngs det men efter ett tag blev den så välkänd att den blev instrumental och man spelade endast de fem sista tonerna på xylofon, eller nåt. (... för din egen skull...)

Måste vara jordens enda sångtext som innehåller ordet "försäkringskassan", därav K-märkningen. Inte ett ord om hjärta eller smärta. Men så kom den aldrig in på svensktoppen heller.

Det lär dock Måns Semmelröv (eller vad han nu hette...) göra med sin mellovinnare från igår kväll. Jag såg av och till och tyckte att de flesta av låtarna var förvillande lika. (Utom jojken förstås!)

Dessutom är jag lite rädd att han kan vinna hela skiten framåt maj. Av de utländska jurygrupperna fick han tolvpoängare nästan överallt så låten blev poppis i stora delar av Europa.

Vi får hålla tummarna för att Ukraina, Island, Cypern, Azerbadzjan eller Serbien/Montenegro har nåt vassare. Så vi slipper betala för eländet nästa år.

Det börjar bli dags att be en bön att bilen startar då jag går ut om en stund för att hämta dotra.

Ordbrukarna önskas därmed en fortsatt fin måndag och att även resten av denna nya vecka blir så bra den kan.

Så... äsch, det får duga, jag publicerar skiten! Det står ju folk fritt att läsa eller låta bli så ni får skylla er själva!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards