Direktlänk till inlägg 28 april 2018
Det var ju hockey på TV i eftermiddag. Så... jag bjöd mina två vuxna barn på hämtmat för att slippa gå ifrån. Dåligt föredöme, kanhända, men har jag inte fått hyfs på dem under 22 respektive 24 år så tror jag att en pizzeriamiddag hit eller dit inte gör någon större skillnad.
Den lokala bagaren levererade snabbt och bra dotras falafeltallrik, sonens kebabdito samt min fläskfilé med stekt potatis. Fast... det sket sig ju just där. På fläskfilén, vill säga.
Maten var helt ok i realtion till pris och annat men köttet i min vita frigolitlåda var INTE fläskfilé. Utan det där torra substitutet som något ljushuvud kommit på att kalla fläsk-ytter-filé. Som alltså INTE är filé utan vanlig simpel fläskkotlett utan ben. Kotletter i all ära, det var söndagsmat i min barndom, men nog bär de mera vardagens prägel än äkta vara.
I butiksdiskarna gör det mig mindre för där ser jag såklart skillnad på kotlett och filé. Men om en resturang skriver fläskfilé i sin meny så ska det, förbanne mig, vara det också. Man kan ju ha bådadera på matsedeln och kalla dem för respektive rätt namn men som det här blev så känner jag mig faktiskt lite lurad.
Undrar förresten vem som hittade på det där med "ytter". För jag har då inte sett någon stor prisskillnad då butiken haft både benfri kotlett och fläskytterfilé. Blir köttet mer attraktivt att köpa? Eller?
Jag menar; En fläskkotlett är ju alltid en kotlett oavsett vad vi kallar den. Ska vi börja flasha till en massa annan mat också. Man kanske kan sälja färdigskivad falukorv och kalla det falufilé. Och därmed höja priset några kronor...
Eller "Pudding de sang" (franska) om blodpudding.
Chou Fleur Duchesse funderar jag på att laga imorgon. Hur många av ordbrukarna vet vad det är? Hand upp!
Ganska enkelt egentligen. Pomme Duchesse vet väl de flesta att det är potatismos som spritsats ut vackert och gratinerats till vacker färg i ugnen. Chou Fleur är franska för blomkål - alltså samma sak fast med blomkålsmos. Rekommenderas varmt, för övrigt!
Nej, låt saker få fortsätta heta som de hetat i generationer bakåt. Avslutar med att fritt citera min släkting Gustaf Fröding. Som verkar ha varit en förståndig karl. Åtminstone innan drycken ABsint fick en för stor plats i hans liv på ålderns höst...
"Strunt är strunt och snus är snus
Om än i gyllne dosor
Men rosor i ett sprucket krus
Är ändå alltid rosor.."
Kvalitet segrar alltid till sist, alltså. Hur man än förpackar eller döper om det!
Som de flesta av mina trognaste ordbrukare redan vet så funderar jag en hel del över likheter och skillnader mellan Sverige förr och nu, mellan Sverige och världen. Och då framför allt skilnaderna mellan oss och USA. Och jag vill, för död och pina,...
Nästan nyss var det vinter. Sen kom våren smygande på tårna men motades ut av senkommen snö igen. Som inte stannade så länge utan försvann på några dagar. Men man hann knappt ens njuta av våren för de senaste tre dagarna har vi haft nästan sommarvä...
På mitt förra inlägg fick jag en kommentar från Krister. Han skrev att reklamen spaltade upp min blogg alldeles för mycket. Jag svarade lite uppgivet att jag var medveten om saken men inte visste vad jag skulle göra åt det. Det vet jag nu. Och har ...
Succé även igår i hockey-VM för vårt käraste landslag, Tre Kronor. Igår var det Tysklands tur att få en lektion i "hur den svenska grisen biter". Citatet vet jag inte varifrån det kommer men jag gillar att använda det emellanåt. Det blev rena, rama...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|