Direktlänk till inlägg 5 januari 2017

Snart midsommar

Av Göran - 5 januari 2017 08:07

2017 har rullat igång så sakteliga. De fem dagar som hittills gått pekar väl inte åt något särskilt håll. Mne jag misstänker nog ändå att det blir som jag skrev här senast - att det blir ett hundår till!

Som alla år. Närapå, i alla fall.

Ledig som jag är tänkte jag unna mig lite nattsudd under den gångna natten. Jag steg upp vid ettsnåret och boade ner mig i soffan för JVM-finalen mellan Kanada och Sverige. Men man är ju inte 25 längre, jag orkade bara första perioden. Sen var det bara att släcka ner och krypa tillbaka ner i bingen.

Vilket ju förde det goda med sig att jag slapp sitta och bli förbannad för att våra svenska pojkar inte rådde på Kanada i en slutspelsmatch nu heller. Inget JVM-guld eller silver detta år, alltså

Så nu sitter jag här och gruvar mig för att gå ut och försöka få bort snön från Madame Citroen såpass att hon kan ta mig till Willys. Från fönstret här ser hon ut som en igloo ungefär efter gårdagens ihärdiga snöande. Där har hon stått sedan i tisdags morse då jag kom hem från sista nattskiftet. Motorvärmarkabeln sitter visserligen i men med den korta tid som den får verka (startklockan som bestämmer) så finns inte en chans att snö och is ska smälta. Särskilt med tanke på att kvicksilvret visar -20.

Har inte mått så vidare bra senaste dagarna vilket är del av förklaringen till att jag inte varit ute nånting. Dessutom hade jag tvättstugan igår så jag hade att göra ändå. Men idag måste jag så då får man låta bli att känna efter så noga hur man egentligen mår. Handla är nödvändigt och sen vid tolvtiden är jag kalllad på ett möte på jobbet.

Så det är väl bara att ta sig i kragen och bita ihop!

Imorgon har jag bjudit hit syster och svåger på middag så då får jag så lov att må tillräckligt bra. Vi har länge pratat om att börja bjuda hem varandra lite mer regelbundet. På vanlig vardagsmat, alltså.

Det blir alltså ingen oxfilé eller sjötunga Walewska. Men knappast blodpudding eller kålsoppa heller utan nånstans mitt emellan. Jag tänkte koka ihop en gryta gulasch och servera med antingen ris eller potatis. Både värmande och gott i vinterkylan.

Då behöver man kött. Högrev, tänkte jag. Och det brukar de nästan alltid ha till vettigt pris på Willys liksom de grönsaker jag också behöver för denna ungerska läckerhet. Ett glas rött smakar bra till den så det får allt bli en sväng till Systembolaget också.

Annars... så är jag ledig till och med lördag. På söndag morgon är det måndag för mig och då min fredag kväll infaller nästa tordag morgon är det åter dags för 14-dagarsledigt. Så här års känns det nästan som om de kommer stup i ett, de där långa ledigheterna. På gott och ont.

Visst är det skönt att vara ledig men jag hade hellre behållit min rätt till sommarsemester. 14 dagar i januari eller november är liksom inte njutbart på samma sätt som 4 sommarveckor.

Men det är ju som det är med det så det är bara arr "gilla läget"!

Inte var det väl nån större mening med detta blogginlägg men jag lägger ut det i alla fall. För att visa vem det är som bestämmer på denna blogg, om inte annat.

Kanske lyckas jag bättre nästa gång, kanske inte. Sköt om er i kylan och mörkret, kära ordbrukare i Moheda, Bollstabruk, Listerlandet och Åmål.

Och minns att om bara lite mer än fem månader...

SÅ ÄR DET MIDSOMMAR!


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

5 januari 2017 10:28

Usch för vintern. Snöar det inte så är det svinkallt och det är det här idag 31 grader kallt. Vi skulle åka till Bräcke och hälsa på AMV och Gubben för att få träffa lite folk men vi får se om bilen startar annars får vi väl häcka inomhus och elda.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Göran

5 januari 2017 12:01

Som sagt... snart midsommar! ?

 
Hemmamammafru.bloggplatsen.se

Hemmamammafru.bloggplatsen.se

5 januari 2017 22:33

Vi är på skidsemster! Här i Sälen! Dalarna! Kläppen! Det är svinkallt här minus - 25 grader! Vi håller mest inne i stugan nu. I natt var det kallt. I natt och i morgon så kommer det blir lika kallt skulle jag tror.

http://hemmamammafru.bloggplatsen.se

 
gun

gun

6 januari 2017 15:19

Även här nere på mina bredgrader har vi fått smaka på kylan -20 grader... burr!!
Håller med dig om att det är bloggägaren som äger sin blogg!!
Ha en trevlig kväll
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Göran

6 januari 2017 15:28

Tack och detsamma tillbaka!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards