Direktlänk till inlägg 23 mars 2020

Inga pengar på Bergsåker

Av Göran - 23 mars 2020 22:13

"Fina pengar på Bergsåker" skrev jag som rubrik här i lördags inför V75-tävlingarna. Och det kanske det blev men inte för mig. Så jag hoppas ingen kopierade min rad. För den gav bara fyra rätt och det har aldrig nånsin gett en enda kroba tillbaka på V75. Och nu är spelkontot tomt så nu blir det inget spel och dobbel förrän tidigast onsdag då det blir V86.

Det är även månadens bästa dag för oss löneslavar eftersom det är då de flesta arbetsgivare delar ut sina små allmosor till dem som tjänar in miljarderna åt dem.

Men det blev en halvtaskig utbetalning den här gången också, om än inte lika illa som i februari. En fördel med den nya skiftgången är väl annars att skillnaden i lön, månad för månad, blir lite mindre. Månaderna blir mer lika varandra och det gör det lättare att planera sin ekonomi.

Nya följdverkningar av Corona proklameras också för varje dag som går. Flera företag läggs i malpåse p.g.a att man inte får in de råvaror som behövs . Stockholmsdottern jobbar inom den stora svenska klädkedjan och blev idag permitterad på obestämd tid eftersom kundunderlaget minskat så drastiskt. Nu vet inte jag vilka pengar man får när man är permitterad men har för mig att det är bättre än A-kassan i alla fall.

Nu hoppas man bara att det ska blåsa över så fort som möjligt så vi får återgå till vardagslunken.

Min egen arbetsgivare har gått ut med regeln att alla som kan ska jobba hemifrån i möjligaste mån så det är fullt möjligt att också jag blir hemskickad under de närmaste dagarna och bara behöver vistas på området medan jag gör mina ronder. Två gånger per vecka och det tar 1-2 timmar per gång. Övrig tid skulle jag, i så fall,  vara skyldig att hålla mig tillgänglig per telefon och beredd att åka in till jobbet om det uppstår någon akut situation.

Och jag klagar väl inte heller om det blir så för jag har ju samma lön ändå.

Just idag har jag inte haft ett skit att göra utom att sätta in två fakturor från Ragnsells i en pärm. Övrig tid har jag hållit mig informerad via datorn men ändå haft gott om tid att bara slösurfa.

Vår chef var hemma och sjukskriven idag men jag vet inte med vilken sorts besvär. Är de inte förkylningsliknande så kan hon ju vara tillbaka redan imorgon. När hon är på plats kan hon då och då ge mig små uppdrag att lösa men är hon borta så blir det liksom inte så mycket mer än de stående rutinerna. Och de är ju inte så värst omfattande.

Nåja, vi får se hur det blir. Det är ju upp-och-ner-vända världen i Sverige nu, man vet inte vad man ska tro eller vad man vågar hoppas på. Men med tanke på hur dramatiska förändringar som samhället genomför dagligen så måste man ju ändå ta hotet på allvar.

Och hålla sig undan folksamlingar större än 4-5 personer, tvätta händerna så fort tillfälle ges samt aldrig fingra i sitt ansikte om man inte alldeles nyss tvättat sig. Törs man gå och klippa sig, månntro...?

Den som lever får se. Så akta er, kära ordbrukare, för smittan oavsett om ni tillhör högriskgrupperna eller som jag de övriga levande i Hortlax, Vibyggerå, Klagshamn och Grythyttan. Vi hörs!


 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

24 mars 2020 11:33

Synd att du inte vann. Här blåser det isvindar idag också så promenaden blir nog kort.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
gun

gun

24 mars 2020 19:32

Tråkigt att inte din rad slog in.... Det är verkligen oroliga tider just nu och allt är upp och ner. Många är hemma och vi går med få barn på förskolan. Vi får se vad nästa strategi blir.
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Måndag 18 mars 06:46

Så var det över då! För den här gången. Slutfarmat och avgjort. Och när det nu var som det var är jag väl rätt nöjd att det blev som det blev. Jag var inte särskilt imponerad av någon av finalisterna i förväg men vinnaren var abslout den jag var mi...

Av Göran - Fredag 15 mars 10:16

Idag är en minnesdag för mig. Idag är det åtta år sedan jag och Madame Citroen blev ett par. Visst gnisslade det lite i början med en kupéfläkt som inte funkade och krävde flera reparationer plus bråk med bilfirman som krånglade lite. Men de gav me...

Av Göran - Torsdag 14 mars 10:50

Vet att jag verkat negativ i flera av mina senaste inlägg men det kan inte hjälpas. För en vecka sen skrev jag om domen mot föräldrarna som tvingat sitt lilla barn att dricka ättika som förstörde hennes magsäck så den måste opereras bort. Åtta års ...

Av Göran - Onsdag 13 mars 20:13

Jomen visst gör det ju det! Börjar dra ihop sig som rubriken lyder idag. Kollar på kvällens Farmen och som jag trodde valde Pehr Tim till förstekämpe.  Det var också min första tanke då vi fick veta att han skulle göra ett kämpeval idag.Då fick han...

Av Göran - Tisdag 12 mars 21:57

Det är år 2024 i år. Kan ni tänka er att det redan är trettio år sedan Sverige tog VM-brons i fotbolls-VM i USA? Och, förstås lika länge sedan vi sjöng och jublade till GES hitlåt, "När vi gräver gukd i USA" Eller att det är femtio år sedan ABBA ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards