Direktlänk till inlägg 13 augusti 2020

På jobbet - fast hemma i sovrummet

Av Göran - 13 augusti 2020 07:22

Godmorgon Sverige! (Och alla andra jävla länder också, förstås!) Här sitter jag ett par meter från min säng och "är på jobbet". Det är dock sista heldagen jag jobbar hemma på ett tag.

Imorgon ska jag in och göra min rond vid niotiden. Tiden före och efter räknar jag med att tillbringa här på min svårt slitna kontorsstol framför egen dator. Men inloggad förstås och med tjänstetelefonen igång.

Nästa vecka blir det arbetsvecka på det sätt jag vant mig vid genom åren. D.v.s 100 % fysisk närvaro på min arbetsplats som i 1½ vecka kommer att vara portvakt och reception.

Mannen som chefar över den avdeliningen ringde mig i förrgår och urskuldade sig att hans personal fått honom att tro att deras semesteravlösare skulle jobba månaden ut, vilket inte stämde. Därför hade han beviljat en av de ordinarie tjejerna semester för nästa vecka plus tre dagar till.

Jag fattade genast, vilket också bekräftades när jag pratade med mina kolleger i vakten, att det var han sälv som hade klantat till det och inte kollat upp att det fanns folk som ersatte.

Men, som så många gånger förr, har jag alltså lovat att rycka in. Tänkte att det kanske kan vara bra att få smaka på normalt arbete ett slag innan man blir totalt försoffad av dessa Corona-regler.

För det där med att jobba hemifrån är ju lite på gott och ont. För nån som jag som inte har så mycket att göra utan ofta får fördriva timmar/dagar efter eget huvud är det förstås bekvämt att slippa åka in på jobbet och ha fullt betalt ändå.

Men man blir liksom lite isolerad. Träffar inte så mycket folk. Så vi får väl se på måndag om jag ens orkar med tempot i portvakten där det händer saker nästan hela tiden. Besökare, leverantörer som ska in eller ut plus att man ska sköta kontakter från yttervärlden genom telefonväxeln.

Dessutom cirkulerar ju en hel del av vår egen personal, d.v.s många jag känner, igenom och förbi och då och då stannar någon gammal arbetskamrat till för att byta ett par ord.

Så jag väljer att se fram emot detta inhopp med tillförsikt istället för att gruva mig över att det blir ett arbetstempo jag inte upplevt på ett tag. Det är ju bara 8 arbetsdagar och sedan lär jag väl få återgå till nuvarande uppgifter.

Och helt får jag inte släppa dem heller. Ronderna ska göras ändå och då får min kollega täcka upp medan jag är ute i fabriken. Men det handlar om tre tillfällen på ungefär en timme vardera så hon överlever säkert det också. Det har funkat ett par gånger förut under den gångna våren och sommaren.

Annars... funderar jag lite över om corona-restriktionerna ska bestå eller om man börjar lätta på begränsningarna snart. Idrottsevenemang skulle visst få börja släppa in lite folk på fotboll och annat. Antar att det är regeln om 50 personer som gäller då även om jag personligen kan tycka att det kanske inte vore så farligt att släppa in ungfär hälften så många som ryms annars. Eller en tredjedel åtmnstone. Att man säljer sittplatser på ett sånt sätt att det finns tomma platser som minskar risken för smittspridning. Men det där finns det andra som kan och vet mycket bättre än jag så de får väl sätta gränserna, de som kan och vet.

På tal om expertisen, förresten... Ser dagligen hur folk spyr galla över kanske framför allt Anders Tegnell. Både på bloggar här och i nätblaskornas nyhetsflöde.

Då tänker jag... Om/när dagen kommer då vi besegrat den här pandemin och ser tillbaka på vad som gjordes eller inte gjordes, kommer han att få löpa gatlopp i spalterna då? Eller blir han helgonförklarad för sina kloka råd till både regeringen och folket? Det vore roligast såklart om det blev det senare. Om alla självutnämnda experter som i själva verket inte kan mer än du och jag fick sin kritik nedstoppad i halsen...

Men... vi får se. "Hänn daga, hänn sôrga!" som min far brukade härma någon mor-eller farförälder med att säga.

Därmed stänges butiken för nu och jag återgår till att vara helt fokuserad på mitt arbete. D.v.s vara tillgänglig via telefon och mail. Eller kanske jag går och fixar någon sorts frukost. Har ju bara druckit kaffe än så länge...

Så ha en härlig torsdag, kära ordbrukare, i Mörbylånga, Laholm, Klockestrand och Tranemo. Vi ses!

 
 
wiper

wiper

13 augusti 2020 13:23

Det kan inte vara roligt att jobba hemifrån i längden. Det blir ensamt och man saknar arbetskamrater. Vad bra att du nästa vecka kan arbeta som vanligt. Vad bra att du kunde rycka in när det blev sån felplanering. Det känns som det aldrig tar slut med denna pandemin. Att gå ut och gå är som att besöka en hinderbana, så slitsamt så man är helt slut av att försöka undvika folk

Det är ju färre som dör nu så jag tycker dom kan ha evenemang med coronaregler. Att man sitter längre ifrån varandra som du säger. Det har nog aldrig spytts så mycket galla över vissa som nu. Det tas i för mycket. Ingen vet säkert vad som händer

Ha en fin dag
Hälsning Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

14 augusti 2020 20:36

Hoppas att din arbetsvecka på jobbet går bra. Måste bli trist att jobba hemifrån i längden och inte träffa något folk Här är det minsann inte trist. Dagarna är fulla med besök från när och fjärran och alla verkar vilja komma och hälsa på nu när det är så fint väder. Jag badar varje dag och det gäller att passa på medan det är varmt i vattnet för snart så kastar man i kallsten som min farfar sa och då ska man sluta bada.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Onsdag 17 april 10:45


Mitt lilla barnbarn slutar inte att fascinera mig. Igår var jag hemma hos exet på middag med dotter och mågämnet samt vår yngste son. När vi hade ätit klart satt lille Luis i sin pappas famn mitt emot mig vid bordet. Då plötlsigt fick vi ögonkontak...

Av Göran - Tisdag 16 april 12:28

Har ni tänkt på att kungen har namnsdag idag igen?  Nej det är varken Carl, Gustaf, Folke eller Hubertus i almanackan. Men det är... DEN SEXTONDE!!! Jodå, jag vet att jag skrivit den förut en gång men eftersom jag kom på det så återanvänder jag d...

Av Göran - Måndag 15 april 18:46

  Så har jag då äntligen fått träffa mitt allra första barnbarn. Min vackre dotterson Luis i sin bilbarnstol på golvet i mitt kök. De anlände i eftermiddags, de nyblivna föräldrarna med sitt lilla underverk. Och nu har jag fått hålla honom, snif...

Av Göran - Lördag 13 april 08:50

Facebook kan vara roligt ibland och har jag inget bättre för mig kan jag ju alltid fördriva tiden med att spela Quiz Planet, frågesportspelet där man kan spela med sina nätvänner och tävla i kunskap. Eller kanske snarare en blandning av tur och kunsk...

Av Göran - Torsdag 11 april 11:59

Det här blir mitt  sista inlägg som tar upp religioner. För den här gången, åtminstone! Möjligen återkommer jag till ämnet nån gång i framtiden, det får vi se. Jag vill vara tydlig med att jag inte missunnar någon deras tro. Eller att jag tycker ...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards