Direktlänk till inlägg 14 september 2018

Tack "Zäta"!

Av Göran - 14 september 2018 19:25

Jo, jag vet att det blivit mycket sport på sistone och att några av mina ordbrukare inte är så glada åt det. Men det kan liksom inte hjälpas, en dag som denna.

Henrik Zetterberg, det största Medelpad har fått fram inom hockeyn tillsammans med Lennart "Lillstrimma" Svedberg, har bestämt sig för att pensionera sig från hockeyn. En kille jag följt genom hans karriär ända från J18-spel till A-laget i Timrå för 17-20 år sedan och genom en lång NHL-karriär där han skaffar sig respekt i hela  hockeyvärlden genom sin unika skicklighet.

Bara 18 år gammal var han nyckelspelare i det Timrå IK som tog steget upp i dåvarande elitserien efter 18 är på hockeyns bakgårdar i division 1 norra och senare allsvenskan. Och det var också mycket tack vare honom som TIK inte bara hängde kvar utan etablerade sig på nytt i högsta serien.

Jag ska inte alls påstå att jag känner honom personligen för det gör jag inte. Men jag har träffat honom ett par gånger. Första gången var han nog inte mer än 8-9 år då han var lekkamrat åt den yngre av mina två systersöner på somrarna.

Hans släkt hade stuga där också jag och min familj brukade tillbringa somrarna. I mina späda år var det hans farfarsfar med fru som ägde den och senare Henriks farfar. Hans pappa, som heter likadant som jag i förnamn, var kompis med min storebror på somrarna.

Att han var en unik talang är det ingen som säger emot. Men det speciella med "Zäta" var ändå att han , trots alla framgångar, ändå förblev samma enkla kille. Inga divalater där inte!

När man nu summerar hans karriär så är det en summering av en av de allra största inom ishockeyns värld. Han har vunnit VM, OS och Stanley Cup samt utsetts till mest värdefulle spelare (MVP) i NHl. Han är respekterad och omtyckt överallt. Därför tycker jag att det är dags att Timrå IK tackar och hedrar honom med att för alltid pensionera tröja nr 20 och hissa upp den i taket i ishallen. Där hänger redan några men bara Lillstrimmas nummer fem som har fått äran att ingen mer ska bära det numret i TIK.

Så... nu hoppas jag att han så småningom kommer hem till Sundsvallstrakten och får någon sorts roll som ledare inom Timrås organisation.

Igår skrev jag om en tur runt Alnön och bland mycket annat vi passerade fanns även hans sommarställe nära Tranviken. Vi pratade faktiskt om det när vi åkte förbi.Han köpte, för rätt många år sedan, en nedlagd sommakollonistuga och sägs ha renoverat upp den till oigenkännlighet. Så det och det faktum att han har sina föräldrar och släkten kvar här hoppas jag får honom att vända tillbaka hit så fort som möjligt. Bara att hans namn kan nämnas i samband med Timrå IK kommer att påverka sponsorer och finansiärer på ett positivt sätt.

Så... Tack för allt, Henrik, och hjärtligt välkommen hem!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards