Direktlänk till inlägg 10 september 2018

En blå-röd-grön röra

Av Göran - 10 september 2018 09:28

Så var det över då! Fast ändå inte. För avgjort blir det inte förrän varenda röst är räknad och förmodligen omräknad x antal gånger. Läste en krönika av Åsa Linderborg i Aftonbladet och kände att precis så är det ju!

2006 och 2010 vann moderaterna på att låtsas vara de nya socialdemokraterna. D.v.s föra en politik som gamla sossar kände igen sig i. Förra valet och detta går SD starkt framåt genom att låtsas vara "de nya socialdemokraterna". Man talade om 50- och 60-talen som sin idealvärld och vilka var det som regerade då?  Jo, Erlander och Sträng m.fl som årligen genomförde reformer som stegvis hela tiden gjorde Sverige till ett ännu bättre land att leva i.

Min egen politiska övertygelse kommer också från samma håll. Men jag har i ett par decennier känt att S av idag inte är det parti jag vill. 

Vänsterpartiet har också lagt fram en politik som påminner mycket om gamla sossarna och de gör i år sitt bästa val på många år. Medan orginalet, SAP. gör sitt sämsta val sedan allmän rösträtt infördes.

Kanske Löfvén & C:o skulle ha konsulterat historieböckerna innan man lade fast körschemat för valrörelsen. Lockat med reformer som folk vill ha. Typ den om att låta tandvård omfattas av högkostnadsskyddet istället för den där extra veckan föräldraledigt till barnfamiljerna. Som ingen människa frågat efter.

Det Sverige som jag innerligt älskar byggdes med sociala reformer och man hade regeringsmakten som i en liten ask i val efter val. Politiken syftade till att göra livet lättare för de breda massorna och massorna belönade dem med sina röster år efter år.

Nu har moderaterna knyckt en hel del från den gamla tidens socialdemokrati och dessutom pressat ner skatterna även för vanlikgt folk. Ungefär samma politik har SD predikat. Med tillägget om invandringen förstås.

Som Åsa skriver tycker också jag att KD är ungefär samma sak som SD fast utan den historiska belastningen.

Nej, mitt tips till Löfvén blir att han ska gå tillbaka till sina egna rötter. Åk upp till Ö-vik och hälsa på dina efterträdare på Hägglunds verkstadsgolv. Fråga dem vad de tycker är viktigast och jag lovar att plånboksfrågorna kommer att toppa deras agenda. Det är förnyelsen av partiet som har drivit deras väljare i armarna på Kristersson och Åkesson.

Hur någon ska kunna regera Sverige övergår mitt förstånd. Men kanske visar det sig att löftena att aldrig regera med SD bara var fagra ord. Kanske makten lockar mer än hedern. Som för miljöpartiet som lagt sig platt för S i fyra år och knappt fått gehör för något av det man gick till val på 2014. Men så blev de hårt straffade av sina väljare också!

Det är ju faktiskt så att de inte kan känna sig säkra på att klara spärren på 4 % förrän rösterna är färdigräknade.

Nej, det känns inte alls bra med det resultat vi fick. För även om jag fortfarande hellre ser en rödgrön regering än alliansen så vet jag ju att skillnaderna blir marginella.

En blå-röd-grön röra skrev jag i rubriken. Och alla som någon gång har blandat alla färgerna i en ask vattenfärger vet ju att då blir det... Just det, BEIGE-BRUNT! Och vem vill ha det?

Idag startar käbblet igen. Alliansen kräver Löfvéns avgång och vi får väl se hur det går. Men jag tror att den enda som gladeligen skulle försöka bilda regering just nu är JImmy Åkesson. Men tack och lov vet(?) jag också att det aldrig skulle kunna lyckas.

Eller kan det det...?

Klicka på hyperlänken i början av bloggen och läs själv Åsa Linderborgs utmärkta krönika!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards